این روزها نام رضا پهلوی، بیش از گذشته بر سر زبانهاست. ولیعهدی که با انقلاب بهمن ۵۷ از نشستن بر اریکۀ سلطنت ناکام ماند. فعالیت سیاسی او پیش از این، کم و بیش در حاشیه بود. او همواره رقبای سیاسی قدرتمندی در داخل و خارج از کشور داشته و دارد. پیش از این رقبای او میداندار گود سیاست بودند، اما حالا بسیاری معتقدند او هم در قامت یکی از میدانداران جدی وارد گود سیاست شده است.
رضا پهلوی در تمام سالهای پس از مرگ پدرش محمدرضا پهلوی -شاه سابق ایران- کوشیده تا چراغ حیات سیاسی خاندانش خاموش نشود. علاوه بر این رضا پهلوی تلاش میکند تا نظام سیاسی پادشاهی مدرنتری را نمایندگی کند؛ تا آنجا که او خود را یک "جمهوریتخواه" معرفی میکند.
شکایت از رهبر جمهوری اسلامی ایران به خاطر نقض حقوق بشر در دادگاه کیفری بینالمللی لاهه، تازهترین اقدامی است که نام و چهرۀ او را بیش از پیش در رسانهها مطرح میکند.
آیا این فعالیتهای رضا پهلوی، تنها کمپینهای گذرا و هیاهویی رسانهای هستند یا خیز حسابشدهای که پشتوانههای تازهتری دارد؟
آیا رضا پهلوی با حمایت متحدان خارجی پا به گود رقابت با دیگر حریفان سیاسی و مبارزه با جمهوری اسلامی گذاشته است؟
آیا او میتواند با گفتمان سیاسی پادشاهی به نماد اتحاد و هبستگی در میان گروههای سیاسی و جامعۀ امروزی ایران تبدیل شود؟
بزرگترین نقاط ضعف و قوت رضا پهلوی چیست؟
برنامۀ «زمینهها و زمانهها» این پرسشها را با میهمانان برنامه: الهه بقراط (روزنامه نگار، نویسنده و مترجم در برلین) علی کشتگر (فعال و تحلیل گر سیاسی در پاریس) و شروین نکویی (جامعهشناس و نویسندۀ کتاب تضاد ایرانی در هلند) در میان گذاشته است.
گزیده:
الهه بقراط:
موضوع پادشاهی در فعالیتهای رضا پهلوی نقش تعیین کنندهای بازی نمیکند.
بزرگترین نقطۀ ضعف رضا پهلوی ممکن است همین باشد که برخی آن را وابستگی به خانوادۀ پهلوی میدانند.
بزرگترین نقطۀ قوت او درک بسیار دموکراتیک از مسائل ایران و مسائل سیاسی است که من نمونۀ آن را در هیچ یک از شخصیتهای سیاسی در سطح آقایان خامنهای، احمدینژاد، موسوی، کروبی، خاتمی، بنی صدر و یا خانم شیرین عبادی سراغ ندارم.
کسانی که آلترناتیو دموکراتیکی در مقابل دیکتاتوری رژیم شاه نداشتند در ذات فکری خودشان دیکتاتور بودند.
برنامۀ سیاسی رضا پهلوی یک برنامۀ حداقلی برای رسیدن به فضایی است که انسانها در ایران حق انتخاب آزاد و حق ابراز عقیده داشته باشند.
علی کشتگر:
مسما حکومتهای پادشاهی منطقه مانند عربستان و اردن به بازگشت نظام پادشاهی به ایران تمایل دارند و طبعا میتوانند حامی رضا پهلوی در این فعالیتها باشند؛ اما من از چند و چون مسائلی که بین ایشان و قدرتهای دیگر میگذرد اطلاع کافی ندارم و نمیخواهم از آن صحبت کنم.
اگر در ایران شرایطی برای انتخابات آزاد وجود داشته باشد مردم نظام سلطنت را انتخاب نمیکنند و دیگر امتیازی برای شیخ و شاه وجود ندارد.
به اعتبار چه چیزی الان شما آمدید راجع به آقای رضا پهلوی صحبت میکنید و یا دیگران او را مطرح میکنند؟ ایشان به عنوان وارث تاج و تخت سلسلۀ پهلوی مطرح است وگرنه به عنوان یک شخصیت قائم به ذات نمیتوانست یک فعالیت دامنه داری داشته باشد. ایشان نه اثر مهمی راجع به دموکراسی نوشته و نه حتی یک مقاله یا جزوۀ مهم دارد.
