درخواست مهدی کروبی و میرحسین موسوی از وزارت کشور برای صدور مجوز برپایی راهپیمایی در حمایت از مردم مصر و تونس در روز ۲۵ بهمن تحرکات بسیاری را در میان مردم و طرفداران جنبش سبز به راه انداخته اما برخلاف دفعات پیشین در دیگر سوی این ماجرا، یعنی در اردوگاه طرفداران دولت، تاکنون واکنش چندانی چه در رسانهها و چه در میان دولتمردان دیده نشده؛ شاید به این دلیل که این گروهها تلاش میکنند با این شیوه، از دامن زدن به گسترش این خبر در میان اقشار مختلف جامعه جلوگیری کنند.
از سوی دیگر دولت ایران که از مردم مصر و تونس و "آزادیخواهی" آنان حمایت کامل کرده است اکنون از یک سو نمیخواهد با صدور مجوز شمار بالای مخالفان خود را در خیابانها ببیند و از سوی دیگر با عدم صدور مجوز جایگاه خود را در حمایت از مردم این کشورها در برابر افکار عمومی زیر سوال میبرد و به این ترتیب در برابر بازییی قرار دارد که در هر دو سو باخت به انتظارش نشسته است.
با این حال درخواست مجوز کروبی و موسوی که سه روز پیش به وزارت کشور فرستاده شد، باعث گردیده گروههای مختلف از هم اکنون خود را برای شرکت در این راهپیمایی آماده کنند.
اولین واکنش رسمی حاکمیت در قبال راهپیمایی ۲۵ بهمن
اولین واکنش رسمی به درخواست مجوز راهپیمایی ۲۵ بهمن، از سوی غلامحسین محسنی اژهای مطرح شد. دادستان کل کشور امروز در میان پرسش خبرنگاران، مجبور به پاسخگویی درباره درخواست مجوز از سوی موسوی و کروبی شد و در این باره اظهار عقیده کرد: اگر شخصی واقعا انگیزه مردم غیور و بپا خاسته مصر و تونس را داشته باشد همراه با حکومت و ملت در روز ۲۲ بهمن در راهپیمایی شرکت میکند، در حالی که تعیین روز دیگر به این معناست که این افراد صف خود را از مردم جدا کرده و ایجاد تفرقه میکنند.
اژهای درخواست این مجوز را "یک اقدام سیاسی" دانست و گفت: اما مردم ایران هوشیار بوده و اگر ضرورت داشته باشد به آن پاسخ میدهند.
از سوی دیگر رئیس كمیسیون اصل ٩۰ مجلس امروز با ادعای اینكه "فتنه گران قصد دارند كه جریان فتنه را احیا كنند" بدون آنکه نامی از کروبی و موسوی و یا درخواست راهپیمایی ۲۵ بهمن به میان آورد گفت: ملت به آنها اجازه چنین كاری نداده و به مقابله با جریانهای انحرافی انقلاب خواهد پرداخت.
ابراهیم نكونام همچنین ادعا کرده است: امروز حركاتی انحرافی برای به انحراف كشاندن انقلاب و مردم از سوی كسانی انجام میشود كه خود زندانی افكار عمومی هستند؛ امروز مزدوری جریان فتنه برای ملت ایران عیان شده است.
علاوه بر این افراد، روزنامه کیهان به عنوان خط مقدم تهاجم بر جنبش سبز مردم، در شماره روز گذشته خود در واکنش به این درخواست مجوز ادعاهایی را مطرح کرد و نوشته بود: روز گذشته دو تن از دست اندرکاران فتنه (موسوی و کروبی) با انتشار نامهای سرگشاده خواستار صدور مجوز راهپیمایی به منظور اعلام همبستگی با حرکت های مردمی در منطقه به ویژه مردم تونس و مصر شدند. این در حالی است که رژیم دیکتاتوری و دست نشانده مبارک، که مردم مصر علیه آن انتفاضه به راه انداختهاند، از فتنه سبز حمایت میکرد.
این روزنامه طرفدار حکومت در مطلب خود درخواست مجوز و تقاضای راهپیمایی را "بنا بر امریه موساد" و در راستای "همبستگی با سران رژیم صهیونیستی و رژیم مبارک که پایههای قدرت خود را لرزان میبینند" خواند.
صدور مجوز میتواند به منزله حاکمیت عقلانیت و بازگشت به نقطه آغاز باشد
یک روز پس از ارسال نامهی درخواست مجوز راهپیمایی به وزارت کشور، جبهه مشارکت ایران اسلامی با انتشار بیانیهای حمایت خود را از برگزاری راهپیمایی ۲۵ خرداد اعلام کرد. جبهه مشارکت در بیانیه خود آورده است: اعلام راهپیمایی ۲۵ بهمن از سوی رهبران جنبش سبز ایران به حمایت از انتفاضه دموکراسی خواهی منطقه نشانه پیوستگی و همبستگی ملت ایران با مردم تونس و مصر است.
