حزب مشروطه ايران
(لیبرال دموکرات)

 The Constitutionalist Party of Iran
(Liberal Democrat)
Armenia iraq Iran Turky Switzerland England Qatar Kuwait Sweden Norway Italy Canada Austrian France Holland Israel Denmark Belgium Germany United States of America
صفحه نخست چاپ برگشت
منشور پیشنهادی شورای ملی ایران برای برگزاری انتخابات آزاد

September 07, 2012

جمعه 17 شهریور 2571 = September 7, 2012

فراخوان ملی برای تشکیل شورای ملی ایران شورای ملی ایران
 

ما امضا کنندگان این منشور، همگام با هم میهنان آزادیخواه مبارز سرزمینمان، با درک شرایط حساس کنونی و خطراتی که صلح، امنیت و آسایش مردم ایران و یکپارچگی مرزهای کشورمان را بیش از پیش تهدید می کند، از همه نیروهایی که بر یافتن راهی به دور از خشونت و مبتنی بر اعلامیه جهانی حقوق بشر تاکید دارند، می خواهیم برای گذار دموکراتیک از رژیم جمهوری اسلامی و برقراری حاکمیت ملت ایران، در راه سازمان دادن نهادی ملی و دموکراتیک، به یکدیگر بپیوندند.

حکومت استبدادی مذهبی جمهوری اسلامی و قانون اساسی آن، ابزاری برای تمرکز تمامی قدرت در دست یک نفر بنام ولی فقیه است، که برقراری “حاکمیـت ملت” یعنی حق تعیین سرنوشت مردم توسط خود مردم ایران را سلب کرده است. افزون بر این، فقدان آزادی بیان و آزادی فعالیت احزاب سیاسی، نهادها و سازمان های مردمی مستقل از حاکمیت، سرکوب هرگونه گردهمایی یا اعتصاب و ممنوعیت رسانه های غیر وابسته به حاکمیت، امکان برگزاری یک انتخابات آزاد، سالم و عادلانه را ناممکن کرده است. بنابراین، تصور اینکه می توان این نظام را از راه برگزاری انتخابات نمایشی و بطور تدریجی اصلاح کرد، توهمی بیش نیست. پس از سه دهه بازداشت، زندانی کردن، شکنجه و کشتار کنشگران سیاسی، عقیدتی، مدنی و کارگری و فساد گسترده حاکمان و همچنین شدت یافتن سرکوب شهروندان کشورمان در خیابان ها، به ویژه پس از خرداد۸۸، مشروعیت کل نظام، توسط بخش های مختلف جامعه با گستردگی بیشتری به چالش کشیده شده است.

برپایی و تشکیل شورای ملی ایران، بستری را فراهم می کند تا نیروهای سیاسی ـ مدنی، علیرغم گرایش ها و اندیشه های گوناگون، با همکاری و اتحاد و پرهیز از هرگونه خشونت و انتقام جویی، برای پشتیبانی از مبارزات وخواست های مردم، در جهت استقرار دموکراسی و حقوق بشر در ایران به فعالیت بپردازند.

هدف از برپایی شورای ملی، دستیابی به شرایط مناسب برای برگزاری انتخابات آزاد، سالم و عادلانه با پیروی از ماده ۲۱ بیانیه جهانی حقوق بشر[۱] و اعلامیه ۱۵۴ نشست شورای بین المجالس [۲]، همراه با نظارت نهادهای جهانی بی طرف مانند سازمان ملل متحد، به منظور انتخاب نمایندگان مردم در مجلس موسسان، جهت تدوین قانون اساسی نوین ایران و برگزاری همه پرسی برای تعیین نوع نظام و تصویب قانون اساسی نوین، توسط مردم ایران است.

ما از آن دسته ازمسئولان حکومتی، نیروهای نظامی و انتظامی و دستگاه های اطلاعاتی و امنیتی کشور که هنوز به ایران و ایرانی می اندیشند، دعوت می کنیم که با شکستن سکوت خود، از این حرکت آزادی خواهانه مردم ایران و نیروهای دموکراتیک پشتیبانی کرده و سهم مهم خود را در این حرکت ملی ایفا نموده و در راستای آشتی ملی، به آغوش پرمهر مردم ایران بازگردند.