اگر هم ایشان در تبلیغهایشان بگویند جمهوری خواه هستند ما داریم میبینیم که آرزوی هوادارانش بازگشت نظام پادشاهی به ایران است.
رضا پهلوی مکتب جدیدی به دموکراسی خواهان عرضه نکرده است.
شروین نکویی:
رضا پهلوی در میان اقشار مردم ایران مخاطب دارد و مردم ایران بین حکومت پهلوی و جمهوری اسلامی به حکومت پهلوی نمرۀ بالاتری میدهند.
ضعف عملکرد شورای هماهنگی راه سبز امید باعث شد تا رقبایی مانند رضا پهلوی پا به میدان بگذارند.
رضا پهلوی تنها با حرف نمیتواند فراجناحی بودنش را ثابت کند.
رضا پهلوی با یک واقع بینی به جامعۀ ایران نگاه میکند.
گفتن اینکه آیا رضا پهلوی میتواند فراجناحی باشد بسیار مشکل است.
مشکل رضا پهلوی هواداران او هستند، هوادارنی که طرفدار پادشاهی، راست افراطی ونژاد پرست هستند.
یک مشکل دیگر او ۲۸ مرداد است. او باید با صراحت از همراهی پدرش با آمریکا و انگلیس که علیه خواستۀ مردم ایران کودتا کردند فاصله بگیرد.
نباید در مورد ایشان نسبت به دوستانی که هنوز از ۱۰ سال اول انقلاب اسلامی با عنوان عصر طلایی امام یاد میکنند بیشتر سخت بگیریم.
کمپین جدید رضا پهلوی؛ یک هیاهوی رسانهای یا برنامهای حسابشده؟
در قسمت «از دیگران» مقالات درج شده میتواند با نظرگاههای حزب مشروطه ایران (لیبرال دموکرات) همخوانی نداشته باشد. مقالات درج شده در این قسمت برای آگاهیرسانی و احترام به نظرگاههای دیگراندیشان میباشند.
---------------------------
نظر شما در مورد مطلبی که خواندید چیست؟
از سامانه حزب و صفحه رسمی حزب مشروطه ایران (لیبرال دموکرات) در فیس بوک دیدن کنید.
---------------------------
جمشاد پرچمشاهی
.. نسل گذشته یا بهتر بگوییم، کسانی که حدود ۳۴ سال پیش درشهرهای بزرگ بویژه تهران به خیابان ها آمده و حتا روی پشت بام های منازل و ادارات با فریاد های "الله اکبر" و "مرگ بر شاه" و غیره "بهشت برین" را روی زمین یافتند، دل از رژیم شاهنشاهی و سلسله پهلوی کندند و دیگر هرگز خواهان برقراری چنین رژیم "مستبد و ستمگر" نبودند. اکنون هر دو یا سه نسل از جور و ستم هایی که در سه دهه گذشته برآنان رفته، احساس می کنند که چه اشتباهات نابخشودنی را مرتکب شده و حالا با توجه به شرایط وخیم اقتصادی و معیشتی که گریبانگیر بیش از نیمی از جامعه کنونی شده است، حسرت از دست رفته را می خورند. حمایت بالقوه از رضا پهلوی به باور من بیشتر جنبه برگشت از "بدتر" به "بد" است که با حضور کنونی رضا پهلوی درصحنه سیاست، امید به عبور از "بدی ها" و ناآرامی های اجتماعی به "خوبی ها" و آرامش و آسایش دارند. رضا پهلوی می تواند در چهارچوب فعالیت های گسترده خود این امید را در دل مردم و ملت ایران تقویت کرده و برای پیشبرد اهدافش چه با کمک نیروهای خارجی و چه بدون حمایت و پیشتیبانی آنها برنامه کاریش را به ثمر رساند.
