حزب مشروطه ايران
(لیبرال دموکرات)

 The Constitutionalist Party of Iran
(Liberal Democrat)
Armenia iraq Iran Turky Switzerland England Qatar Kuwait Sweden Norway Italy Canada Austrian France Holland Israel Denmark Belgium Germany United States of America
صفحه نخست چاپ برگشت
وال استریت ژورنال: افت صدور نفت ایران بعلت تحریمها

May 15, 2012

سه شنبه 26 اردیبهشت 2571 = May 15, 2012

حبیب تبریزیان حبیب تبریزیان
 

بنا به گفته آژانس جهانی انرژی* در این جمعه، صدور نفت خام ایران در ماه آوریل شدیداً سقوط کرده است و ممکن است با کاهش واردات بسیار ی از کشورها که در سه ماهه آینده به اجرا گذارده میشود، روزانه تا یک میلیون بشکه کاهش یابد.
«آژانس» میگوید تولید نفت ایران در ماه آوریل در سطح روزانه 3.3 میلیون بشکه ثابت ماند، ولی 15% تا 25% نفت تولید شده نافروش مانده که در مخازن شناور دریایی ایران انبار شده است، ایران میتواند تا یکی دو ماه دیگر هم که این مخازن پر میشوند، به ذخیره سازی ادامه دهد ولی، بنا به گفته دیوید فیفه، سرپرست آژانس جهانی انرژی، ایران مجبور است که چاه ها را ببندد .
تازه ترین داده های اطلاعاتی آژانس جهانی انرژی از غنی ترین کشور های مصرف کننده نفت، نشان میدهد که چگونه فشار اقتصادی تحریمهای غرب در آستانه گفتگو روی برنامه هسته ایی ایران در این ماه در بغداد، تسمه فشار را تدریجاً روی ایران سفت و سفتر میکنند.
این داده های اطلاعاتی همچنین نشان میدهند که بخاطر افزایش تولید سایر کشورهای عضو سازمان تولیدکنندگان نفت (اوپک ـ م)، این تحریمها میتوانند بدون اینکه صدمه ایی به کشورهای مصرف کننده نفت بزنند به اجرا گذارده شوند.
«اولیویر یاکوب»، مدیر کل مؤسسه مشاوری پتروماتریسک میگوید: « بین سطح تولید اوپک وسطح تقاضا برای نفت اوپک آنقدر فضای کافی وجود دارد که حتی وقفه بسی بیشتراز توقف عرضه نفت ایران هم مشکلی ایجاد نخواهد کرد.»
بنابر گزارش ماهیانه آژانس جهانی انرژی، ناوگان نفتی ایران بخاطر دور زدن تحریمها و یا پنهان سازی آثار آنها، شروع به قایم موشک بازیهای گمراه کننده با نظاره گرهای ترافیک دریایی کرده اند.
برابر سرویس نظاره گر ترافیک دریایی، از تمام 38 تانکر نفتکش ایران در این اواخر، فقط تعین وضعیت یکی از آنها امکانپذیر بوده است. لذا بعلت فقدان اطلاعات، تعین دقیق اینکه تحریمها تا چه اندازه واقعاً به درآمد نفتی ایران لطمه زده است دشوار است.
مقامات ایران در گزارشهای رسمی خود به اوپک ادعا میکنند که از آغاز تحریمهای نفتی که در ژانویه مقرر شد، حتی تولید روزانه خود را بمیزان 38،000 بشکه افزایش داده و آنرا بمیزان 3.8 میلیون بشکه در روز در ماه آوریل رسانده اند. تحلیل خود اوپک که مبتنی بر منابع اطلاعاتی (آماری ـ م)دست دوم است نشان میدهد که تولید نفت ایران روزانه تا 152.000 بشکه از ژانویه به بعد کاهش یافته و به 3،2 میلیون بشکه در آوریل رسیده است.
یک منبع کشتی رانی هفته قبل گفت که ارقام اولیه نشان میدهد که صادرات نفت خام جمهوری اسلامی تا میزان 600،000 بشکه در روزکاهش داشته و به 1،6 میلیون بشکه در روز در آوریل رسیده است.
برمبنای نرخ متوسط قیمت نفت(عمدتاً) سنگین ایران، قدری کاهش درمیزان صادرات، تا 2میلیارد دلار از درآمد ایران خواهد کاست.
یک مقام عالیرتبه نفتی ایران، آخرین گزارش سازمان جهانی انرژی را رد کرد اما مقام نفتی دیگری در ایران،تأئید کرد که میزان نفتی را که ایران در شناور های خود ذخیره کرده است دو برابر شده و در فاصله مارس تا اواخر آوریل (فروردین تا اردیبشت ـ م) به 24 میلیون بشکه رسیده است.
آقای «فیفه» میگوید؛ اگر ایران شناور های خود را پر کرده و مجبور به بستن چاهها شود، تأثیرات آن، از ازدست دادن درآمد صادراتی نفت بسی فرا تر خواهد رفت. تأمین گاز مصرفی داخلی که از میادین نفتی قدیمی تأمین میشود ممکن است مختل شده و این خطر نیز وجود دارد که صدمات بلند مدتی به بازدهی میادین نفتی قدیمی تر وارد شود .
آقای فیفه میگوید بازار نفت، با این وجود، قادر است از پس کاهش بیش از یک میلیون نفت ایران هم برآید تا مجبور نباشد دست به ذخایر نفتی خود بزند، هرچند فاصله عرضه و تقاضا در نیمه دوم سال جاری قدری بهم نزدیک تر میشود.
آژانس جهانی انرژی تا اندازه ایی بر برآورد خود از میزان تقاضای جهانی برای نفت خام اوپک در نیمه دوم سال افزوده و آنرا به 30،8 میلیون بشکه درروز رسانده است ولی میزان تولید این گروه در ماه آوریل 31،89 میلیون بشکه در روز بوده است. آژانس جهانی نفت میگوید که: « چنین بنظر میرسد که تولید کنندگان خلیجی اوپک، با توجه به وقفه در جریان نفت ایران، بر تولید نفت خود افزوده اند.»