پیمان ما با هم میهنانمان و باورهای ما

امضاء کنندگان این منشور، همگام با نیروهای سیاسی – مدنی درون مرز، با پایبندی و ایمان به باورهای زیر، برای رسیدن به حاکمیت مردم از طریق صندوق های رای، دست در دست یکدیگر برای تشکیل این نهاد ملی و دموکراتیک اقدام می نمایند.

۱- اعلامیه جهانی حقوق بشر (مصوبه ۱۰ دسامبر ۱۹۴۸)، کنوانسیون ها و میثاق های آن،

۲- حفظ تمامیت ارضی، یکپارچگی ایران و همبستگی ملی ایرانیان،

۳- کشور ایران متشکل از اقوام مختلفی است که ملت یگانه ایران را تشکیل می دهند. ما به برابری حقوقی کامل شهروندان ایران، صرف نظر از قوم، نژاد، رنگ، اعتقادات مذهبی و سیاسی و فرهنگی اعتقاد داریم،

۴- مخالفت با هرگونه حمله نظامی خارجی علیه ایران،

۵- آشتی ملی به معنای طرد خشونت و انتقام جویی و تاکید بر اجرای عدالت از مجرای قانونی با رعایت موازین حقوق بشر،

۶- جدایی دین از حکومت همراه با تضمین آزادی همه ادیان و باورها،

۷- لغو مجازات اعدام و منع هر نوع شکنجه،

۸- آزادی اندیشه و بیان، آزادی مطبوعات و رسانه ها در سراسر ایران، آزادی تشکل احزاب، اتحادیه های صنفی کارگران وصنعتگران مستقل و همچنین به رسمیت شناختن سندیکای کارگری مستقل و حق اعتصاب کارگران و کارمندان،

۹- برابری حقوق زنان با مردان در تمام عرصه ها همانند سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی،

۱۰- تحقق و اجرای حقوق و منافع کودکان بر اساس پیمان نامه بین المللی حقوق کودک ۲۰ نوامبر ۱۹۸۹،

۱۱- پذیرش اصل ساختار حکومت غیرمتمرکز مبتنی بر تقسیم قدرت میان بخش های مختلف کشور، با فراهم نمودن زمینه مشارکت مستقیم مردم مناطق مختلف ایران از طریق ایجاد ـ نهادهای دمکراتیک محلی ـ جهت اداره امور سیاسی (انتخاب مسئولین محلی)، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی محلی خود،

مسئولیت های اصلی دولت مرکزی از جمله شامل امور زیر خواهد بود:

- سیاست اقتصادی کلان کشور همانند تقسیم عادلانه درآمد ملی، مدیریت منابع زیرزمینی، چاپ و ضرب پول واحد ملی کشور،

- پدافند ملی (حفاظت از مرزها و تمامیت ارضی توسط نیروهای نظامی)،

- تعیین خط مشی های کلان در سیاست خارجی، امضای عهدنامه ها و قراردادهای بین المللی که بر عهده قوه قانون گزاری ملی است .

- تعیین حداقل استانداردهای بهداشتی و آموزشی در سطح ملی،

۱۲- تفکیک و استقلال کامل قوای مقننه، مجریه و قضاییه،

۱۳- فراهم آوردن فضای آزاد و امن برای شالوده ریزی یک اقتصاد سالم با هدف افزایش توانایی های علمی و تکنولوژی کشور و ارتقای جایگاه اقتصادی ایران بر اساس توزیع عادلانه ثروت به منظور استقرار عدالت اجتماعی و بالابردن سطح رفاه عمومی بکارگیری تجربه های اقتصادی ایران و جهان در خدمت تامین توسعه پایدار،

