حزب مشروطه ايران
(لیبرال دموکرات)

 The Constitutionalist Party of Iran
(Liberal Democrat)
Armenia iraq Iran Turky Switzerland England Qatar Kuwait Sweden Norway Italy Canada Austrian France Holland Israel Denmark Belgium Germany United States of America
صفحه نخست چاپ برگشت
رضا شاه و بی‏بی‏سی 1941(11 شهریور 1320)

September 02, 2012

یک شنبه 12 شهریور 2571 = September 2, 2012

دكتر نوشيروان كيهاني زاده دكتر نوشيروان كيهاني زاده
 

دوم سپتامبر 1941(11 شهریور 1320) رضاشاه از طریق نزدیكان خود اطلاع یافت كه سربازان كه همگی وظیفه و از شهرهای دور افتاده و روستا ها بودند از هشتم شهریور كه آنان را از پادگانها بیرون كرده اند در خیابانها و جاده ها گرسنه مانده و با پای پیاده به زادگاههای خود باز می گردند و قسمتی از سلاحهای سبك و فشنگ از انبارهای اسلحه سرقت شده و به اشرار فروخته می شود!. رضا شاه كه هنوز نمی دانست انگلستان و شوروی بركناری، تبعید و اسارت اورا از شرایط تغییرناپذیر برای ترك مخاصمه مطرح كرده بودند با دریافت خبر آوارگی سربازان از اطرافیانش، بار دیگر خشمگین شد و غافل از این كه آوارگی خود او، بسان سربازان ، مطرح است عصا بر زمین می زد و تاكید برتسریع تشكیل دادگاه نظامی زمان جنگ (معروف به محكمه حرب) با حضور شخص خود داشت تا مقامات نظامی كه سربازان پادگانها را مرخص كرده بودند محاكمه و اعدام شوند. تنها خبر رسمی كه در این روز به رضا شاه دادند تا اعصابش را خرابتر كنند و جرات را از او بگیرند ادامه بمباران شهرهای شمالی توسط هواپیما های شوروی و پیشروی واحدهای نظامی انگلستان به داخل كشور بود. رضا شاه هنوز نمی دانست كه لشكر 7 پیاده كرمان حاضر به ترك پادگان نشده و خودرا برای نبرد با یك تیپ هندی كه تا 107 كیلومتری جنوب این شهر پیش آمده بود آماده كرده و این تیپ از بیم مقابله، در جلگه «راین Rayen » و دامنه كوه هزار دست به سنگربندی زده است؛ لشكر خوزستان بدون توجه به بخشنامه «نخجوان ـ ریاضی» با نیروهای متجاوز انگلیسی درگیر شده و زد و خورد ادامه دارد؛ لشكر تبریز هم به دو قسمت شده؛ قسمتی با توپخانه لشكر از بیراهه برای دفاع از تهران روانه پایتخت شده و قسمت دیگر ترجیح داده كه به جای تسلیم شدن به نیروهای شوروی، به تركیه «بی طرف» عقب نشینی كند. رضا شاه همچنین خبر نداشت كه زیر گوش او، در تهران، خلبانان پایگاه قلعه مرغی كه بر ضد فرمانده سابق خود كه به آنان دستور رفتن به منازلشان را داده بود شورش كرده بودند و تعداد دیگری از هواپیماهارا در «یافت آباد» فرود آورده و زیر درختها استتار كرده بودند تا به موقع از آنها استفاده دفاعی كنند. ولی این خبر را كه برای هر ایرانی تاسف آوراست به رضا شاه داده بودند كه در پی مرخص شدن سربازان لشكر فارس، بعضی از عشایر منطقه در این لحظات حساس، میهندوستی را رها ساخته، اسلحه برداشته و درصدد حمله به شهرها و روستاها و كاروانها بر آمده اند ولی برایش تحلیل نكرده بودند كه این عمل به تحریك عوامل خارجی (انگلستان) صورت گرفته كه سران ایلها را تطمیع كرده بودند. رضا شاه موفق نشده بود ریشه ایلخان بازی را در عشایر كه یك مسئله عمومی ایران از زمان مغولها بود كاملا قطع كند.
در این میان دو رادیو متعلق به انگستان ( لندن و دهلی) رضاشاه را زیر شدیدترین انتقادها قرار داده و سعی در بدنام كردن او داشتند تا به این ترتیب نظر آن گروه از مقامات ایرانی را كه هنوز هواخواه وی بودند تغییر دهند و راه را برای اسارتش هموار سازند.
كارشناسان نظامی بی طرف و نگارندگان تاریخهای نظامی به صراحت نوشته اند كه اگر خیانت اواخر آگوست در ایران صورت نگرفته بود، در آن زمان شوروی و انگلستان آن نیروی اضافی را نداشتند كه بتوانند از عهده ارتش ایران كه با انضباط سخت آموزش دیده بود برآیند، زیرا كه شوروی در برابر آلمان حالت دفاعی توام با عقب نشینی در پیش گرفته، لنینگراد به محاصره آلمانی ها افتاده و انگلستان در شمال آفریقا و اروپا با آلمان و در خاور دور با ژاپن درگیر بود و تكنولوژی نظامی تا آن حد پیشرفته نبود كه ایران فاقد آن باشد و در آن زمان حتی ایران اگر می خواست می توانست به سرزمین های مجاور خود كه جز تركیه و افغانستان، زیر سلطه قدرتهای اروپایی بودند تعرض كند. چرچیل در خاطرات خود اعتراف كرده است كه برای حمله به ایران، با زحمت بسیار توانسته بود 3500 تا 5000 سرباز عمدتا هندی جمع آوری كند!.


