نظام پادشاهی مشروطه نظامی است تعریف شده و موجود و نظام جمهوری هم نظامی است تعریف شده و موجود یعنی بهمان اندازه که نظام جمهوری مشروعیت دارد نظام پادشاهی هم مشروعیت دارد.
این دو نوع سیستم حکومتی در آینده ایران قطعا روزی به رایگیری گذاشته خواهد شد و نهایتا این رای و خواست مردم خواهد بود که نوع نظام آینده را مشخص خواهد کرد. این دو نوع سیستم اداره حکومت کاندیداهایی دارد که لازم است مواضع و دیدگاههای کلی آنها مورد بررسی قرار بگیرد:
اکثر جمهوریخواهانی که برای جمهوری انقلاب کردند معتقدند که فقط و فقط نظام جمهوری ایران را سعادتمند خواهد کرد و نظام پادشاهی و کاندیدای آن را به رسمیت نمیشناسند این امر در عدم حمایت جمهوریخواهان از اقدام فراجناحی و فراحزبی کاندیدای نظام پادشاهی بر علیه علی خامنهای کاملا مشهود است. این در حالی است که کاندیدای نظام پادشاهی همواره هر دستی را که حول اتحاد و همکاری بر علیه دیکتاتور بوده حتی اگر از طرف جمهوریخواهان بوده باشد به گرمی فشرده است. حتی این کاندیدا در اقدامی بشردوستانه در حمایت از دشمنان قسم خوردهاش به سازمان ملل و اوباما نامه مینویسد.
اکثر کاندیداهای جمهوری اعم از بنیصدر و رجوی و موسویها و ... هرگز تعامل شفاف و سازندهای با رسانهها و مطبوعات نداشتهاند مگر اینکه بنگاه بیبیسی آنها را احضار کند تا کمی شادمانی بکنند. آنها خود را آنقدر بزرگ و بالا میبینند که هرگز حاضر به مصاحبه با رسانهها و خبرنگاران مستقل نمیشوند و این کار را کسر شان خود میدانند اما کاندیدای نظام پادشاهی نه تنها بارها با رسانهها و تلوزیونهای مختلف مصاحبه کرده و پاسخگوی سوالات بوده بلکه با خبرنگاران مستقلی چون مسیح علینژاد نیز با وجود اینکه میداند که او مخالف صد در صد اوست مصاحبه میکند و پاسخگوی سوالات میشود. این امر پاسخگو بودن این شخص را در مقابل ملت به اثبات میرساند.
کاندیدای نظام پادشاهی پارلمانی با اینکه هیچ گذشته تاریکی ندارد اما خیلیها به طرز بسیار ناجوانمردانه و نابخردانهای مسئولیت نارساییهای زمان پدرش را به گردن او میاندازند ولی با این حال این کاندیدا از دوران پدر تاجدارش انتقاد کرده و حتی در کتابش هم به آن اشاره کرده است. این کاندیدا همواره تاکید میکند که رسالت او تا زمانی که مردم را به پای صندوق رای بکشاند تا آزادانه سرنوشت خود را رقم بزنند ادامه دارد و در این راه دستیاری بسوی جمهوریخواهان دراز میکند اما آنها هرگز حاضر به همکاری با او نمیشوند.
اما آن طرف سکه جمهوریخواهان قرار دارند که هرگز حاضر نشدند که اعتراف کنند که خراب کردن خمینی بر سر ملت کار آنها بوده و کار اشتباهی بود. آنها هرگز حاضر به این اعتراف نیستند که وقتی چهره خمینی را در ماه دیدند چهره بختیار بخت برگشته را که هرچی داد میزد آقایان اینم آزادیهایی که میخواستید دیگر چه میخواهید را ندیدند.
آقای بنیصدری که اکنون به کاندیدای پادشاهی انتقادهای بیمورد میکند خود هیچگاه حاضر نشد که به گذشته تار خودش اعتراف کند. اینکه حکم کشتار کفار کرد را پشت تریبون اعلام کرد خود دلیلی بر اثبات این مدعاست.
