اینکه در بسیاری از محافل تحلیلی، شرایط دشوار اقتصادی در آمریکا و اورپا، مانعی بر سر راه جنگ با جمهوری اسلامی ایران عنوان میشود ، ساده انگاری بیش نیست. چرا که آمریکا و متحدین اورپایی اش دو جنگ مشابه به بهانه مبارزه با تروریزم و تامین امنیت و صلح جهانی در خاور میانه داشته اند که علیرغم هشدار تحلیلگران اقتصادی نسبت به عواقب وخیم جنگ بر اقتصاد آمریکا و اورپا، جنگهای افغانستان و عراق شکل گرفت.
هیچکدام از تحلیلهای اقتصادی با آنکه تحلیلهای درستی هم بودند نتوانستند اورپا و آمریکا را از آغاز جنگ منصرف نماید.
این به معنای بی توجهی سیاستمداران آمریکا و اورپا به موضوعات اقتصادی و تحلیلهای کارشناسان اقتصادی نیست بلکه با توجه به سیاستهای بلند مدت آن کشورها خصوصاً آمریکا در راستای ایجاد امنیت جانی برای شهروندان خود در مقابل خطر تروریزم، تحمل فشارهای اقتصادی در راه مبارزه با خطرات احتمالی بر تحمل حملات تروریستی ترجیح داده میشود.
در شرایط کنونی نیز اگر چه تقریبا همه اقتصاددانان متفق القول اند که آغاز جنگ با جمهوری اسلامی ایران شرایطی به مراتب دشوارتر از امروز بر اقتصاد آمریکا و اورپا تحمیل خواهد کرد اما از منظر علوم سیاسی و ارتباط سیاست با اقتصاد، برای رسیدن به یک شرایط ایده آل و پایدار اقتصادی، صلح و امنیت ذهنی (روانی) و عینی از ضروریات امر میباشد و وجود پدیده ای به نام خطر تروریسم بسیار بیشتر از هر جنگی، تاثیر منفی بر شرایط اقتصادی کشورهای هدف خواهد داشت.
همزیستی با تروریسم و تروریست، امری محال است و بقای دولتهای تروریست پرور نظیر عراق و افغانستان در گذشته و جمهوری اسلامی در حال حاضر به بهانه اینکه جنگ با آنها سبب وخامت شرایط اقتصادی میشود، خود نقض غرض است چرا که نه جنگ با تروریزم و تلاش برای ایجاد امنیت بلکه خود تروریزم و ناامنی، مانع اصلی شکوفایی و پایداری اقتصاد جهانی بشمار میرود.
تحمل شرایط بد اقتصادی دوران جنگ و ریاضت اقتصادی که مدت معینی را شامل میشود بسیار منطقی تر از تحمل دائمی شبح تروریسم و تاثیر ویرانگر دائمی آن بر اقتصاد جهانی میباشد.
بنابر این اگر چه اولویت اول آمریکا و متحدین اش در دفع خطر تروریزم، خصوصاً تروریسم دولتی و رادیکالیسم مذهبی مبتنی است اما از دید آنها، جنگ با تروریزم و پذیرش عواقب اقتصادی چنین جنگی، راه را برای اقتصادی شکوفا و پایدار در آینده میگشاید.
از اینرو سیاستمدران آمریکایی و متحدین اش برای رسیدن به امنیت دائمی در عرصه سیاست و اقتصاد ناگزیر به پذیرش ریاضتهای اقتصادی ناشی از جنگ هستند و در این میان حتا شهروندان آن کشورها نیز به چنین باوری رسیده اند تا جایی که طبق نظر سنجی" موسسهی نگرشهای جهانی پیو" پنجاه درصد پاسخ دهندگان اورپایی و بیش از ۶۳ درصد پاسخ دهندگان آمریکایی طرفدار گزینه نظامی علیه ایران هستند.
