دکتر امیر حسین گنجبخش، یکی از بنیانگذاران «سازمان جمهوریخواهان» به خودنویس میگوید به خاطر نامعلوم بودن اهداف و برنامههای جلسه در بنیاد «اولاف پالمه» به استکهلم نمیرود. او در باره تردیدهایش در باره گردهمایی استکهلم میگوید: «شفاف نبودنش به این شکل است که هیچکسی نمیداند چه خبر است... یکی میگوید «آلترناتیو سازی» است، یکی میگوید میخواهند «دولت موقت» درست کنند، یکی میگوید «یک سمینار ساده» است. یکی میگوید «دیالوگ ملی» است، خب این غلط است!»
با نزدیک شدن به زمان برگزاری «کارگاه آموزشی» در شهر استکهلم که بنیاد «اولاف پالمه» میزبان ان است، تعداد کسانی که میگویند از آنها دعوت شده اما به سوئد نمیروند رو به افزایش است. بر اساس فهرستی که رادیو کوچه منتشر کرده و از ابتدا در اختیار برخی رسانهها بوده، اما برخی شرکت کنندگان مایل به تایید حضور خود در آن نبودهاند، از این افراد برای شرکت در گردهمایی بنیاد اولاف پالمه دعوت شده است:
شهریار آهی، جواد اکبرین، کاظم اکبرین، کاظم علمداری، رضا علیجانی، نوشابه امیری، علی افشاری، جمشید اسدی، اکبر عطری، مریم معمارصادقی، مهران براتی، احمد باطبی، مسعود بهنود، پرویز دستمالچی، شاهین فاطمی، شهلا فرید، امیرحسین گنجبخش، سعید قاسمینژاد، فریدون احمدی، رامین احمدی، فاطمه حقیتجو، عباس حکیمزاده، فواد پاشایی، احمد رفعت، نیما راشدین، ضیا صدرالعشراقی، مصطفی حجری، بیژن حکمت، پویا جهاندار، مهرانگیز کار، بهزاد کریمی، مرتضی کاظمیان، جواد خادم، محسین خاتمی، فریدون خاوند، منوچهر مقصود نیا، محسن مخملباف، حسن منصور، سراج میردامادی، عبداله مهتدی، مرجانه ستراپی، شهلا عبقری، نسیم سرابندی، علیرضا نوریزاده، ماشااله سلیمی، خالد عزیزی، آرش بهمنی، محسن سازگارا، حسن شریعتمداری، محمدعلی توفیقی، نیره توحیدی، مجتبی واحدی، مهرداد درویش پور، رامین پرهام، گیتی کاوه، پروین اردلان، فریبا موحبی، گلاله شر افکندی، مهشید پگاهی، ناهید حسینی، شهران طبری، شهلا شفیق، آرام حسامی، رضا حسین بر، هوشنگ اسدی.
به گفته منابع خودنویس، تعدادی از فعالان سیاسی از جمله علی افشاری، مجتبی واحدی، کاظم علمداری، امیرحسین گنجبخش به سوئد نخواهند رفت. منابع نزدیک به جمهوریخواهان به خودنویس گفته بودند که حسن شریعتمداری نیز در این جمع حاضر نخواهد شد اما در آخرین ساعتا شب یکشنبه به وقت اروپا، یکی از دعوت شدگان به گردهمایی استکهلم به خودنویس گفت که آقای شریعتمداری حتما شرکت خواهد کرد. احتمال دارد ایشان به همراه آقایان سازگارا و آهی کنفرانس مطبوعاتی جداگانهای نیز برگذار کند.
دکتر امیرحسین گنجبخش، از بنیانگذاران «سازمان جمهوریخواهان» میگوید که به دلایل مختلفی در این برنامه حاضر نخواهد بود. در همین ارتباط با او گفتگو کردهایم:
آقای دکتر گنجبخش، آیا از شما برای حضور در جلسه بنیاد اولاف پالمه دعوت شده است؟
گنجبخش: من در این جلسه شرکت نمیکنم.
پس از شما دعوت شده بود؟
گنجبخش: بله، من جزو لیست طولانیای بودم از کسانی که به این جسله دعوت شده بودند. من نمیتوانم در این جلسه شرکت کنم.