June 12, 2012 04:26:07 PM
---------------------------
جمشاد پرچمشاهی
در این نوشتار بطور آشکار می بینیم که سه نفر میهمانان "تحلیلگر" برنامه "زمینه ها و زمانه ها" نظرات متفاوتی درمورد نحوه فعالیت و نقش مبارزات سیاسی رضا پهلوی ارائه می دهند. پس چگونه میتوان ادعا کرد که اکثریت مردم ایران هوادار رضا پهلوی یا خواهان نظام پادشاهی و یا حتا بازگشت سلطنت پهلوی به ایران هستند؟ آیا اصولا آمار مشخصی در دست است مبنی بر اینکه چند درصد مردم ایران چنین آرزویی را دارند ؟ مشکل اصلی قضیه دراین است که نسل گذشته پیش از انقلاب ۵۷ که دوران رژیم پهلوی و شاه و حکومتش را کم و بیش از نزدیک تجربه کرده و شاهد تولد ولیعهدی بنام رضا تا سن ۱۷/۱۸ سالگی بوده و در سال های اول تا اواسط انقلاب چیزی از وی نشنیده بودند، نمی دانند که وسعت فعالیت های وی تا چه حد است و چه هدفی را دنبال می کند. نسل جوان پس از انقلاب شاید بیشتر با فعالیت های اخیر رضا پهلوی که تقریبا هم سن و سال این نسل بشمار می آید، آشنا باشد ولی نظام شاهنشاهی و حکومت پدرایشان را نمی شناسد... ادامه ..
June 12, 2012 04:25:11 PM
---------------------------
حق
بخش 3. بزرگترین کابوس کشتگر و افشاری ها چیست؟ پاسخ: ریزش جمهوریخواهان سرشناس از جبهه جمهوریخواهان! دهه هاست این جبهه با اصل اولش که جمهوریخواهی است، یکپارچه و متحد مانده. صرفنظر از همه تفاوتهایشان از چپ، فدرالیست، تجزیه طلب، تروریست و جبهه ملی تا همه جناحهای اسلامیست از خامنه ای، خاتمی و گنجی، یک اصل همه اینها را بهم چسبانده و آن جمهوریخواهی شانست. این وصله های ناجور مثل یک خانواده مریض در یک خانه بنام جبهه جمهوریخواهان با هم زندگی مسالمت آمیز و بیشتر غیرمسالمت آمیز داشته اند. جمهوریخواهی نام فامیلشان است و درست مثل مافیا بهم وابسته اند با همان رفتار مافیایی را با هم و ملت. وقتی علی افشاری "آزمون جمهوریخواهی" اش را می نویسد نشان از کابوسش را دارد و آن درهم شکسته شدن جبهه جمهوریخواهی شان یعنی در هم شکسته شدن این مهمترین اصل پیوستگی آنهاست. کابوسشان ریزش الیت جمهوریخواه سرشناس است که مردد شده که آیا اولویت شان باید "یا جمهوری یا هیچ" باشد یا "یا ایران یا هیچ"!؟
June 12, 2012 03:11:52 PM
---------------------------
کاوه یزداني
جناب کشتگر زمانی که شما و همفکران کژ اندیشتان انقلاب کردید من فقط ۱۴ سال داشتم بار هشت سال جنگ را نیز بدوش کشیدیم و اکنون ۲۲ سال است که در چندین کشور آواره ام . خوب سرنوشتمان بدست شماها اینگونه رقم خورد و راه فراری نیز نداشته و هنوز نیز آواره ایم و هزینه های سنگینی بابت انقلاب باشکوهتان پرداختیم. بگذریم. جمله ای از آقای حسین علیزاده سفیر کمپین سفارت سبز شنیدم، جا دارد برای چون کشتگر و کشتگر ها یادآوری شود. بعضی از افراد و گروه های سیاسی دوبار می میرند . یک بار زمانیست که تبدیل به مهره سوخته می شوند که زمان مرگ سیاسی شان است و یک بار نیز میمیرند که دفنشان می کنند . حال حکایت اتقلابیون 57ی روفوزه است که ایران را بر باد دادند و چندین نسل را سوزاندند و هیچ اعتباری که ندارند هیچ بلکه مورد تنفر نسل جوان نیز می باشند ، اما از آنجایی که هنوز در روئیاهای پلیدشان سیر می کنند باور ندارند که دوران سیاسی شان به پایان رسیده است و همچنان در آخر عمر هنوز دست و پا می زنند تا که زمانی عمر ننگینشان به پایان رسد و دفن شوند.