جمهوری اسلامی نیز اجتناب ناپذیر بودن جنگ را درک کرده و به خوبی دریافته است که حتا اگر تمام شرایط غرب را بپذیرد باز هم چنین جنگی به وقوع خواهد پیوست نظیر آنچه که در عراق اتفاق افتاد و با وجود باز شدن تمامی درها و پذیرش تمامی خواستههای آمریکا و متحدین اش از سوی صدام باز هم جنگ بوقوع پیوست که دلیل آن بر میگردد به همان اصل عدم امکان همزیستی با تروریستها و تهدید کنندگان صلح جهانی.
حال این سوال پیش میاید که چرا با وجود آنکه هر دو طرف به وقوع جنگی اجتناب ناپذیر واقف هستند اما کماکان به مذاکره با همدیگر ادامه میدهند ؟
دوباره عراق را مثال میزنیم مگر تا آخرین لحظات آغاز جنگ دوم عراق ،مذاکرات جریان نداشت؟ تداوم مذاکره هرگز به معنای رفع خطر جنگ نیست خطر جنگ زمانی رفع میشود که عامل تهدید از میان رفته باشد.
اما پاسخ اصلی در جواب چرایی تداوم مذاکرات تا پای جنگ، در اینجا نهفته است که اولا آمریکا و متحدین اش میخواهند تا حد ممکن و پیش از آغاز جنگ از سرعت فعالیتهای هسته ای رژیم بکاهند و یا حتا آنرا متوقف نمایند و تا زمان آغاز جنگ که پیش بینی میشود بعد از پایان انتخابات ریاست جمهوری آمریکا باشد، غرب و آمریکا با استفاده از اهرم مذاکره و تحریم بر تلاشهای خود در جهت کم کردن سرعت فعالیتهای هسته ای رژیم خواهند افزود.
در ثانی، ایران نیز به این مذاکرات احتیاج دارد زیرا امیدوار است در طی این مذاکرات، تضمینی عملی برای عدم حمله نظامی به ایران دریافت کند تا دست از فعالیتهای هسته ای خود بردارد و یا اینکه، در این مدت به بمب هسته ای دست یابد.
ایران آماده است تا در صورتی که از عدم حمله نظامی به خود مطمئن شود فعالیتهای هسته ا ی خود را کاملا تعطیل نماید اما، نه غرب آماده دادن چنین تضمینی به ایران است و نه ایران به قولهای غرب اطمینان دارد.
شرایط به گونه ای است که جمهوری اسلامی در یک حالت بیم و امید، نه راه پیش دارد و نه راه پس لذا پیش بینی میشود که جمهوری اسلامی همزمان با تلاش در جهت کسب تضمین و زمان، طی مذاکرات جاری، بر میزان فعالیتهای هسته ای خود نیز بیافزاید.
در واقع جمهوری اسلامی، همانند یک محکوم به مرگ فقط ستون را عوض میکند که شاید از این ستون به آن ستون فرجی حاصل شود.
بن بست کنونی جمهوری اسلامی نتیجه اشتباهات غیر قابل جبران گذشته خود اوست، حمایت بی محابا از گروههای تروریستی، تهدید مداوم اسرائیل و غرب، عملیاتهای تروریستی در خارج کشور، و خصوصاً بر ملا شدن فعالیتهای غیر صلح آمیز هسته ای آن رژیم، همه و همه سبب شده که غرب و جهان آزاد، همزیستی با چنین حاکمیتی را غیر ممکن دانسته و جهانی بهتر بدون جمهوری اسلامی را آرزو کنند.
سخن جرج بوش در مورد صدام را همه بیادداریم که گفت:"چه کسی میتواند ادعا کند که جهان بدون صدام جهان امنتری نیست؟" و نظیر این سخن را اوباما بعد از مرگ بن لادن ابراز کرد که" جهان بدون بن لادن امن تر و بهتر است "
جنگی بزرگ در راه است چه با مذاکره و چه بدون مذاکره، چه ایران فعالیتهای هسته ای خود را متوقف کند و چه متوقف نکند، چون در جهانی بهتر و امن، جایی برای جمهوری اسلامی پیش بینی نشده است
جنگی بزرگ در راه است و به قول کیسینجر : آنها که صدای طبل جنگ را نمیشنوند ناشنوا هستند.