این حزب اصلاحطلب که صدور مجوز این راهپیمایی را "به منزله حاکمیت عقلانیت و بازگشت به نقطه آغاز" میداند از مردم خواسته است تا "در صورت صدور مجوز راهپیمایی یکپارچه و متحد" حمایت خود را از مردم این دو کشور ابراز دارند.
از سوی دیگر، مجمع نمایندگان ادوار مجلس شورای اسلامی نیز طی صدور بیانیهای تفصیلی و تحلیلی از شرایط فعلی کشور، ضمن انتقاد از شرایط موجود، خواستار آزادی حق برگزاری اجتماعات و راهپیماییها و به رسمیت شناختن حقوق مردم شد.
مجمع نمایندگان ادوار مجلس شورای اسلامی در بخشی از بیانیه خود آورده است: مجمع نمایندگان ادوار مجلس شورای اسلامی به عنوان بخشی از جنبش سبز مردم ایران با پشتیبانی از حرکت وقیام های آزادیخواهانه کشور های مسلمان نمی تواند نسبت به آنچه در کشور می گذرد سکوت اختیار کرده وبرنارسایی ها وناروایی چشم پوشیده و راه های گذر از بحران را بامردم وحاکمیت در میان نگذارد .هرچند که این روزها پیام ها وتوصیه های خیرخواهانه به هیچ گرفته شده و یا با انبوهی از دشنام پاسخ داده می شود.
در ادامه حمایتها از درخواست مجوز و فراخوان راهبران جنبش سبز مردم ایران جهت برگزاری تظاهرات روز ۲۵ بهمن ماه، کمپین بینالمللی حقوق بشر در ایران نیز با انتشار بیانیهای از وزارت کشور دولت ایران خواست منطبق با تعهدات بین المللی کشور برای احترام به آزادی اجتماعات و اصل ۲۷ قانون اساسی ایران مجوز این راهپیمایی را صادر کند و جمهوری اسلامی را موظف به صدور مجوز راهپیمایی برنامه ریزی شده به قصد حمایت از جنبش دموکراسی خواهانهی مصر و تونس دانست.
همچنین اردشیر امیرارجمند مشاور حقوقی میرحسین موسوی میگوید "تصمیم برای برگزاری راهپیمایی ۲۵ بهمن، جدّی است و هیچ برنامهای برای لغو آن وجود ندارد." و حکومت را موظف میداند که "مسئولیت خود را برای حفظ امنیت راهپیمایان معترض بپذیرد."
فراخوان گروههای دانشجویی برای استقبال از راهپیمایی ۲۵ بهمن
گروههای دانشجویی و دانشجویان نیز با استقبال از راهپیمایی روز ۲۵ بهمن ماه، در بیانیههای گوناگون حمایت خود را از این راهپیمایی اعلام کردهاند.
دانشجویان سبز دانشگاه اشرفی اصفهانی، انجمن سبز دانشگاه آزاد تهران شرق، دانشجویان سبز دانشگاه آزاد قزوین، جمعی از دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات انجمن اسلامی دانشگاه شهرکرد و گروه رسا هر یک با صدور بیانیهای از راهپیمایی به سمت میدان آزادی حمایت کردند.
همچنین گروهی از ایرانیان مقیم امارات نیز اعلام کردند در روز ۲۵ بهمن با تجمع در مقابل کنسولگری جمهوری اسلامی در دبی، با مردم سبز ایران همراهی خواهند کرد. این گروههای دانشجویی همچنین تمامی مردم را به حضور گسترده در این راهپیمایی که از آن به عنوان "روز صدای مردم" یاد کردهاند دعوت میکنند.
همگام با دانشجویان زندانیان سیاسی زندان رجایی شهر کرج نیز، با انتشار نامهای سرگشاده، حمایت خود از تظاهرات ۲۵ بهمن را اعلام کردهاند.
حمایت در فضای مجازی و راهاندازی صفحات فیسبوک و توئیتر
همزمان با انتشار خبر درخواست راهپیمایی در فضای مجازی تحرکات بسیاری از سوی طرفداران جنبش سبز به راه افتاد و گروهی از فعالان و حامیان جنبش سبز، با در نظر گرفتن اهمیت محیط مجازی در فراخوانی و یکپارچگی اعتراضات صفحات فیسبوک و توئیتر "٢۵ بهمـن" را راه اندازی کرده اند.
در این صفحات علاوه بر اخبار مرتبط با اعتراضات مردمی مصر و تونس، آخرین خبرهای مربوط به راهپیمایی ۲۵ بهمن و جدیدترین کلیپها و پوسترها و عکسها منعکس میشود و همچنین امکان تبادل نظر با اعضا دیگر نیز در این صفحات لحاظ شده است.
در حالی که کمتر از سه روز از فعالیت صفحه فیسبوک "۲۵ بهمن" میگذرد، تاکنون نزدیک به ۲۲ هزار نفر در این صفحه عضو شدهاند و به تبادل نظر و به اشتراکگذاری ایدهها و روشهای مختلف اطلاعرسانی و آگاهیبخشی در عرصه عمومی میپردازند.