June 12, 2012 02:20:13 PM
---------------------------
حق
بخش 2. با تجربه هایی که از افراطی ترین پادشاهی خواهان داشته ام بجرئت می گویم که حتی اگر اینها بقدرت برسند، ایران حتما از گزند دشمنان داخلی و خارجی در امان خواهد بود و منه جمهوریخواه وضعم صدها برابر بهتر از اینی که هست خواهد شد و ملیونها ایرانی از کشور فرار نخواهند کرد. شرم بر این جمهوریخواهان قلابی که مطرح ترینشان از افراطی ترین شاهپرستان صدها برابر بدترند. من تا روز تولد جمهوریخواهی راستین که سر لوحه اش باید حفظ منافع ملی ایران بهر قیمتی باشد با این جمهوریخواهان قلابی خواهم جنگید. شاید این انتقادهای منه جمهوریخواه باعث تحول در افکار آنها و باعث کنده شدن آن جمهوریخواهانی از بدنه آنها شود که تفاوت بین جمهوریخواهی قلابی و راستین را بفهمند. مهمتر از اینها به این درک مهم برسند که ایران و ایرانی حیاتی اند و نه جمهوریخواهی چه قلابی و چه راستینش. بخش مهمی از تصفیه و پالایش آپوزیسیونی که من بدنبالش هستم در رابطه با همین "یا جمهوری یا هیچ" هاست و کنده شدن جمهوریخواهان راستین از آنها.ادامه در بخش 3
June 12, 2012 02:08:40 PM
---------------------------
حق
با درود خدمت شیر و خورشید و تاج و سپاس از نظر لطفتان در پیامی که چند روز پیش در اینجا برایم گذاشتید. ترس منه جمهوریخواه از این جمهوریخواهان! است که بخشی از آنها 34 سالست ایران را به اشغال خود درآورده اند و بخش دیگر در حفظش کوشیده اند و حاضرند فقط برای حفظ نام جمهوری در جمهوری اسلامی هم که شده ایران تا نابودی کامل و حذف آن در نقشه جهان پیش بروند. وقتی می گویم خط قرمز اینها "یا جمهوری یا هیچ" حتی اگر پسوند اسلامی هم داشته باشد، منظورم همینست. قطار اینها عینهو قطار احمدی نژاد بی ترمز و دنده عقب! است. هر دو ترجیح می دهند ایرانی نباشد مگر آنکه آنطری باشد که اینها می خواهند. ملت ایران پشیزی برایشان ارزش ندارد و نقشی که برای این ملت قائل هستند در استفاده ابزاری از آن بعنوان اهرمی برای پیشبرد اهداف و چانه زنی هایشان در بالا و بین خود خلاصه می شود و بس. خواست ملت برای هیچکدامشان اصلا مهم نیست چون هر دو خود را قیم ملت ایران می دانند و کابوس شان رای آزاد مردم و به کرسی نشستن خواست ملت است. ادامه در بخش 2
June 12, 2012 02:07:13 PM
---------------------------
رضا
اقای کشتگر عزیز من به عنوان یک جوان از نسلی که شما و اندیشه های کژ شما ما را سوزاند فریاد میزنم مردم امروز میداند که چه میخواهند و به کجا مبروند و اشباه 57 را دوباره تکرار نخواهند کرد لذا سعی در عوام فریبی نکنید که حنای شما دگر رنگی ندارد.باید متذکر شوم که شاهزاده رضا پهلوی با توجه به اینکه هیچ گونه نیازی به ایران ندارند ولی موسمم واستوار با تلاشهای پیگیر برای ازادی ملت ایران و ایران فروگزار نیستند در ضمن باید خاطر نشان کنم که اگر امکان دارد ذهنتان را از گیر و داد سالهای 55 و 56 ازاذ کنید. حدود 21 سال است که شوروی (کومونیسم) و نیز دیوار برلین فروریخته.جوانان امروز دنبال اتلاف سرخ و سیاه نیستند حتی دگر دنبال اصلاحات هم نیستند بلکه لیبرالیزم و دموکراسی می خواهند. در اخر گوش زد مینمایم اگر امروز روز اندیشه و تفکر نداشته باشید محکوم به فنا هستید
June 12, 2012 01:06:35 PM
---------------------------
شیر و خورشید و تاج
آقای علی کشتگر،
گفتید: "ایشان به عنوان وارث تاج و تخت سلسله پهلوی مطرح است وگرنه به عنوان یک شخصیت قائم به ذات نمیتوانست یک فعالیت دامنه داری داشته باشد."