در قسمت «از دیگران» مقالات درج شده میتواند با نظرگاههای حزب مشروطه ایران (لیبرال دموکرات) همخوانی نداشته باشد. مقالات درج شده در این قسمت برای آگاهیرسانی و احترام به نظرگاههای دیگراندیشان میباشند.
---------------------------
نظر شما در مورد مطلبی که خواندید چیست؟
از سامانه حزب و صفحه رسمی حزب مشروطه ایران (لیبرال دموکرات) در فیس بوک دیدن کنید.
---------------------------
کاوه یزداني
قسمت دوم
داستان انقلاب 57 و جنگ هشت ساله و حضور ارتش های جهان در منطقه به این می ماند که اینبار جنگ بر سر تقسیم غنائم یا مفادن و انرژی منطقه بین کفتارها می باشد همان قدرتهای جهانی می باشد . اینکه رژیم اسلامی خطری برای جهان می باشد بیشتر شبیه یک جوک است . جمهوری اسلامی فرمانش دست روسیه و چین است . اگر این دو هیولا پشت رژیم اسلامی نباشند این رژیم تمونشم نمی تواند نگهدارد تا چه رسد که وارد جنگ با قویترین ارتش های جهان شود . رژیم در مسائل داخل کشور مثل خَر در گِل فرو رفته است چگونه و با کدام پشتوانه می تواند لَفاضی جنگ طلبی کند ؟ رژیم بدون کمکهای بیگانگان قادرنبود قیا ملی جنبش را سرکوب نماید و کارش تموم بود . از نگاه قدرتهای جهان پیروزی جنبش ملی ایران با منافع بیگانگان در منطقه منافات داشت و هنوز نیز اینگون می پندارند و به همین دلیل نیز در سرکوب جبش ملی به رژیم اسلامی کمک کردند . آیا جز این است ؟ بقول معروف کج بشینیم و راست ببینیم. حق گرامی راجع به اپوزیسیون گفتی داغ دل ما را داغتر کردی . کدام اپوزیسیون قوی و با کدامین ایرانیان ؟
May 26, 2012 10:10:05 AM
---------------------------
کاوه یزداني
نظر حق گرامی در باره مقایسه جنگ هشت ساله با فاجعه ای که در راه است کاملا درست می باشد . جنگ هشت ساله بین ایران و عراق بود و قدرتها ضمن اینکه بازار فروش اسلحه را در دست داشتند و منافع اقتصادی شان تامین می شد ، هدف ویران کردن و ضعیف کردن ایران و عراق را نیز داشتند و با حضور رژیم اسلامی توانستند به هدفشان برسند . اما حضور و آرایش قویترین ارتش های جهان با سلاحهای بمراتب مدرنتر و ویرانگرتر ازگذشته در خلیج فارس و دورتا دور ایران در مقایسه با جنگ ایران و عراق شباهت به فیل و فنجان دارد ... ادامه قسمت بعدی
May 26, 2012 10:08:37 AM
---------------------------
حق
ایت درخشانترین نوشتار امین موحدی است که تاکنون دیده ام. با کاوه کاملا موافقم. فقط اینرا هم به حرفهایش اضافه می کنم که در غیاب یک آپوزیسیون ملی قوی لیبرال دمکراتیک و یک رسانه ملی که پیوند آنرا با ملت ایران برقرار کند و بالعکس، انتخاب! بین جنگ و جنگ است ولی در ابعادی بس فاجعه بارتر از جنگ ۸ ساله. جنگ ۸ ساله را در مقابلش به یک جوک بی نمک تبدیل می کند. ملت ایران در همه این ۳۳ ساله جنگید و مقاومت کرد و هزینه داد همانند سربازان متعهد و دلیر ولی هیچ جنگی بدون ژنرالهای زبره به موفقیت نمی انجامد. ما در همه این سالها ژنرال نداشتیم و اگر کسانی مثل داریوش همایون هم پیدا شدند، مشتی ژنرال نمای پرمدعای دروغگو چوب لای چرخشان کردند.