علت شرکت نکردن شما در این جلسه چیست؟ نمیتوانید یا نمیخواهید شرکت کنید؟
گنجبخش: دو سه دلیل دارد. یکی اینکه وقتش را نداشتم که شرکت کنم، دوم اینکه هدف این گردهمایی هنوز برای من معلوم نیست. اگر فقط قرار بود که گفتگو میان آدمهای سیاسی باشد، خب، این هیچ ایرادی ندارد. میتواند صورت بگیرد، با آدمهای مختلف و در جاهای مختلف. ولی اگر قرار باشد که از درون این [گردهمایی] «کنگره ملی»، «آلترناتیوسازی»، «شورای ملی» بیرون بیاید، من شخصا در این برنامهها و کارها شرکت نمیکنم. چون به نظرم این برنامهها به جای اینکه ایجاد وحدت و هماهنگی میان داخل و خارج از کشور کند که مهمترین هدف ما باید باشد، ایجاد افتراق و تشتت و بدبینی و سوظن میکند میکند و بهتر است که سری که درد نمیکند را آدم دستمال نبندد.
شما حدس میزنید که چنین مسائلی قرار است آنجا بحث شود یا نه، واقعا قرار بوده این مباحث طرح شود؟
گنجبخش: هنوز روشن نیست، چون از ده مرکز مختلف، حرفهای مختلفی شنیدهام. نوشته شما را هم خواندم، تعجب کردم که آیا قرار بوده اینجوری بشود؟ با بعضی از دوستان که صحبت میکنم، میگویند فقط قرار است یک سمینار ساده باشد. اسم کنفرانس «اتحاد برای دموکراسی» است در مرکز اولاف پالمه که معنیاش «آلترناتیو سازی» است؛ جمع شدن برای دموکراسی. با توجه به اینکه وقت ما محدود است، روزه شکدار در این شرایط گرفتن بسیار بد است و نباید کاری کرد که آخر و عاقبتش معلوم نیست. من امیدوارم که برگزار کنندگان این کنفرانس بر سر این مسائل دقت کنند و دستکم هدف اصلی کنفرانس را معلوم کنند. شفاف و روشن بگویند که این جمع چرا تشکیل شده؟
الان خیلیها دارند گمانه زنی میکنند که «آلترناتیو سازی» بشود، حتی گفته میشود که میخواهند تعدادی را حول محور یک فرد یا یک گروه جمع کنند. آیا فکر میکنید چنین کاری، بدون حضور و رای گروههای مختلف و رای مردم میتواند مشروعیت داشته باشد؟
گنجبخش: اول، تشکیل جریان رهبری بدون پشتیبانی مردمی، بیمعنی است. دوم، جریان ملی، یعنی اینکه تمام نیروهای سیاسی را در خودش قرار بدهد از جمله نیروهای جنبش سبز را. سوم، پشتیبانی مردم به این معنی است که بتواند مشروعیت به جمعی بدهد برای فشار، مذاکره چه در سطح ملی و چه در سطح بینالمللی بشود. چنین شرایطی الان در خارج از کشور مهیا نیست. به همین دلیل وظیفه نیروهای سیاسی اساسا پیشنهاد راهبردی برای وصل کردن داخل و خارج است. پیشنهادی که ما جمهوریخواهان دادیم این بوده است بتوانیم یک دیالوگ ملی شفاف میان همه نیروهای سیاسی تا دو ماه دیگر در واشینگتن به شکل یک کنفرانس برگزار کنیم، از درون این، بحث انتخابات آزاد در داخل ایران را مطرح کنیم و تمام نیروها را حول این مساله بسیج کنیم.
یعنی منظورتان این است که آنچه قرار است برگزار شود، شفاف نیست؟
گنجبخش: شفاف نبودنش به این شکل است که هیچکسی نمیداند چه خبر است! با هر کسی که دعوت شده حرف میزنم، هر کسی از ظن خود یک حرفی میزند! یکی میگوید «آلترناتیو سازی» است، یکی میگوید می خواهند «دولت موقت» درست کنند، یکی میگوید «یک سمینار ساده» است. یکی میگوید «دیالوگ ملی» است، خب این غلط است! برگزارکنندگان باید معلوم کنند که چرا این همه آدم را دارند دور هم جمع میکنند. اگر «آلترناتیو سازی» است که باید بگویم متاسفم! دارند بخشی از نیروهای جنبش را هدر میدهند و این به صلاح نیست...البته صلاح کشور خویش را هم خسروان دانند! تمام کارها باید برای هماهنگی نیروهای داخل و خارج کشور باشد و نباید با کارمان، اضطراب ایجاد کنیم. «آلترناتیو سازی» در خارج از کشور، ایجاد اضطراب در داخل کشور میکند و الان هم دوران این کارها نیست.