پاسخ: اتفاقا ارتباط ایشان به تاج و تخت و سلسله پهلوی کار را هم برای ایشان و هم برای طرفداران نظام پادشاهی مشکلتر کرده تا راحت تر.
بانو الاهه بقراط اخیرا مقالهای نوشتند با تیتر: "شاهزادهای که بیشتر چپ است تا راست". برخی از طرفداران نظام پادشاهی پا را فراتر گذاشته و معتقد هستند که ایشان نه تنها بیشتر چپ است تا راست بلکه معتقد هستند ایشان "شاهزادهای است که بیشتر جمهوریخواه است تا معتقد به نظام پادشاهی".
در نتیجه مطمئن نباشید که ارتباط ایشان به تاج و تخت است که به ایشان مشروعیت سیاسی میدهد.
یک مطلب را در مورد شاهزاده کسی نمیتواند انکار کند. برای ایشان آزادی میهن و رساندن مردم به پای صندوق رای برای تعیین نوع حکومت در اولویت قرار دارد. شاید به همین دلیل باشد که ایشان از احترام بخصوصی در میان ایرانیان بر خوردار است. اطمینان داشته باشید توجهی که به ایشان میشود به دلیل این نیست که ایشان به تاج و تخت ارتباط دارند؛ نه از طرف جمهوریخواهان اینچنین است و نه از طرف بسیاری از طرفدران نظام پادشاهی.
شیر و خورشید و تاج
June 12, 2012 10:33:35 AM
---------------------------
حق - جمهوریخواه ملی
درود بر الاهه خانم بقراط نازنین در این بزنگاه تاریخی همه ما باید یاد بگیریم که بجای بگور بردن وجه ملی خود آنرا حالا خرج کرده و در کنار حرفه خود، به مسئولیتهای سیاسی و وظیفه ملی خود عمل کنیم. فقط در یک ایران آزاد و بازگشت به یک زندگی عادی است که اگر خواستیم فقط در حدود حرفه های مورد علاقه مان مانور دهیم و بس.من از شما بانوی ایرانی شجاع،مسئولیت پذیر، موقعیت شناس، با منطق و بسیار زیبا، یک دنیا سپاسگزارم که به برنامه سیاسی شاهزاده که مال بسیارانی از ما هم هست کمک می کنید. شجاعت شما در همکاری با شاهزاده را می ستایم و امیدوارم دیگرانی که برخلاف شما تحت رعب و وحشت از سوی یاران جمهوریخواه! و گیر کرده در صحرای کربلای ۲۸ مرداد ۳۲ می ترسند برای نجات ایران و استقرار یک نظام دمکراتیک پارلمانی و یک قانون اساسی نوین مبتنی بر منشور جهانی حقوق بشر و میثاقهای الحاقی به آن با شاهزاده همکاری کنند، شرم کنند و از شما یاد بگیرند. اگر ذره ای احساس مسئولیت و وجدان داشتند اولویتهای امروز ایران را در می یافتند و بجای رقابت و دشمنی با شاهزاده و سهم خواهی در فردای ایران، برای نجات ایران و استقرار نظامی که در بالا وصفش رفت می کوشیدند و برای خود هیچی نمی خواستند.
June 11, 2012 09:30:20 PM
---------------------------
نیما
بیشرمتر از این به ظاهر جمهوری خواهان(که در اصل نابودی خواه هستند)ندیده ام.سرو ته اینها را بزنی چندتا سخن بیشتر برای گفتن ندارند.کودتای امرداد و چندتا ازین مهملات
ایکاش اونقدر که روی ایدئولوژی تعصب وجود داشت روی ایران تعصب بود.اگر قرار باشد توهین نشود پس این حضرات هم باید یاد بگیرند به طرفداران یک اندیشه توهین نکنند و تهمت نزنند که این خود نشان میدهد اینها به دنبال دموکراسی نیستند.یک گروهشان با پسوند اسلامی حاکم ایران هستند من قول می دهم اگر جمهوری خواهان مخالف نظام حاکم سر کار بیایند نظامی مانند بشار اسد تشکیل می دهند و اولین کارشون هم تیرباران مخالفینشون هست
June 11, 2012 07:11:24 PM
---------------------------
پیروز
در اینکه هر فردی آزاد است تا تراوشات فکریش را به آگاهی شنونده و یا خواننده اش برساند و در صورت فعالیت سیاسی حزبی یا گروهی برای خود یارگیری نماند . ولی پرسش اینجاست که آیا در حال حاظر مشکل ما سرنگونی رژیم آخوندی و برپائی حکومتی سکولار دموکرات جهت اجرائ کامل منشور حقوق بشر با حفظ مرزهای و تمامیت عرضی میباشد . یا اینکه این دوره را پشت سر گذارده ایم و زمان تقسیم ارث و میراث رسیده است تا ذینفعان بسهم خود برسند.
