۲۲ تیرماه هرسال، یادآور ترور زنده یاد دکتر عبدالرحمن قاسملو دبیرکل حزب دموکرات کردستان ایران است. بیست و دو سال پیش در چنین روزی به فرمان رهبری جمهوری اسلامی دکتر قاسملو، عبداله قادری آذر و فاضل رسول را عوامل رژیم در شهر وین پایتخت اتریش به قتل رساندند. دکتر قاسملو و همراهانش در حالی قربانی تروریسم دولتی شدند که با حسن نیت و با هدف یافتن راه حلی مسالمت آمیز برای تامین مطالبه برحق مردم کردستان ایران به مذاکره با نمایندگان جمهوری اسلامی رفته بودند. رهبری جمهوری اسلامی به جای استقبال از اقدام شجاعانه و مسالمت جویانه دبیرکل حزب دموکرات کردستان ایران، طبق برنامه ازپیش طراحی شده با گلوله به مطالبه حقوقی ملی هم میهنان کردما پاسخ گفت. پایبندی زنده یاد قاسملو به پرهیز از خشونت در مبارزه سیاسی به بهای جان او تمام شد. آمران ترور دکتر قاسملو همچنان بر تخت قدرت نشسته اند ، به دستور آنان تظاهرات مسالمت آمیزمردم ایران در مناطق کردنشین و سایر شهرهای کشور با خشونت و نقض عریان حقوق بشر سرکوب می شود و عاملان آنان همچنان در خدمت دستگاه مرگ در میان فعالان حقوق ملی ، دگراندیشان و مخالفان حکومت به دنبال طعمه انسانی هستند.
دکتر قاسملو مبارز سیاسی و روشنفکر مبارزی بود که می دانست تحولات دمکراتیک در کردستان ایران و سایر مناطق کشور با پیروزی جنبش دمکراسی خواهی مردم سراسر ایران پیوند دارد و این شناخت هوشمندانه دبیرکل حزب دموکرات کردستان ایران در شعار دمکراسی برای ایران و خودمختاری برای کردستان که راهنمای عمل حزب بود، بازتاب داشت. قاسملو می دانست که درایران هرگامی به سمت استقرار دمکراسی برداشته شود، مردم کردستان ایران به همان اندازه به تحقق مطالبات خود نزدیکترخواهند شد.
قاسملو را رهبران جمهوری اسلامی با این هدف ترورکردند که صدای اعتراض آزادیخواهانه مردم کردستان علیه استبداد و تبعیض در داخل و خارج از ایران به گوش کسی نرسد . قاسملو را عوامل رژیم به قتل رساندند چون بازماندگان خمینی نگران نفوذ رهبر حزب دموکرات کردستان ایران در میان نیروهای اپوزسیون و نقش سازنده وی در نزدیکی مبارزه مردم کردستان ایران با مبارزه آزادیخواهانه سراسری در کشور بودند. رهبران جمهوری اسلامی قاسملو را کشتند تا واقعیت وجود مردمی را که مطالباتشان از زبان وی و حزب دمکرات کردستان ایران بیان می شد انکار کنند. اما خواسته های برحق مردم کردستان ایران برای برخورداری از حق آموزش و مکاتبه به زبان مادری، اشاعه فرهنگ کردی، اداره امور محلی به دست نمایندگان مردم ساکن محل که در یک انتخابات آزاد برگزیده شده باشند و تحقق اصل عدم تمرکز قدرت و توزیع قدرت سیاسی در کشور چنان در میان مردم کردستان ایران ریشه دار و گسترده است که سرکوبگران هر چهره ای را ترور، دستگیر و اعدام کنند، باز هم نمی توانند واقعیت حضور آنان را نفی کنند و به زور سرکوب انگیزه مقاومت و مبارزه را از این مردم بگیرند.
دکتر قاسملو را جنایتکاران حکومتی از حزب دموکرات کردستان ایران و هموطنان کرد ما گرفتند اما اندیشه انسانی ، عدالتخواهانه و مسالمت جویانه وی همچنان زنده است و الهام بخش فعالان حقوق ملی در کشور ما می باشد. قاسملو دیگر در میان ما نیست اما مبارزه ی آزادیخواهانه ای که او از مشعل دارانش بود اکنون از شهرهای کردستان فراتر رفته و در سرتاسر کشور زنده و پویا در جریان است. جنبشی که چشم انداز آن استقرار دمکراسی در ایران و پایان دادن به هرگونه تبعیض و نابرابری در کشور است.
سازمان ما پیوسته و با قاطعیت از برابرحقوقی همه هم میهنان کرد، ترک، عرب، بلوچ، فارس، ترکمن و سایر اقوام دفاع کرده و تامین آن را از ضروریات استقرار دمکراسی در ایران و تعمیق پیوندهای تاریخی موجود بین مردم کشور می داند.
ترورقاسملو، صرفا قتل و حذف فیزیکی رهبرحزب دموکرات کردستان ایران در مقطع معینی از دوران حکومت جمهوری اسلامی نیست. ترور قاسملو، توسل به حذف فیزیکی در مبارزه سیاسی، ترور آزادی ، جنایت علیه حق زندگی و جنایت علیه بشریت است. چنین جنایتی را نمی توان فراموش کرد و از پیگیری آمران و عاملان آن دست برداشت.هیچ انسان آزاده و هیچ دادگاه عادلانه ای نمی پذیرد که پرونده این ترور دولتی پیش از محاکمه متهمان شناخته شده آن بایگانی شود.
پیگیری محاکمه آمران و عاملان قتل دکتر قاسملو یک وظیفه انسانی، اجتماعی و عدالتخواهانه است. سازمان ما از هرگونه اقدامی که در این راستا انجام شود پشتیبانی می کند.
هیئت سیاسی ـ اجرائی سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
در قسمت «از دیگران» مقالات درج شده میتواند با نظرگاههای حزب مشروطه ایران (لیبرال دموکرات) همخوانی نداشته باشد. مقالات درج شده در این قسمت برای آگاهیرسانی و احترام به نظرگاههای دیگراندیشان میباشند.
---------------------------
نظر شما در مورد مطلبی که خواندید چیست؟
از سامانه حزب و صفحه رسمی حزب مشروطه ایران (لیبرال دموکرات) در فیس بوک دیدن کنید.
---------------------------
|