در قسمت «از دیگران» مقالات درج شده می‏تواند با نظرگاه‏های حزب مشروطه ایران (لیبرال دموکرات) هم‏خوانی نداشته باشد. مقالات درج شده در این قسمت برای آگاهی‏رسانی و احترام به نظرگاه‏های دیگراندیشان می‏باشند.


---------------------------

نظر شما در مورد مطلبی که خواندید چیست؟


از سامانه حزب و صفحه رسمی حزب مشروطه ایران (لیبرال دموکرات) در فیس بوک دیدن کنید.


---------------------------

وجدانی


امروز اصول و مبانیِ مترقی و دینامیک مشروطیت که نهایتآ روزی نه فقط بخشی بلکه تمامی آنها در ایران حاکم خواهند بود و از طرف دیگر حُب وطن، به اغلب ماها این اجازه را داده و میدهند مدام و در هر فرصتی برای پیشرفت و تعالی میهنمان کوشش نموده و از هیچ تلاش و قدمِ مثبتی هر چند کوچک روی گردان نباشیم. کسی در اینکه بیگانگان و اجانب، انگلیسیها به مراتب بیشتر، فقط و فقط در فکر منافع خویشند شکی ندارد و لیکن امید به اینکه اکثر ایرانیان نیز چنین بوده و سربزنگاه وطن پرستی خود را نشان داده و میدهند، ما را بر آن وامیدارد تا یأس و سرد دلی را از خود دور کنیم و بخصوص در چنین اوضاع و احوالی که فقط همدیگر را داریم از یکدیگر طلبِ کمک و یاری بنماییم. این امر برای من از اهمیت بالایی برخوردار است و همیشه بر آن اصرار نموده و خواهم نمود. لذا بار دیگر در خصوص معضلاتی که در کامنتهای قبلی ذکر گردید از ایرانیان فرهیخته و اندیشمند طلب مدد و رهنمون مینمایم.

September 03, 2012 06:48:05 PM
---------------------------

بهمن زاهدی

با دورود،

نویسنده این مطلب طرفدار سرسخت دکتر مصدق می‏باشد (از مطالبی که می نویسد مشخص است). برای آنها هر که با آنها نیست خیانت‏کار است.