پایان گزارش تحلیلی وال استریت ژورنال

>>>>>>>>>>>>>>>>

کامنت من:
قریب یکسال پیش شاهزاده ترکی الفیصل؛ سیاستمدار متنفذ عربستان سعودی در یک سخنرانی در یکی از پایگاه های نیروی دریایی آمریکا در انگلیس، برای افسران عالیرتبه آمریکا و انگلیس گفت:« ایران وابسته به در آمد نفت است. ما با اشباع کردن بازار جهانی، از نفت آنرا مچاله میکینم، کاری میکنیم که کسی خریدار نفت ایران نباشد.» من در همان هنگام این سخنرانی را که در بسیاری از معتبرترین نشریات دنیا و در آغاز در همین وال استریت ژورنال درج شده بودو سپس در تایمز مالی، گاردین و نیویورک تایمز( یا واشینگتن پست) آمد، ترجمه و در سایت خود گذاردم.
چند روز پیش یکی از مقامات بلند پایه نفتی عربستان اظهار داشت که دنیا نباید بخاطر تأمین بازار نفت دغدغه ایی داشته باشد زیرا ما میتوانیم تا 2،5 میلیون بشکه دیگر تولید خود را افزایش دهیم.
همزمان، هند میزان نفت خریداری شده خود را بین 15 تا 25% از ایران کاهش داد. و چین هم خرید نفت خود از ایران را قبلاً بمقدار زیادی کاهش داده است و علاو.ه بر این هند به بهانه رعایت تحریمها از پرداخت ارز قوی به ایران امتناع کرده تا آنجا که گاردین انگلیس و رسانه های داخلی از جمله تابناک و دنیای اقتصاد خبر دادند که هند و ایران روی پرداخت بهای نفت خریداری به روپیه توافق کردند. معنای این توافق جز این نیست که ایران مجبور است تمام وجه مابه ازای نفت صادراتی خود را جنس هندی بخرد زیرا از مشکلات انتقال روپیه به بازار جهانی بدلیل تحریمها بگذریم، بازار پولی جهان قدرت جذب این مقدار پول هندی را ندارد. همین مسئله با پاکستان و چین هم وجود دارد. درماتیک قضیه به اینجا پایان نمی یابد. ایران که دوسال پیش مقامات غله آن، طبق اخباری که من در دوسال قبل آرشیو کرده و آنها را دارم با گزافه گویی اعلام کردند:« ایران هم به کلوپ کشورهای صادرکننده گندم پیوست» امروزه به درب و دیوار میزند که ازهند، روسیه و اوکراین و حتی آمریکا گندم وارد کند.
میزان خرید ایران فقط از هند امسال 3 میلیون تن بوده است. اما اینهم، همه درماتیک قضیه نیست بلکه اصل درام در اینست که گندمهای تحویلی به ایران قارچ دار یا شپشک دار بوده اند. مقامات ایرانی اعتراض کرده اند و مقامات هندی هم پاسخ داده اند که همه گندمهای دنیا قارچی هستند. با قدری جستجو در سایتهای «دنیای اقتصاد، خبر آنلاین، ایلنا یا تابناک» خبر این گندمهای آلوده را میتوان یافت.
این داستان درماتیک را بنحوی مستند و مستدل همچنان میتوان ادامه داد ولی من تصور میکنم همین گفته بیش از کافی است فقط نکته پایانی و بسیار مهم اینست که:
منابع ارزی دلاری و اوروی ایران با تحریم نفت بمراتب بیش از کاهش میزان صادرات نفت کاهش خواهد یافت و ارزان فروشی نفت هم مزید بر علت خواهد شد و اینست راز آمادگی ایران برای نوشیدن بدون اخم و تخم جام زهر توقف هسته ایی در اجلاس آینده بغداد.
دولت کوشش دارد و کوشش کرده است که با فضا سازی خوشبینانه نسبت به نتیجه نشست بغداد از یکسو و تزریق تاکتیکی و محدود ارز به بازار از سوی دیگر، بر بازار ارزی خیابان فردوسی که در برابر معاملات و نقل و انتقال ارزی مملکت جز قطره ایی در برابر دریا نیست، این توهم را در بازار و مردم بوجود آورد که بزودی آرامش به بازار ارزی بازخواهد گشت. ولی این فقط یک توهم است زیرا اولاً همین چند روز پیش یکی از مقامات اتحادیه اروپا اظهار داشت که :« ما به کمتر از توقف کامل پروسه غنی سازی قانع نیستیم» و در ثانی مشکل با غرب که به این تحریمها منجر شده است هر چند بظاهر لولو سازی از فعالیت های هسته ایی ایران است ولی مسئله فعالیت مخرب ایران در منطقه و تحریکات آن در بحرین، یمن، عربستان، لبنان و حمایتش از رژیم بشار اسد بهیچ وجه اهمیت کمتری از تلاشهای هسته ایی آن برای غرب ندارد هرچند ممکن است این موضوعات رسماً در دستور جلسه نشست بغداد گنجانیده نشود.
در یک کلام من تصور نمیکنم غرب که تا اینجا، تا مرحله خُرد کردن رهبری ایران پیش رفته است به کمتر از تسلیم کامل و بی قید و شرط آن در برابر قدری تضمین های امینی بحساب و هزینه مردم ایران برای رژیم قانع شود.
تا یکهفته یا ده روز آینده روشن خواهد شد که مردم ایران چه هزینه ایی برای عربده کشی ها و ماجراجویی های این سه دهه رژیم باید بپردازند.


در قسمت «از دیگران» مقالات درج شده می‏تواند با نظرگاه‏های حزب مشروطه ایران (لیبرال دموکرات) هم‏خوانی نداشته باشد. مقالات درج شده در این قسمت برای آگاهی‏رسانی و احترام به نظرگاه‏های دیگراندیشان می‏باشند.


---------------------------

نظر شما در مورد مطلبی که خواندید چیست؟


از سامانه حزب و صفحه رسمی حزب مشروطه ایران (لیبرال دموکرات) در فیس بوک دیدن کنید.


---------------------------

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
معرفی فرهنگی
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
صفحه نخست   برگشت
به حزب مشروطه ایران خوش آمدید.
 
Welcome to The Constitutionalist Party of Iran (CPI)
Make irancpi.net you start page | Add irancpi.net in you favorites