آیا ۳۳ سال زمان کافی نیست تا سیاسی اندیشان و جامعه شناسان و در کل آنهائی که در عرصه روشنفکری اظهار وجود میکنند به آن رشد و بلوغ سیاسی اجتماعی رسیده باشند تا تشخیص الویت بدهند و برای رهائی برنامه ریزی و عمل نمایند و دست از تکرار مکررات و توضیح واضحات بحثهائی که دیگر خریداری ندارد اتلاف وقت ننمایند؟
برهمگان روشن است که دیگر ملت ایران بویژه جوانان که دو سوم جمعیت ایران را تشکیل میدهند و با تجربه ای از فتنه ۱۳۵۷ که بنام انقلاب بخورد ملت ساده اندیش و خرافه پرست کارسازی شد ، دیگر مفعول و بازیچه خودکامگان و فرصت طلبان و وطن فروشان قرار نخواهند گرفت.
June 11, 2012 07:03:54 PM
---------------------------
کشکساب
بخش آخر. اکبر رفسنجانی ها مثل آن کار سینما رکس ها را ؛نکرده اند؛اصولا حق اظهار وجود از ایشان سلب بایدگردد} بیست و هشت مرداد هم که کفش آقایان است و هرگاه بدون آن در برابر میکروفن ظاهر شوند؛انگاری پابرهنه رفته اند صحرانوردی. و این برای پاهای این مبارزین که سی و چندسال؛فقط پس از خمینی دروغگو؛دارند مبارزه میکنند؛ضرردارد.حالا در رکاب امامشان؛را کاری نداریم که؛فتح الفتوح کردندو قادسیه دیگری به الهیون کذاب تقدیم نمودند.آقای کشتگر ؛از شفقت و گذشتتان در مورد این ایرانی باشرف؛شاهزاده رضا پهلوی؛سپاسگزارم. پاینده ایران؛سربلند ایرانی.
June 11, 2012 06:12:39 PM
---------------------------
کشکساب
باپوزش؛دو بخش است. با درود بر همه ایرانیان.آقای کشتگر ملاحظه کردندو دلشان برای شاهزاده رضا پهلوی سوخت و ملاحظه سن ایشان را نیز نمودند. لذا فقط به اینکه این ایرانی باشرف؛جزوه ننوشته بسنده نمودند.چنانچه شاهزاده رضا پهلوی؛به آگاه کردن جهانیان نسبت به راه حل های بدون جنگ و اعتمادبه مردم ایران؛برای خروج از خطرتروریسم اتمی جهانی بوجودآمده توسط حکومت ولایت فقیه؛ادامه داده و شکایت از خامنه ای دزد را پس نگیرند؛در مرحله بعدی ؛اعلام خواهند نمود؛{چون رضا پهلوی در براندازی نظام پادشاهی به رهبری امام خمینی؛مثل اینجانب(علی کشتگر)جزوه نویسی و آن دیگر کارها که رضایی ها کردندوگلسرخی ها و نواب صفوی ها و....
June 11, 2012 06:11:18 PM
---------------------------
گوئا
علی کشتگر چه رويی داره که از قول ملت حرف میزنه. علی کی باشی که از اين .... میکنی. من و تو زمان شاه بزرگ شدم و رفاه و نعمتی که اون خدابيامرز فراهم کرد را من فراموش نکردم. به پسرش هم رای میدم.
----------------------
گویا گرامی،
لطفا به کسی توهین نکنید. همین که حقیقت را بگوید کافیست. ملت می فهمند. با توهین کردن به جایی نخواهیم رسید.
ارادتمند
بهمن زاهدی
June 11, 2012 03:18:12 PM
---------------------------
|