ما باید از تاریج بیاموزیم و نه آنکه آن را تکرار کنیم. قرار دادن این نوشته در این مکان فقط برای روشنگری می‏باشد. نه تغییر تاریخ (که تغییر دادنش غیر ممکن است) کار ماست و نه تفسیر آن. اگرها و شایدها زیاد هستند آنچه در آن کمبود داریم «حقیقت» است که ما بدنبال آن هستم نه چیز دیگری.

اگر کمی تحمل کنیم، خواهیم دید که کار رادیو و تلوزیون‏های بی‏گانه، از روز اول تامین منافع ملی کشورهای مطبوع‏شان بوده است و نه دلسوزی برای کشوری به نام ایران.

ارادتمند
بهمن زاهدی

September 03, 2012 03:55:16 PM
---------------------------

حق

ما نه مبارزه بلدیم و نه منافع ملی سرمان می شود! فقط بلدیم زانوی غم بغل کنیم و بنالیم و همه تقصیرها را بگردن دیگران بیاندازیم و هیچ مسئولیتی در قبالش نپذیریم. هزار جور کربلا برای خود ساخته ایم تا مرثیه بسراییم و به سینه بزنیم و گریه کنیم و لعن و نفرین به شمر و یزید بفرستیم! کربلای حسینی، کربلای ۲۸ مرداد، کربلای بی بی سی،... ما مثل بچه هاییم که بستنی مان را دزدیده اند و کارمان شده بدنبال ننه و بابایی گشتن و گریه و زاری کردن و انتظار داشتن که بروند حق مان را از دزد بگیرند و یک بستنی تر و تازه هم برایمان بخرن. آپوزیسیون و رسانه های ما مثل بچه های لوس و ننری اند که انتظار دارن یکنفر پیدا شود و یک بستنی کف دستشان بگذارد و انقدر دنیا خوب و اخلاقی هم باشد که کسی هم بخود اجازه دزدیدنش را ندهد! آپوزیسیون و رسانه های ما رفتارشان بچه گانه است ولی ادای بزرگترهای ما را درمی اورند! نه خودشان در این سه دهه فرصتی ایجاد کردند و نه از فرصتهایی مثل جنبش سبز که مردم ایجاد کردند توانستند استفاده کنند! کجا احزاب انگلیسی و بی بی سی مثل احزاب و تلویزیون پارس ما فکر و عمل می کند!؟ آیا احزاب و رسانه های ایرانی اند که فرق آپوزیسیون و تروریست، و منافع ملی را نمی فهمند یا احزاب انگلیسی و بی بی سی؟بجای فحاشی به انگلیسیا ازشان یاد بگیریم

September 03, 2012 02:15:56 PM
---------------------------

حق

کدام خیانت، جانم!؟ اگر هنوز باد نگرفته ایم که منافع ملی و حفظ آن چیست و در این راستا سیاست کشوری مثل انگلیس نسبت به غیرخودش کاملا بی پدر و مادرست، لیاقت کشورداری را که نداریم هیچ بلکه برای نجاتش هم در خم یک کوچه ایم! آنچه در آخر این نوشتار خیانت انگلیس امده است در واقع خدمت انگلیس به خودش بوده و حفظ منافعش. اگر اینکار را نمی کرد خیانت به انگلیس محسوب می شد و چون این کشور در ۵۰۰ سال اخیر فرق خدمت و خیانت به منافعش را خوب می فهمد هنوز سرزنده و قدرتمندست. آنچه از منابع زیرزمینی ندارد را با استفاده از مغزش جبران کرده تا هم آن منابع را بدست آورد و هم آنها را بطور دراز مدت نگهدارد. سیاسیون این کشور سده هاست که هیچ احساس مسئولیتی نسبت به هیچ کشوری بجز خود نداشته و معتقدند هر کشوری باید وکیل مدافع خودش باشد و اگر می تواند منافعش را گسترش دهد حتی اگر این به قیمت منافع دیگر کشورها باشد. طرز تفکر انگلیس:- مگر من مادر و پدر و خواهر و برادر ایرانم؛ شما ابلهید و منافع ملی سرتان نمی شود و خودتان آنرا بما/مفت می دهید؛ بعدش هم فقط بما فحش میدهید؛ اگر عرضه داشتید ۳۴ سال رژیمتان دوام نمیاورد و تا حالا یک اپوزیسیون و یکی دو رسانه استخواندار رژیم تان را از پا دراورده بودند. شما به خائن خارجی نیازی ندارین