May 25, 2012 11:37:08 PM
---------------------------
کاوه یزداني
قسمت سوم
از دو سال پیش تا کنون علاوه بر اینکه بیگانگان نیروهایشان را به منطقه خلیج فارس و تمامی اطراف ایران فرستاده اند در کنارش نیز به کشورهای منطقه سلاح های فراوانی فروخته اند که در صورت لزوم آنها نیز وارد معادله خواهند شد. ایران در محاصره کامل مخرب ترین سلاح های جنگی و نیروهای نظامی کارآزموده بیگانگان قرار دارد. با ادامه حکومت رژیم اسلامی و حضور بی سابقه نیروهای نظامی بیگانه در منطفه و اطراف ایران هیچ مفهومی جز یک جنگ نمی تواند داشته باشد ، فقط نمی توان زمان آغازش و ابعادش را اندازه گیری کرد. اما پر واضح است که ایران و ملت ایران در یک فاجعه اندازه ناگرفتنی فرو می روند که تجزیه ایران یکی از آن فجایع می تواند باشد. به قول کیسینجر : آنها که صدای طبل جنگ را نمیشنوند ناشنوا هستند.
اگر ناشنوایان ایرانی هستند و کاری برای جلوگیری از جنگ انجام نمی دهند شک نکنید که عرق وطن را باخته اند.
May 25, 2012 09:45:52 PM
---------------------------
کاوه یزداني
قسمت دوم
مدتی پیش روسها به آمریکایی ها پیام فرستادند که حمله به ایران یعنی حمله به حریم منافع ملی روسیه. یعنی ما ایرانیان هیچ نقشی در این معادله نداریم ولی همه دعواها بر سر هستی ما ایرانیان می باشد . پروژه انرژی اتمی بوشهر سالیانیست در دست روسها است ، روسها آنجا نیامده اند که پروژه بوشهر را به پایان برسانند و به همین سادگی تشریف ببرند ، در طول سالیان گذشته با اعزام متخصصین در رشته های گوناگون اما بنام متخصص اتمی به جنوب ایران اعزام کردند و تمام آنچه را که لازم باشد برای از دست ندادن جنوب ایران را با تحقیق بدست آورده اند . رسیدن روسیه به جنوب ایران یکی از آرزوهای دیرینه روس ها بوده است که با آمدن رژیم اسلامی این آرزو برآورده شد. روسها و اکنون چینی ها در کنار روسیه هرگز از منافعشان در ایران و در خلیج فارس در برابر غربیها کوتاه نخواهند آمد ، بخصوص که در این مقطع دست بالا را دارند . اگر چنین نبود آمریکا و کشور های غربی این همه نیروی نظامی را به منطقه نمی فرستادند ... ادامه در قسمت سوم
May 25, 2012 09:42:09 PM
---------------------------
کاوه یزداني
با درود
جنگ در واقع به گونه غیر مستقیم مدتهاست آغاز شده است . با توجه به تاریخ گذشته ، ایران همواره قربانی منافع بین قدرتهای شرق و غرب بوده است ، با تکنولوژی مدرن و کشف بسیاری از معادن زیر زمینی بویژه انرژی که پایه اصلی اقتصاد جهان می باشد رقابت بین قدرتهای اقتصادی جهان بویژه بین شرق و غرب همواره اهمیت ویژه ای در خلیج فارس و نقش ایران در این منطقه داشته و دارد، اکنون با تحقیقات و دانسته ها و وجود منابع فراوان انرژی در منطقه خلیج فارس که در اقتصاد جهان سهم زیادی دارد این منطقه