اگر بحث جمهوریخواهان اینست که نظام پادشاهی پارلمانی منجر به دیکتاتوری میشود بنده معتقدم که اولا با استناد به اینکه ما رهبرانی برجسته و ملی که مواضعی صریح و شفاف در قبال آینده ایران اعلام کنند در سطح جمهوریخواهان نداریم ضمنا بدون اینکه به نام و فامیل و اینکه کاندیدای نظام پادشاهی پسر کی میباشد به مواضع و اقدامات او توجه کنیم میبینیم که یک سر و گردن از همه بالاتر است کجای این گفته اشکال و یا موردی دارد که آقایان مدام بر این کاندیدا خرده میگیرند «بیایید حول 3 محور اصل برگزاری انتخابات آزاد برای تعیین نوع نظام آینده - اعلامیه جهانی حقوقبشر و جدایی دین از دولت اتحاد کنیم»
از طرفی در نظام پادشاهی مشروطه شاه حق دخالت در سیاست را ندارد و قانون دست او را خواهد بست اما رئیسجمهور میتواند با حزببازی و تعویض قانون با حزبش راه رو برای دیکتاتوری هموار کند، نمونه آن سوریه، روسیه، ونزولا و .... همچنین از طرفی طبق آمار سازمان ملل کشورهای که دارای بهترین شرایط زندگی در دنیا هستند با حکومت سلطنت مشروطه اداره میشوند پس خواهش میکنم بیایید چوب لایچرخ همدیگر نکنیم و بخاطر ایران که شده در کنار هم قرار بگیریم تا زودتر ملت رو از چنگال خامنهای خون آشام نجات بدهیم.
بیایید برای یکبار هم که شده پردههای تعصب و بیخردی را کنار بزنیم و اندیشهها را مورد کاوش قرار دهیم نه اسمها را اگر اینکار را بکنیم یقین بدانید ایران راه سعادت و کمال را پیدا خواهد کرد. بنده نه سنم به نظام قبلی قد میدهد نه جیره خورده نظام قبلی هستم نه عاشق چشم ابروی شخصی خاص هستم و نه در پی بتسازی هستم بلایی که پدران من بابت علم کردن خمینی به سر من آوردند بلکه با خرد خود اندیشهها را مورد کاوش قرار دادم و به این نتیجه رسیدم که نظام پادشاهی مشروطه بهترین گزینه برای ایران من میباشد. اگر شما هموطن جمهوریخواه من فکر میکنید که سیستم مد نظر خودتان برای ایران بهتر است هیچ اشکالی ندارد حق رای شما محفوظ در واقع دقدقه همه ما سربلندی این سرزمین اهورایی است ولی خواهشی که دارم اینست که بیایید چشممان را بر روی واقعیتها نبندیم و از روی تعصب و کینه و بیخردی به هم دیگر نپریم و به هم تهمت نابه جا نزنیم چون این کار نه تنها هیچ کمکی به ما نخواهد کرد بلکه باعث میشود که دیکتاتور روزهای بیشتری بماند و خونهای بیشتری بریزد در آن صورت ما هم مسئول خونهای ریخته شده خواهیم بود.
اکنون نه شاهی وجود دارد نه مصدقی پس خواهش میکنم بیایید به این بحثهای پوچ و بیارزش که هیچ کمکی به مبارزه ما نخواهد کرد خاتمه بدهیم. تمام تصمیماتی که ما میگیریم باید براساس آینده باشد نه براساس گذشته، البته ما باید از تجارب گذشته خود استفاده کنیم نه اینکه آن را محور قرار دهیم این همان چیزی است که کاندیدای نظام پادشاهی در مصاحبه با مسیح علینژاد بر آن تاکید داشت ولی متاسفانه خیلیها هنوز درگیر مسائل گذشته هستند و خود را اپدیت نکردهاند و این بیفرهنگی و عقبماندگی سیاسی ما را میرساند و تا زمانی که نتوانیم خردمحوری را جایگزین تعصبورزی و گذشتهمحوری کنیم حتی اگر جمهوریاسلامی را هم سرنگون کنیم همان آش است و همان کاسه.
پاینده ایران
در قسمت «از دیگران» مقالات درج شده میتواند با نظرگاههای حزب مشروطه ایران (لیبرال دموکرات) همخوانی نداشته باشد. مقالات درج شده در این قسمت برای آگاهیرسانی و احترام به نظرگاههای دیگراندیشان میباشند.
---------------------------
نظر شما در مورد مطلبی که خواندید چیست؟
از سامانه حزب و صفحه رسمی حزب مشروطه ایران (لیبرال دموکرات) در فیس بوک دیدن کنید.
---------------------------
|