وزیر خارجه آلمان به ایران هشدار داد، از وقتکشی پرهیز کند و به طور جدی برای حل مناقشه اتمی اقدام نماید. همتای بریتانیایی او نیز از ایران خواست، به جهانیان نشان دهد که برنامهی هستهایش اهداف صلحآمیز دارد.
روز سهشنبه (۶ مارس / ۱۶ اسفند) کاترین اشتون، هماهنگکنندهی سیاست خارجی اتحادیه اروپا در نامهای به سعید جلیلی، دبیر شورای عالی امنیت ملی ومذاکرهکنندهی ارشد ایران موافقت گروه ۱+۵ را با دور جدیدی از مذاکرات هستهای با ایران اعلام کرد.
اشتون خواسته است که «هر چه زودتر برای تعیین زمان و مکان مذاکرات اقدام شود». او در ادامه تاکید میکند که «هدف مذاکرات باید رسیدن به نتایج مشخص باشد نه آنچه که در استانبول اتفاق افتاد».
در ژانویهی ۲۰۱۱ کاترین اشتون به نمایندگی از آمریکا، بریتانیا، چین، فرانسه، روسیه و آلمان با نمایندگان ایران به مذاکره پرداخت. این نشست که در استانبول برگزار شد، بدون نتیجه به پایان رسید. اشتون آنزمان گفت، پیش شرطهای ایران برای پایان دادن به مناقشهی هستهای قابل قبول نیست. گفته شد که یکی از پیششرطها، لغو تحریمهای اتحادیهی اروپا بوده است.
هماهنگکنندهی سیاست خارجی اتحادیه اروپا در نامهی خود به جلیلی نوشته است: «در مذاکرات آینده باید به طور جدی برای یافتن راهحل مناقشهی اتمی چارهجویی شود، راهحلی که برای دو طرف قابل پذیرش باشد.» او ضمن اشاره به عدم اعتماد جامعهی جهانی به برنامهی هستهای ایران تاکید میکند: «هدف ما حل این مشکل از طریق مذاکرات درازمدت است. از این طریق میتوان شفافسازی کرد و به جامعهی جهانی نشان داد که اهداف برنامهی هستهای ایران صلحآمیزهستند.»
واکنش آلمان، آمریکا و بریتانیا
روز سهشنبه (۶ مارس) گیدو وستروله، وزیر امور خارجهی آلمان از جمهوری اسلامی خواست، پیشنهاد اشتون را بپذیرد و به پای میز مذاکره بازگردد. او ضمن اشاره به این که ایران اکنون موقعیت مناسبی نصیبش شده تا برای لغو تحریمها اقدام کند گفت: «ایران با توسل به اقدامات تاکتیکی و اتلاف وقت تنها به خودش آسیب میرساند». وستروله از مقامات ایران خواست، شفاف سازی کنند و به همکاری با جامعهی جهانی بپردازند.
همزمان با اظهارات وستروله، همتای بریتانیایی او نیز به ایران هشدار داد که فرصت تازه را از دست ندهد. ویلیام هیگ گفت: «زمان آن فرارسیده که تهران به دنیا نشان دهد که مایل است، مناقشهی هستهای را از راههای مسالمت آمیز حل کند».
تامی ویتور، یکی از سخنگویان دفتر ریاست جمهوری ایالات متحده هم بر تمایل کشورش برای ادامهی مذاکرات هستهای تاکید کرد. به اعتقاد او تنها با سیاست دوگانه، یعنی مذاکره از یک سو و فشارهای اقتصادی وسیاسی از سوی دیگر، میتوان از "بلندپروازیهای هستهای" ایران جلوگیری کرد.
در قسمت «از دیگران» مقالات درج شده میتواند با نظرگاههای حزب مشروطه ایران (لیبرال دموکرات) همخوانی نداشته باشد. مقالات درج شده در این قسمت برای آگاهیرسانی و احترام به نظرگاههای دیگراندیشان میباشند.