September 03, 2012 01:23:46 PM
---------------------------

وجدانی


اگر خیانت صورت نگرفته بود؛ (۲)

...اما افسوس و هزاران افسوس که چنین نشد و هنوز که هنوز است اغلب رسانه ها و بنگاههای سخن پراکنی، چه بسا حتی ایرانی، در رساندن اخبار و گزارشات مهم و سرنوشت ساز برای ایران و ایرانی کوتاهی کرده و توجه عموم را به مسائلی جلب می نمایند که در مرتبۀ چندم از اهمیت قرار دارند. ای کاش کار به همین جا ختم میشد و همصدا با دروغ پردازان و توطئه چینان بیگانه و بیگانه پرست نمی شدند و آیندۀ کشور را اینگونه در هاله ای از ابهام قرار نمیدادند، اما شوربختانه چنین نیست و در پاره ای از موارد بعضی از رسانه های باصطلاح ایرانی گوی سبقت را در فرافکنی و دروغ پردازی از دست رسانه های بیگانه در ربوده اند و اسبشان در این بازی خطرناک و بد عاقبت چهار نعل پیش می تازد. تقاضای عاجزانه و ملتمسانه ای که از ایرانیان سلحشور و وطن پرست هست اینکه فکری برای بر طرف کردن و از بین بردنِ اینگونه معضلات و کاستیها بنمایند و در پی چاره جویی بر آیند. بسیار خوشحال خواهم شد نظر، طرح و پیشنهادِ هموطن گرامی جناب "شیر و خورشید و تاج" و دیگر ایرانیان فرهیخته و اندیشمند را در این مورد بدانم.

September 02, 2012 08:49:13 PM
---------------------------

وجدانی


اگر خیانت صورت نگرفته بود؛ (۱)

در بند پایانی مطلب فوق چنین آمده است: »»... كارشناسان نظامی بی طرف و نگارندگان تاریخهای نظامی به صراحت نوشته اند كه ""اگر"" خیانت اواخر آگوست در ایران صورت نگرفته بود، در آن زمان شوروی و انگلستان آن نیروی اضافی را نداشتند كه بتوانند از عهده ارتش ایران كه با انضباط سخت آموزش دیده بود برآیند،...««

در طول تاریخ سیاسی ایران و علی الخصوص در قرن بیستم میلادی شاهد بسیاری از این گونه ""اگر"" ها بوده و هستیم: اگر غائله خراسان پیش نمی آمد، اگر شورش سعادت خوزستان نمیشد، اگر جمهوری شوروی سوسیالیستی ایران معروف به جمهوری سرخ گیلان بوقوع نمی پیوست، اگر فرقه دموکرات آذربایجان پیش نمی آمد، اگر دولت آزادیستان تشکیل نمی دادند، اگر نظام جمهوری اسلامی به قدرت نمی رسید و اگر و اگر های دیگری از این قبیل. در سرنوشت ایران و ایرانی اگر این اتفاقات نیفتاده بودند و رسانه ها درست انجام وظیفه می نمودند بالطبع و بتحقیق بر میهنمان امروز سیاهی و بلا حاکم و مستولی نمی شد...

September 02, 2012 08:45:28 PM
---------------------------

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
معرفی فرهنگی
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
صفحه نخست   برگشت
به حزب مشروطه ایران خوش آمدید.
 
Welcome to The Constitutionalist Party of Iran (CPI)
Make irancpi.net you start page | Add irancpi.net in you favorites