معاون اسبق وزارت نفت با بیان اینکه کل درآمد نفتی ایران در طول ۱۰۳ سال گذشته تاکنون حدود یکهزار و ۱۱۶ میلیارد دلار بوده است، اعلام کرد: با افزایش بهای طلای سیاه، درآمد نفتی در دولت نهم و دهم تاکنون به ۵۳۱ میلیارد دلار رسیده است.
اکبر ترکان در نشست تخصصی رویکردها و استراتژیهای نوین تامین مالی پروژههای زیرساخت و انرژی با رویکرد مدیریت صحیح منابع مالی موجود، با بیان اینکه در ۱۰۳ سال گذشته مجموع درآمدهای نفتی ایران به بیش از یکهزار و ۱۱۶ میلیارد دلار رسیده است، گفت: از دوره حکومت مظفرالدین شاه تا سال ۱۳۵۲ شمسی درآمدهای نفتی ایران حدود ۲۶ میلیارد و ۸۰۰ میلیون دلار بوده است.
این کارشناس اقتصاد انرژی با اعلام اینکه حجم درآمدهای نفتی ایران در سال ۱۳۵۲ شمسی تا زمان پیروزی انقلاب به ۱۱۲ میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار رسیده است، اظهار داشت: در مجموع پیش از پیروزی انقلاب نزدیک به ۱۴۰ میلیارد دلار درآمد نفتی نصب اقتصاد کشور شده است.
معاون وزیر نفت در دولت نهم همچنین مجموع درآمدهای نفتی ایران را از ابتدای پیروزی انقلاب تا پایان فعالیت دولت هشتم را حدود ۴۴۵ میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار عنوان کرد و افزود: بر این اساس سهم دولت اول و دوم از درآمدهای نفتی ۲۵.۸ میلیارد دلار، دولت سوم و چهارم ۱۱۰.۶ میلیارد دلار، دولت پنجم و ششم ۱۴۱.۷ میلیارد دلار و دولت هفتم و هشتم ۱۵۷.۲ میلیارد دلار بوده است.
نام دولت درآمد نفت/ میلیارد دلار
حکومت مظفرالدین شاه تا سال 1352 26.8
1352تا 1357 112.7
کل درآمد نفتی قبل از پیروزی انقلاب 140
دولت اول و دوم 25.8
دولت سوم و چهارم 110.6
دولت پنجم و ششم 141.7
دولت هفتم و هشتم 157.2
دولت نهم و دهم 531
وی مجموع درآمدهای نفتی دولت نهم و دهم را بیش از ۵۳۱ میلیارد دلار اعلام کرد و یادآور شد: در شرایط فعلی ۸۰ درصد درآمدهای نفتی ایران از محل صادرات نفت خام و میعانات گازی است.
این عضو سابق کابینه دولت نهم خواستار تبدیل داراییهای زیرزمینی به ثروت زمینی و داراییهای بین نسلی شد و تاکید کرد: با این وجود، در شرایط فعلی تمام درآمدهای حاصل از فروش و صادرات نفت خام صرف امورات نسل موجود می شود.
ترکان همچنین از افزایش وابستگی بودجه دولت به درآمدهای نفتی در دو سال گذشته خبر داد و گفت: آمارهای نشان می دهد که از سال ۱۳۸۴ تا پایان سال گذشته بیش از ۴۸۳ میلیارد دلار درآمد نفتی صرف واردات کالا از خارج کشور شده است.
معاون اسبق وزیر نفت با یادآوری اینکه از این مقدار سهم کالاهای سرمایهای حدود ۱۷ درصد و سهم کالاهای واسطهای و مصرفی ۸۳ درصد است، اظهارداشت: پیشنهاد میشود دولت بخش عمده ای از درآمدهای نفتی را صرف افزایش ظرفیت و تثبیت تولید نفت و گاز طبیعی در کشور بکند.
ترکان با بیان اینکه صرف درآمدهای نفتی به طرحهای افزایش تولید طلای سیاه از نان شب هم واجب تر است، تصریح کرد: با توجه به کاهش درآمدهای نفتی پس از تحریم باید واردات با مدیریت بودجهای انجام شود.
وی همچنین خواستار اختصاص ردیف بودجههای جداگانه ای از درآمدهای نفتی به طرح و پروژههای نفتی شد و اظهار داشت: با افزایش سرمایه گذاری باید سقف و ظرفیت تولید نفت خام ایران افزایش یابد.
در قسمت «از دیگران» مقالات درج شده میتواند با نظرگاههای حزب مشروطه ایران (لیبرال دموکرات) همخوانی نداشته باشد. مقالات درج شده در این قسمت برای آگاهیرسانی و احترام به نظرگاههای دیگراندیشان میباشند.
---------------------------
نظر شما در مورد مطلبی که خواندید چیست؟
از سامانه حزب و صفحه رسمی حزب مشروطه ایران (لیبرال دموکرات) در فیس بوک دیدن کنید.
---------------------------
گل آقا
۲۵۷۰ سال ( چون وقتی من بچه بودم میگفتند ۲۵۰۰ سال ) دزدی ؛ آدمکشی و دیکتاتوری .
حالا هم همان آش و همان کاسه . مگر چیزی عوض شده ؟
September 07, 2012 07:37:20 PM
---------------------------
ایرانی
با درود خدمت دوستان
آنهایی که پیش از انقلاب را خاطر دارند، به یاد می آورند که یکی از دیالوگ های رایجی که حزب توده بر سر زبان ها انداخته بود، محاسبه سهم روزانه هر ایرانی از درآمد نفت بود. با هر کس صحبت می کردی، ابتدا تعداد بشکه نفت صادراتی روزانه ایران را در قیمت روز نفت ضرب می نمود و سپس به نفوس مردم ایران تقسیم می کرد و سپس مدعی سهم خودش می شد!. جالب است که انگار تولید و صادرات نفت هیچ هزینه ای هم نداشت و هرآنچه بدست می آمد سود خالص بود. امروز کجایند مدعیان مملکت برباددهی که اینگونه کلام عامیانه را در دهان مردم می گذاشتند تا منافع برادر بزرگتر را حفاظت کنند؟ چرا امروز کسی نمی پرسد این پول هنگفت بدست آمده در جمهوری جهل و فساد کجا رفته است؟ صرف چه شده؟ در کدام جیب گشاد آخوندی سرازیر شده؟
پاینده ایران
September 05, 2012 08:23:02 PM
---------------------------
|