و سرنوشت مردم این منطقه بویژه ایران در یک مقطع تاریخی تعیین کننده بر سر منافع بین فدرتهای جهانی که تعدادشان بیشتر از گذشته می باشد قرار گرفته است . در گذشته شمال ایران منطقه جولان دادن روسها بود یعنی حریم منافع روس ها بود ، منطقه جنوب ایران آبهای گرم خلیج فارس منطقه منافع و جولان دادن غربی ها بود ، اما اکنون روسیه توانسته سهم ایران در دریای مازندران را مال خود کند و وارد خلیج فارس شود و در واقع غربی ها را از ایران بیرون رانده است و در تصمیمات کلان بین المللی رژیم اسلامی در سطح منطقه و در جهان حاکم می باشد ... ادامه در قسمت بعدی
May 25, 2012 09:36:25 PM
---------------------------
کشکساب
بخش پایان ...بنیانگزاران؛مدیران و حمایت کنندگان حکومت بشدت اسلامی؛خودشان میدانند که مشتی؛لاشخور و دزدو راهزن و آدمربا و تروریست و بمبگزارو گروگانگیر را؛(اولا به مردم ایران)دوما به افکارعمومی جهان؛بعنوان دیپلمات و سیاستمدار و وزیر و نماینده مجلس و قاضی و ژنرال؛معرفی کرده اند؛لذا نسبت به این مجموعه نمیتوانند{اجماع در اعتماد}داشته باشند. بهمین علت یک دولت منافعش فعلا تأمین است میخواهد مانع سرنگونی اینها شود.آن قدرت دیگری؛که منافعش کمتر؛یا ناچیز و بر عکس منافعش در تضاد است میخواهد اینها بروند؛و این امروزوفرداها؛حاصل آن جدال قدرتهاست.نقش ما مردم اینست که در هیچ نمایش انتخاباتی حکومت بشدت اسلامی؛شرکت نکنیم؛تا بهانه دول حامی آخوندها کم شود و نتوانند مردمشان را بفریبند که:ببینید ما با حکومتی معامله میکنیم که پنجاه درصد مردم آنرا قبول دارند((چون در انتخابات شرکت میکنند))پاینده ایران؛سربلندایرانی. بخش پایان ...
May 25, 2012 02:59:19 PM
---------------------------
کشکساب
با درودبر همه ایرانیان؛پیرو فرمایش نویسنده محترم؛البته با دانش کم خویش؛عرض میکنم؛یوگنی پریماکف؛بزرگ سیاستگردان روسیه؛ دقیقا مطمئن بود جنگ شروع میشود؛ولی برای تثبیت منافع و کمترخسارت خوردن به روسیه؛آخرین ملاقات کننده با صدام بود؛برای پس از جنگ.از طرفی این جنگها؛تماما خسارت و رکود اقتصادی برای غربی ها نیست؛که تسلیحات در طول جنگ و منافع دوران باز سازی؛بسیار قابل توجه هستند. منافع فروش تسلیحات آنقدر مهم است که دیدید در کشور انگلسلام؛((قانون مجازات رشوه گرفتن))ارزش پوست باقالی را یافت. چون گفتند:درست است از عربستان رشوه اخذ شده؛ولی در این چند ده میلیارد(پوند)معامله تسلیحاتی بیش از صدو چندهزار کارگر انگلیسی؛تأمین مالی شده اند.لذا رشوه گیری که رقمش حدود یک میلیارد(پوند)بود؛نادیده گرفته شد. دیگر اینکه اینگونه مذاکرات افکار عمومی را راضی میکندکه{راهی جز جنگ نیست}. همچنین ؛چنانچه خامنه ایی دزد؛تضمین بدهد؛چون ...در دو بخش تقدیم میشود
May 25, 2012 02:57:31 PM
---------------------------
|