در قسمت «از دیگران» مقالات درج شده میتواند با نظرگاههای حزب مشروطه ایران (لیبرال دموکرات) همخوانی نداشته باشد. مقالات درج شده در این قسمت برای آگاهیرسانی و احترام به نظرگاههای دیگراندیشان میباشند.
---------------------------
نظر شما در مورد مطلبی که خواندید چیست؟
از سامانه حزب و صفحه رسمی حزب مشروطه ایران (لیبرال دموکرات) در فیس بوک دیدن کنید.
---------------------------
امضا محفوظ
نمیدانم این آقای گنج بخش کیست و سازمان جمهوریخواهان کیستند و از کجا تغذیه میشوند و جه میگویند و اصلا سازمانی در کار است یا فقط توهم این آقاست . چون از بعد از انقلاب شکوهمند وقتی که آقایان انقلابی یکی بعد از دیگری از ایران رانده شدند تعداد سازمانهای برون مرزی که هر کدام خود را قیم و سخنگوی مردم ما میخوانند و دایه های مهربانتر از مادر شده اند روز بروز اضافه شد و آقایان بقدری از خود راضی تشریف دارند که هر کدام خودشان را رهبر آینده ایران میدانند بدون آنکه کوچکترین ظرفیتی برای اینکار داشته باشند. البته فراموش نکنیم که در مملکتی که احمدی نژاد و خاتمی و رفسنجانی و بنی صدرها رییس جمهور میشوند امثال این آقایان که در همان ردیف اند از نوع فکل کراواتی اش(و البته که همه هم دکتر هستند مثل خاتمی و احمدی نژاد) هم میتوانند با همان شگردها روزی رییس جمهور شوند . قدر مسلم اینکه از وجنات افاضات این آقای گنج بخش چنین بر می آید که ایشان خود را تافته جدا بافته میداند و از اینکه خودش دعوت کننده نبوده بلکه دعوت شده رنجیده خاطر است . آقای رییس سازمان جمهوریخواهان حتی حاضر نیست برود بنشیند گوش کند ببیند این جماعتی که برای آینده ایران در حال چاره جویی است چه میگوید. ملاحظه بفرمایید میزان تساهل و تحمل را. ایشان به استناد اینکه "میگویند" و "شنیدم" نتیجه گیری اش را کرده و تصمیم اش را گرفته که برود یا نرود. آقای محترم در این نشست نیاز به سیاهی لشکرهایی مثل شما که کم هم نیستید هست تا خارجی بداند که جمهوری اسلامی رژیم منفوری است که اگر در یک نقطه از اروپا نشست در جهت چاره جویی و خلاص شدن از این نظام برگزار شد ایرانیان از هر سو خود را میرسانند تا با همفکری راه خلاصی را بیابند. هر چه تعداد بیشتر این پیام به خارجی روشن تر. اما مثل اینکه شما و امثال شما تنها دغدغه خاطرتان این است که برای خودتان قبا بدوزید که در آینده در ایران لابد رییس جمهور شوید! توجه بفرمایید که هیچ کس هم از مقام ریاست جمهوری کمتر را در شان خودش نمیداند! کور خوانده اید آقا جان . ما مردم از جمهوری و این که هر کس و ناکسی چند صباحی بیاید و مردم را بچاپد به ستوه آمده ایم . شما ها رهبران خود خوانده جنبشهای مخالفین که همگی در کشورهای غربی بیکاره اید و با پول بخور و نمیر کشورهایی که در آنها ساکن اید روزگاری را به سر می آورید تو را به خدا بابت سیاهی لشکر هم شده به این جلسه بروید تا خارجی بفهمد که رژیم اسلامی مورد تنفر مردم ایران است واگر درها باز بود همه ما به این جلسه می آمدیم تا از فرصت استفاده کنیم و صدای خودمان را به گوش جهانیان برسانیم. بیش از این نه از شما بر می آید نه ما را امیدی به خیر بیشتر از شماست !
