روز دوشنبه، وزرای امور خارجه و خزانهداری ایالات متحده، اعلام کردند که نظام بانکداری ایران را در فهرست بزرگترین کشورهای فعال در پولشویی بینالمللی قرار دادهاند. انتظار میرفت ایالات متحده همگام با انگلستان دست به تحریم بانک مرکزی بزند اما به گفته وزیر خزانهداری آمریکا، این گزینه هنوز روی میز است. کلینتون گفت اثر این تحریمها افزایش خواهد یافت، مگر آنکه رهبران ایران رفتارشان را تغییر دهند و به وظایف بینالمللی خود عمل کنند.
در جلسه مشترک وزرای خارجه و خزانهداری آمریکا با خبرنگاران در بعد از ظهر دوشنبه. هیلاری کلینتون به تشریح برنامههای کشورش برای افزایش فشار بر جمهوری اسلامی پرداخت. هیلاری کلینتون گفت که بر اساس شواهد جدید، مقامهای جمهوری اسلامی به تعهدات بینالمللی خود عمل نکرده و قواعد بینالمللی را نیز رعایت نکردهاند. کلینتون توطئه ترور سفیر عربستان در آمریکا و برنامه هستهای ایران را مثال زد و گفت که ایران باید هزینه رفتارش را بپردازد و در روز جمعه با رای شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی روبرو شده است.
کلینتون همچنین به رای مجمع عمومی سازمان ملل در روز دوشنبه اشاره کرد که تداوم نقض گسترده حقوق بشر در ایران را محکوم کرده بود. وزیر خارجه آمریکا تاکید کرد که اگر ایران به رفتارهایاش ادامه بدهد، از سوی جامعه بینالمللی منزوی خواهد شد.
وزیر امور خارجه آمریکا به حکم اجرایی رئیس جمهوری آمریکا اشاره کرد که صنعت پتروشیمی ایران را نشانه گرفته است. این مساله میتواند مانع رسیدن نیازهای تکنولوژیک ایران در این حوزه شود. به گفته کلینتون، آمریکا فعالیت خود را برای توجیه کشورهای دیگر برای تهیه نیازهای خود [پتروشیمیاین] از دیگر تولید کنندهها آغاز خواهد کرد. بر پایه حکم باراک اوباما، صنعت نفت و گاز ایران نیز هدف تحریمها شدیدتری خواهد بود. آمریکا معتقد است که این اقدام، دور زدن تحریمها را از سوی ایران سختتر میکند و ایران قادر نخواهد بود به راحتی صنعت نفت و گاز خود را «نوسازی» کند.
در تحریمهای جدید کسانی که به برنامههای هستهای ایران کمک کردهاند هم دچار محرومیتهایی میشوند. داراییهای این افراد در آمریکا ضبط خواهد شد.
اما بحث مهم دیگر، اشاره کلینتون به پولشویی در ایران بود که هدف تحریمهای اخیر است. وزیر خارجه آمریکا تاکید کرد که تحریمهای فعلی اثرات خود را بر به شکلی واضح روی ایران گذاشتهاند و ایران را از بخش مالی جهانی جدا نگاه داشتهاند و باعث شدهاند که انجام معاملات تجاری در ایران بسیار هزینهبر و «ریسکی» باشد.
کلینتون در بخش پایانی سخنان خود گفت که ساختارهایی که ناقض حقوق بشر هستند، از جمله سپاه پاسداران و نیروی قدس به طور مشخص در تحریمهای اخیر هدف قرار گرفتهاند.او همچنین تاکید کرد که اثر این تحریمها افزایش خواهد یافت، مگر آنکه رهبران ایران رفتارشان را تغییر دهند و به وظایف بینالمللی خود عمل کنند.
تیموتی گایتنر، وزیر خزانهداری آمریکا هم به تشریح برنامههای دولتاش برای تشدید تحریمها پرداخت. گایتنر گفت که دولت آمریکا، دسترسی ایران به سیستم مالی بینالمللی را به حداقل ممکن کاهش داده است و بانکهای ایرانی عملا امکان معامله و تجارت در نقاط مختلف دنیا را از دست دادهاند که خود باعث میشود مانعی در راه اعمال دولت ایران که از سوی جامعه بینالمللی محکوم شده ایجاد شود. وزیر خزانهداری آمریکا گفت که کل ساختار بانکی ایران از جمله بانک مرکزی را در موقعیتی قرار داده که هر گونه ارتباط مالی با بانکهای ایرانی میتواند کمک به اجرای برنامههای هستهای ایران و تروریسم و دور زدن تحریمها ارزیابی شود. گایتنر تاکید کرد که گزینه تحریم کامل بانل مرکزی هنود روی میز است.
لازم به ذکر است که دیروز، دولتهای انگلستان، کانادا و فرانسه نیز تحریمهای خود علیه ساختار بانکی ایران را تشدید کردند.
در قسمت «از دیگران» مقالات درج شده میتواند با نظرگاههای حزب مشروطه ایران (لیبرال دموکرات) همخوانی نداشته باشد. مقالات درج شده در این قسمت برای آگاهیرسانی و احترام به نظرگاههای دیگراندیشان میباشند.
---------------------------
نظر شما در مورد مطلبی که خواندید چیست؟
از سامانه حزب و صفحه رسمی حزب مشروطه ایران (لیبرال دموکرات) در فیس بوک دیدن کنید.
---------------------------
|