۲۵ بهمن و بازتابهای خارجی
اعلام راهپیمایی ۲۵ بهمن ماه بار دیگر حرکات اعتراضی مردم ایران به حکومت را این بار دوشادوش مردمان کشورهای منطقه در فهرست اخبار رسانههای خارجی قرار داد تا بار دیگر افکار عمومی جهان به معترضان ایرانی جلب شود.
سی.ان. ان روز گذشته با انتشار خبر درخواست راهپیمایی توسط "چهرههای مخالف حکومت" نوشت: این راهپیمایی قرار است در میدان آزادی برگزار شود که در سال ۲۰۰۹ شاهد حضور مردم بوده است. مردم ایران برای بیش از هشت ماه با اعتراضات خود رد مقابل نتیجه انتخاباتی ایستادند که معتقد بودند دستکاری شده و متقلبانه است.
نیویورک تایمز نیز با انتشار مطلبی درباره ۲۵ بهمن و اعتراضات مردمی آورده است: جنبش سبز در خواست راهپیمایی در حمایت از مردم مصر و تونس را مطرح کرده است که بازگشت مجدد به خیابانها بعد از یک سال به حساب میآید. این درخواست باعث شده تا حکومت ایران در وضعیت دشواری قرار بگیرد چون خامنهای علنا از جنبش مردم مصر حمایت کرده است و عدم صدور مجوز برای این راهپیمایی تبعات زیادی در بر خواهد داشت.
در قسمت «از دیگران» مقالات درج شده میتواند با نظرگاههای حزب مشروطه ایران (لیبرال دموکرات) همخوانی نداشته باشد. مقالات درج شده در این قسمت برای آگاهیرسانی و احترام به نظرگاههای دیگراندیشان میباشند.
---------------------------
نظر شما در مورد مطلبی که خواندید چیست؟
از سامانه حزب و صفحه رسمی حزب مشروطه ایران (لیبرال دموکرات) در فیس بوک دیدن کنید.
---------------------------
حق
با درود
ما باید از پیامدهای فاجعه 57 وقتی شاه را بیرون کردیم و آنچه در تونس و مصر گذشته و می گذرد یاد بگیریم و اشتباهات گذشته و دیگران را تکرار نکنیم. اگر ما در سال 57 شاه و بختیار را حذف نکرده بودیم می توانستیم از وجود آنها استفاده کنیم تا اززیاده روی خمینی جلوگیری کنیم و اگر کرد جایگزینی داشته باشیم. تونسی ها و مصری ها همان اشتباه ما را با حذف بن علی و مبارک مرتکب شده اند و ممکنست این دو کشور به چنگال اسلامیست ها بیفتند. حال من معتقدم که ما باید جناح موسوی و کروبی را حفظ کنیم که اگر دیدیم اوضاع بعد از خلع ید جناح خامنه ای دارد بدتر می شود از وجود ایندو استفاده کنیم. همانطور که آنها گرایشات متفاوت را در جنبش سبز پذیرفته و به رسمیت شناخته اند ما هم باید جناح آنها که سبز علوی است را به رسمیت بشناسیم که در آینده بعنوان یکی از احزاب در صحنه سیاسی ایران فعالیت کنند. این تضمین باید به آنها داده شود تا آنها قدمهای استوارتری در سرنگونی جناح خامنه ای بردارند و نگران آینده خود نباشند ضمن آنکه ما هم راه فراری برای خود گذاشته ایم اگر دیدیم اوضاع دارد بدتر می شود.
ما آپوزیسیون مسئول و قوی ای که در اصول با هم موافق باشند نداریم که تمامیت ارضی ایران را غیر قابل مذاکره بدانند، به یک کشور یک ملت معتقد باشند، به دمکراسی پارلمانی و یک قانون اساسی بر مبنای منشور جهانی حقوق بشر متعهد باشند تا ما را در وحله ی اول نگران مهمترین اصل که موجودیت ایران باشد نباشیم. موسوی و کروبی به دو اصل مهم که تمامیت ارضی ایران و ایران یک کشور یک ملت است اعتقاد راسخ دارند. در آپوزیسیون ما نیروهای بسیاری هستند که با نقاب و بی نقاب بدنبال تجزیه ایران هستند. بجز جبهه ملی و حزب مشروطه ایران (لیبرال دمکرات) من حزب دیگری نمی شناسم که در اصول همانند هم باشند و در دو اصل مهم با موسوی و کروبی وجه اشتراک داشته باشند. اینها هستند که باید به رقابت های سیاسی در ایران آینده شرکت کنند. با تقویت این نیروها ما باید تجزیه طلبان را که خود را بخشی از آپوزیسیون تاکنون جا زده اند را ضعیف و بی اثر کرد.
در تظاهرات روز 25 بهمن شرکت کنیم و منافع ملی ایران را بشناسیم و از آن نیروهایی که موجودیت ایران را تهدید نمی کنند تقویت کنیم و با فشار خود به آنها به دمکراسی پارلمانی و یک قانون اساسی مبتنی بر منشور جهانی حقوق بشر دست یابیم.
پاینده ایران
February 11, 2011 07:18:25 PM
---------------------------
|