January 30, 2012 10:53:17 PM
---------------------------
حق
با درود به نیک آهنگ کوثر گرامی، من نظر زیر را به کیهان آنلاین در بخش ؛اینجا نظرها را بخوانید؛ فرستاده ام که آنرا به شما و علاقمندان در سامانه حزب مشروطه ایران (لیبرال دمکرات) تقدیم می کنم:-
بزودی به دعوت "بنیاد پالمه" در استکهلم سوئد جلسه/جلساتی برگزار خواهد شد که نام دعوت شدگان بقرار زیر است:- شهریار آهی، جواد اکبرین، کاظم اکبرین، کاظم علمداری، رضا علیجانی، نوشابه امیری، علی افشاری، جمشید اسدی، اکبر عطری، مریم معمارصادقی، مهران براتی، احمد باطبی، مسعود بهنود، پرویز دستمالچی، شاهین فاطمی، شهلا فرید، امیرحسین گنجبخش، سعید قاسمینژاد، فریدون احمدی، رامین احمدی، فاطمه حقیتجو، عباس حکیمزاده، فواد پاشایی، احمد رفعت، نیما راشدین، ضیا صدرالعشراقی، مصطفی حجری، بیژن حکمت، پویا جهاندار، مهرانگیز کار، بهزاد کریمی، مرتضی کاظمیان، جواد خادم، محسین خاتمی، فریدون خاوند، منوچهر مقصود نیا، محسن مخملباف، حسن منصور، سراج میردامادی، عبداله مهتدی، مرجانه ستراپی، شهلا عبقری، نسیم سرابندی، علیرضا نوریزاده، ماشااله سلیمی، خالد عزیزی، آرش بهمنی، محسن سازگارا، حسن شریعتمداری، محمدعلی توفیقی، نیره توحیدی، مجتبی واحدی، مهرداد درویش پور، رامین پرهام، گیتی کاوه، پروین اردلان، فریبا موحبی، گلاله شر افکندی، مهشید پگاهی، ناهید حسینی، شهران طبری، شهلا شفیق، آرام حسامی، رضا حسین بر، هوشنگ اسدی.
برخی از دعوت شدگان گفته اند در این جلسه/جلسات شرکت نخواهند کرد چون اهداف و برنامه های آن غیر شفاف است و معلوم نیست برای آلترناتیو سازی است یا تشکیل دولت موقت در برون مرز یا یک دیلوگ ملی یا تنها یک سمینار ساده! امیرحسین گنج بخش نه تنها گفته است که وقت حضور در این جلسه را ندارد بلکه به دلیل غیرشفاف بودن آن هم حضور پیدا نخواهد کرد.برخی ها هم مثل حسن شریعتمداری جواب نمی دهند که در این جلسه شرکت خواهند کرد یا نه؟ قربون شفافیت و دمکراتیک بودن این یکی هوادارانش بروند که پاسخگویی در قاموس اش نیست که نیست!
باز خواص فراموش کرده اند که صرفنظر از رفتن و نرفتن هایشان به اینگونه گردهمایی ها، از طریق رسانه ها اعلام کنند که چنین جلساتی در راه است و درباره چیست و اهداف و نتایج چه بوده و و و. چرا ما مردم باید از ایندست اخبار برون مرزی بی خبر گذاشته شویم؟؟؟
امیدوارم نیک آهنگ کوثر، صاحب سایت خودنویس، در این کار ژورنالیستی خود که در شفاف سازی و پاسخگو کردن اهل سیاست آغاز کرده سرمشق همکارانش در برون مرز شود. عادت دادن اهل سیاست ایرانی به پاسخگویی و شفافیت، بنظر من، مهمترین گام بسوی دمکراسی واقعی است. درود بر همه کسانیکه در اینراه گام می گذارند و تابو شکنی می کنند. پرسشی از آقای علیرضا نوریزاده دارم، آیا شما که یکی از دعوت شدگان هستید، در این جلسه حضور پیدا خواهید کرد؟ اگر بلی، در چه ظرفیتی، روزنامه نگار یا فعال سیاسی یا بعنوان رئیس مطالعات ایران و اعراب؟ اگر رفتید، آیا گزارش کامل آنرا در اختیار مردم خواهید گذاشت و در کجا این گزارش را خواهید گذاشت تا ما آنرا بخوانیم؟ با احترام
ارادتمند حق پاینده ایران و ملت ایران
مروج دمکراسی پارلمانی و یک قانون اساسی نوین بر منشور جهانی حقوق بشر برای ایران باشیم که بیشترین خوشبختی را برای بیشترین مردم در ایران بهمراه می آورد.
January 30, 2012 03:27:56 PM
---------------------------
|