---------------------------
نظر شما در مورد مطلبی که خواندید چیست؟
از سامانه حزب و صفحه رسمی حزب مشروطه ایران (لیبرال دموکرات) در فیس بوک دیدن کنید.
---------------------------
بابک
روز سهشنبه، 6 مارس، محمود زهار، مقام شماره دو حماس در نوار غزه تایید کرده است که این گروه فلسطینی اعلام کرد در صورت درگیری نظامی میان ایران و اسراییل، دخالتی نخواهد کرد. به گزارش بیبیسی، محمود زهار در گفتوگویی اعلام کرد: «حماس بخشی از درگیریهای منطقهای نیست. ما اینجا هستیم که از خودمان علیه اسراییلیها دفاع کنیم. اگر اسراییل به ما حمله کند ما هم واکنش نشان خواهیم داد. اگر به ما حمله نشود ما هم خود را درگیر نخواهیم ک
March 07, 2012 10:41:58 AM
---------------------------
بابک
هشدار چین به جمهوری اسلامی در خصوص فعالیت های اتمی نظامی
جـــرس: وزیر امور خارجه چین، روز سهشنبه به ایران در مورد دستیابی به سلاح هستهای هشدار داد اما در عین حال گفت که ایران حق دارد از نیروی هستهای برای مصارف صلحآمیز استفاده کند.
به گزارش رادیو فردا به نقل از رویترز، یانگ جیهچی، که در یک نشست خبری در چارچوب جلسه سالانه پارلمان چین سخن میگفت درخصوص مناقشه هستهای غرب و ایران گفت: "ما با ساخت و برخورداری از جنگافزار هستهای توسط هر کشوری در خاورمیانه، ازجمله توسط ایران، مخالفیم."
وی در همین حال تأکید کرد که: "با تحریمهای یکجانبه [علیه ایران] مخالفت داریم" و بار دیگر خواستار ادامه گفتوگوها میان ایران و گروه ۱+۵ شد.
هرچند پیش از این، ون ژیابائو، نخستوزیر چین، در ماه ژانویه در مورد هرگونه تلاش ایران برای حرکت در جهت دستیابی به جنگافزار هستهای هشدار دادهبود اما مقامهای چینی تاکنون عمدتاً از هشدار علنی به تهران در مورد ساخت اینگونه سلاحها و ابراز نگرانی از اینکه تهران ممکن است در این مسیر حرکت کردهباشد خودداری کردهبودند.
پکن همواره کوشیده از یکسو میان فشارهای غرب برای قطع رابطه با ایران و از سوی دیگر انتظاراتی که تهران به عنوان فروشنده بزرگ نفت از چین دارد، راه میانهای را دنبال کند.
دو هفته پیش و پس از اینکه هیئتی که به نمایندگی از آژانس بینالمللی انرژی اتمی برای دومین بار به تهران رفتهبود اجازه بازدید از مجتمع نظامی پارچین را نیافت، وزارت خارجه چین بار دیگر گفت که ایران باید برای روشن شدن مسائل مربوط به برنامه هستهایاش با آژانس همکاری کند و اعتماد جامعه جهانی را نسبت به صلحآمیز بودن برنامه هستهای خود جلب نماید.
سه روز پیش از آن روزنامه بریتانیایی دیلی تلگراف در گزارشی اختصاصی نوشت که چین برای دور زدن تحریمها به جمهوری اسلامی ایران کمک میکنند.
به نوشته این روزنامه، چین و ترکیه امکاناتی در اختیار ایران گذاشتهاند که جمهوری اسلامی و به ویژه سپاه پاسداران بدون دخالت مستقیم، کالاهای مورد نیاز خود را از طریق بانکها و موسسات مالی این کشورها خریداری کرده و به ایران میفرستند.
March 07, 2012 10:41:11 AM
---------------------------
|