حزب مشروطه ايران
(لیبرال دموکرات)

 The Constitutionalist Party of Iran
(Liberal Democrat)
Armenia iraq Iran Turky Switzerland England Qatar Kuwait Sweden Norway Italy Canada Austrian France Holland Israel Denmark Belgium Germany United States of America
صفحه نخست چاپ برگشت
تحلیل یک روزنامه کانادایی در مورد اختلاس چندین میلیارد تومانی در بانک های ایران

October 11, 2011

سه شنبه 19 مهر 2570 = October 11, 2011

پيک ايران پيک ايران
 

صدای آمریکا : روزنامه کانادایی تورنتو استار روز شنبه ۱۶ مهردر مقاله ای در مورد محمود رضا خاوری، مدیرعامل پیشین بانک ملی ایران نوشته است یک بانکدار ایرانی که در بحبوحه رسوایی اختلاس چندین میلیارد دلاری به تورنتو متواری شده است، با بانکی ارتباط دارد که در فهرست سیاه شورای امنیت سازمان ملل متحد قرار دارد و این بانک به سرمایه گذاری در فعالیت های مربوط به فعالیت های موشکی و اتمی ایران متهم شده است.
در شرایطی که پرونده اختلاس سه هزار میلیارد تومانی و سفر محمود رضا خاوری، مدیرعامل بانک ملی ایران کماکان تحت پوشش رسانه های داخل و خارج از ایران قرار دارد، روزنامه تورنتو استار در مقاله روز شنبه خود به پیشینه فعالیت های بانکی این مقام ایرانی پرداخته و نوشته است آقای خاوری مقام بلند پایه پیشین و عضو هیات مدیره بانک سپه است و این بانک از سال ۲۰۰۷ تاکنون به اتهام حمایت از سازمان صنایع هوا فضای کشور و دیگر شرکت هایی که به توسعه سلاح های کشتار جمعی کمک می کند، در فهرست سیاه سازمان ملل متحد قرار گرفته است.
با وجودی که بانک سپه در فهرست سیاه تحریم های کانادا قرار ندارد و مقامات دولت فدرال در اتاوا در مورد پرونده اختلاس چندین میلیارد تومانی بانک های ایران و نقش آقای خاوری در مقام مدیر عامل پیشین بانک ملی اظهارنظر نکرده اند، اما نام بانک ملی در فهرست سازمان هایی قرار دارد که احتمال دارد به فعالیت های هسته ای ایران کمک کند.
آوی ژوریش، مشاور پیشین سیاستگذاری دفتر «تروریسم و اطلاعات مالی» وزارت خزانه داری ایالات متحده به روزنامه تورنتو استار گفته است: «براساس قانون ایالات متحده معامله و ارتباط مالی با بانک های سپه و ملی ایران شبیه معامله با اسامه بن لادن و یا هر سازمان تروریستی دیگر است.»
این مقام پیشین وزارت خزانه داری آمریکا بنیانگزار «گروه اطلاعات سلول سرخ» و یک شرکت مشاوره ای و آموزشی متخصص در امور مسائل امنیت ملی است.
آقای ژوریش گفته است «اگر وی ( محمود رضا خاوری ) در خاک ایالات متحده اقامت داشت، دولت از اختیارات کامل برای بازداشت وی به اتهام ایفای نقش راهبردی در دو موسسه مالی برخوردار بود که به دلیل فعالیت در زمینه گسترش سلاح های کشتار جمعی و کمک به تروریسم در فهرست سیاه آمریکا قرار گرفته است.
روزنامه تورنتو استار به نقل از مقامات آمریکایی می نویسد که بانک سپه حداقل از سال ۲۰۰۰ انواع خدمات مالی مهم و کلیدی را برای صنعت موشکی ایران فراهم کرده است.
محمود رضا خاوری از سال ۲۰۰۳ تا حداقل ماه مارس سال ۲۰۰۵ رئیس هیات مدیره بانک سپه بوده و پیش از آن نیز نقش های متعددی را در ساختار موسسه های مالی ایران ایفا کرده است.
روزنامه کانادایی گلوب اند میل اخیراً در گزارشی در مورد محمود رضا خاوری، مدیر عامل بانک ملی ایران از اقامت وی و خانواده اش در تورنتو خبر داده و نوشته است که او مالک یک منزل مسکونی سه میلیون دلاری در بزرگترین شهر کانادا است.
بنا به اطلاعات مندرج در دادخواست، آقای خاوری تابعیت دوگانه ایرانی و کانادایی دارد و مالک دو ملک است که یکی در سال ۲۰۰۱ میلادی خریداری شده و بیش از ششصد هزار دلار ارزش دارد و منزل مسکونی دیگری که سند آن به نام وی ثبت شده است، در سال ۲۰۰۷ میلادی به مبلغ سه میلیون دلار خریداری شد.
پروفسور پیام اخوان، استاد حقوق دانشگاه مگ میل در مونترال به تورنتو استار گفته است « ورود افرادی که در فهرست تحریمی بانک ها قرار دارند به کانادا نگران کننده است. سالیان متمادی است که ما نسبت به حضور و نفوذ مقامات ایرانی که بسیاری از آن ها در کانادا اقامت گزیده اند، ابراز نگرانی کرده ایم».
این استاد ایرانی دانشگاه مگ گیل خاطرنشان کرده است «هراس من از این است که این مورد فقط قطره ای از یک دریا باشد. آیا ما می خواهیم کانادا به یک مقصد سرمایه گذاری برای حکومت های فاسد و متجاوزی همچون دولت ایران بدل شود؟»
بنا به گزارش روزنامه تورنتو استار، کانادا برای استرداد شهروندان ایرانی معاهده ای را با این کشور امضا نکرده است و براساس قانون نمی تواند افرادی که در معرض شکنجه و یا اعدام قرار گیرند را به این کشور مسترد کند.
با وجودی که دولت فدرال کانادا و سیاستمداران در اتاوا هنوز در مورد حضور یکی از چهره های اصلی پرونده اختلاس سه هزار میلیارد تومانی بانک های ایران در این کشور به طور رسمی واکنش نشان نداده اند، اما تعدادی از ایرانیان مقیم کانادا با امضای یک دادخواست اینترنتی از وزیر مهاجرت و شهروندی دولت فدرال خواسته اند در مورد ورود و فعالیت عوامل جمهوری اسلامی ایران تحقیق کند.
گروهی از شهروندان مقیم کانادا نیز با امضای یک دادخواست اینترنتی خطاب به وزیر مهاجرت و شهروندی کانادا و ارسال نسخه ای از آن به نخست وزیر دولت فدرال نسبت به وضعیت اقامت و نیز حضور و سرمایه گذاری اعضای بلندپایه جمهوری اسلامی ایران و اقوام آن ها در این کشور ابراز نگرانی عمیق کرده اند.


در قسمت «از دیگران» مقالات درج شده می‏تواند با نظرگاه‏های حزب مشروطه ایران (لیبرال دموکرات) هم‏خوانی نداشته باشد. مقالات درج شده در این قسمت برای آگاهی‏رسانی و احترام به نظرگاه‏های دیگراندیشان می‏باشند.


---------------------------

نظر شما در مورد مطلبی که خواندید چیست؟


از سامانه حزب و صفحه رسمی حزب مشروطه ایران (لیبرال دموکرات) در فیس بوک دیدن کنید.


---------------------------

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
معرفی فرهنگی
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
صفحه نخست   برگشت
به حزب مشروطه ایران خوش آمدید.
 
Welcome to The Constitutionalist Party of Iran (CPI)
Make irancpi.net you start page | Add irancpi.net in you favorites