تفاوت خال بازی مرکزی با بانکداری مرکزی!
اگر در هر یک از کشورهای پیشرفته صنعتی بویژه امریکا، اروپا، ژاپن، اسرائیل و استرالیا از یک شهروند معمولی پرسیده شود که به سلامت کدام یک از دستگاههای دوالتی کشور خود بیش از همه باور دارد بیشک اکثریت قاطع پرسش شوندگان پاسخ خواهند داد: بانک مرکزیمان و دادگستریمان.
در مقام مقایسه با کشور امام زمانی امان، در اینجا با دادگاهایمان که روی بیدادگاه های دنیا را سفید کرده اند و قاضی القضات آن اسطوره دروغ و بی عداتی است کاری ندارم، بلکه بمناسب تشنج بازار ارز در این روزها،درجه اخلاق و سلامت بانکی، بانک مرکزیمان را در نظر دارم.
در زیر کلیپ برگرفته از سایت تابناک را میگذارم تا خواننده بداند چگونه دستگاهی که ضربان نبض معیشتی این ملت و دهها میلیون زحمتکش و حقوق و مستمری بگیر آن را در دست دارد چگونه دزد منشانه چون خال بازهای حاشیه خیابانها سر مردم را کلاه میگدارد.
در این دنیای غرب وقتی قرار است در باره بالا یا پائین بردن حتی به یک چهارم درصد نرخ بهره بانکی تصمیم گرفته شود، هیئت امنا و یا رئیسه بانک پشت در های بسته، چنان با رازداری کامل تصمیم میگیرند که شاه، رئیس جمهور و نخست وزیر وحتی وزیر اقتصاد کشور هم، خبر افزایش یا کاهش آن مختصر تغیر نرخ بهره را از رادیو و سایر رسانه ها می شنوند و امکان ندارد بتوانند از کانالی دیگر زودتر از بقیه مردم عادی مطلع شوند.
سیاست بانک مرکزی و دولت احمدی نژاد در کشور ما، نه سیاستگزاری ارزی و پولی متعارف مانند همه کشور های دنیا حتی کشورهایی نظیر کنیا یا مسقط یا اردن ـ از کشورهای قدری پیش رفته تر چیزی نمیگویم ـ بلکه مثل میدان تره بار فروشان است که گویی نه با ملت بلکه با مشتریانی روبرو هستند که باید رویشان را کم و جیبشان را خالی کرد. تاکتیکِ تک و پاتک زدنهای بانک مرکزی ایجاد چنان جو عدم اعتمادی در بازار پولی و ارزی است که مردم هرگزی جرئت نکنند در مقابل خطرات تورمی و تغیرات ارزی از درامد و اندوخته های ناچیز خود حراست کنند . هدف اینست که مردم مجبور باشند تحت هر شرایطی «آش کشک خاله»ی پول بی ارزش شونده ملی را سرکشند بدون اینکه فکر دیگری بسرشان بزند. مانور های مردم گول زننده و کلاه بردارانه بانک مرکزی و دولت نه ناشی از توان ارزی فراوران آنهاست بلکه ناشی فقر ار و تهی دستی ارزی بانک مرکزی و دولت است منتها چون از واکنش روانی ـ اقتصادی مرذم وحشت دارند سعی دراند تا مردم را به چنان ترس فلج کننده ایی دوچار کنند که وقتی فردا اعلام شد دولت دلاری در کسیه خود ندارد مردم بازهم به همان کاغذ باطله های صادرهِ بانک مرکزی بیشتر اطمینان کنند تا به بازار ارز و طلا! ولی پستی و شیادی مقامات بانکی و دولت در اینست که با این مانورها سپرده داران خرده پارا قربانی میکنند نه آن کرکسهایی مالی را که ازتصمیم گیریهای بانک از پیش اطلاع دارند و یا حتی خود تصیم ساز و تصمیم گیرنده هستند.
تابناک13 دیماه 90
«عده ای رانت اطلاعاتی دارند
یکی از کارکنان دیگر صرافی های بانکی که خود دارای 38 سال سابقه در شعب ارزی و صرافی های کشور است می گوید: متاسفانه ما در میان صرافان و دلالان بازار، همیشه با قشری که از رانت اطلاعاتی برخوردارند مواجه ایم؛ به گونه ای که می توان عملکرد این افراد را شاخص دانست؛ هنگامی که می خرند دلار در آستانه گران شدن است و وقتی می فروشند دلار به زودی ارزان می شود.
این قاعده معمولا نقض نمی شود و ما بر اساس رفتار آنان قیمت روزهای بعد و میزان عرضه دلار توسط بانک مرکزی را حدس می زنیم.
به عنوان مثال تعدادی از آنان روز گذشته و امروز بیشتر موجودی دلار خود را فروختند و بر این اساس پیش بینی می کنم تا آخر وقت امروز یا فردا مجددا قیمت فروکش می کند.
حال تصور کنید کسانی که از این رانت اطلاعاتی بهره مند باشند در سالی که 600 تومان یعنی 36% تغییرات قیمت ارز داشته ایم چه سودی به به جیب زده اند.»
در قسمت «از دیگران» مقالات درج شده میتواند با نظرگاههای حزب مشروطه ایران (لیبرال دموکرات) همخوانی نداشته باشد. مقالات درج شده در این قسمت برای آگاهیرسانی و احترام به نظرگاههای دیگراندیشان میباشند.
---------------------------
نظر شما در مورد مطلبی که خواندید چیست؟
از سامانه حزب و صفحه رسمی حزب مشروطه ایران (لیبرال دموکرات) در فیس بوک دیدن کنید.
---------------------------
|