۱۴- حفظ و حراست از میراث تاریخی و فرهنگی و محیط زیست ایران،

۱۵- ایجاد فضای آموزشی سالم با پرهیز از هر نوع تبعیض های ایدئولوژیکی و برقراری عدالت آموزشی، تسهیلات آموزشی، پژوهشی و رفاهی بطور یکسان برای همه دانش آموزان، دانشجویان و دانشگاهیان در سراسر کشور،

۱۶- پیگیری سیاست خارجی مسالمت آمیز و عادلانه با در نظر گرفتن منافع ملی و تعهد به حفظ صلح و امنیت در منطقه و سراسر جهان و پایبندی به پروتکل عدم گسترش سلاح های هسته ای،


لازم به ذکر است که قانونمندی اصول و باورهای فوق از وظایف مجلس موسسان منتخب مردم ایران می باشد. از کنشگران سیاسی و مدنی باورمند به این منشور، دعوت بعمل می آوریم تا تمام توان و امکانات خود را برای تشکیل شورای ملی ایران به کار گیرند.


در قسمت «از دیگران» مقالات درج شده می‏تواند با نظرگاه‏های حزب مشروطه ایران (لیبرال دموکرات) هم‏خوانی نداشته باشد. مقالات درج شده در این قسمت برای آگاهی‏رسانی و احترام به نظرگاه‏های دیگراندیشان می‏باشند.


---------------------------

نظر شما در مورد مطلبی که خواندید چیست؟


از سامانه حزب و صفحه رسمی حزب مشروطه ایران (لیبرال دموکرات) در فیس بوک دیدن کنید.


---------------------------

شیر و خورشید و تاج

حق گرامی‌،

شما و دیگر هم میهنان همگی‌ به مسائل مهمی‌ اشاره کردید. ما به این نتیجه رسیده‌ایم که عدم اطلاعات کافی‌ از اوضاع داخلی‌ ایران و بالخص اوضاع مبارزین در داخل و مشکلاتی که آنها در داخل با آن روبرو هستند باعث شده که برخی‌ ایرانیان در خارج بدون دقت به حساس بودن مبارزه در این مرحله مبارزاتی. یا دست به کاری میزنند، یا فکر نکرده از کاری پشتیبانی میکنند.

از رفتار و نوشته‌های ایرانیان خارج نیز به این نتیجه رسیده‌ایم که اکثر ایرانیان متوجه نیستند که مبارزین در داخل ایران همزمان با دو عامل مهم در گیر هستند. یکی‌ با خود رژیم، دوم با ایرانیانی که فقط اهداف کشور‌های خارجی‌ را در ایران پیش میبرند.

امروز مشکل اساسی‌ ما در داخل بیشتر با دسته دوم است، چون رژیم به دلائل بسیار کاملا رشته از دستش در رفته، سازمانهای اطلاعاتی رژیم تمام مدت در حال آماده باش هستند چون دیگر حتی به سایه خود اطمینان ندارند. و آنها برای این نگرانی دلائل خوبی‌ هم دارند. در نتیجه مشکل بزرگتر گروه دوم است که فعلا نفوذ بدی روی مردم دارند و دعوای اصلی‌ در حال حاضر در داخل با آنها است. و دلیل اصلی‌ که ملت بپا نمیخیزد همان گروه دوم است.

اما ما مقاوم هستیم و صبور و از مانع دوم هم عبور خواهیم کرد.

September 10, 2012 05:48:11 PM
---------------------------

حق

ابهامات و مسئولیتها درباره "منشور پیشنهادی شورای ملی ایران برای برگذاری انتخابات آزاد"

منشور شورای ملی دارای 16 ماده است. یکی از ماده ها منشور جهانی حقوق بشرست. این منشور خود دارای 30 ماده است که شامل منع اعدام و شکنجه و زندان و زندانی سیاسی و حقوق برابر همه شهروندان در برابر قانون و برابری جنسیتی و حقوق کودکان و زنان و تحزب و سندیکاها و انتخابات ازاد و و و می باشد. این حقوق برای یک کشور و یک ملت تدوین شده است و تمامیت ارضی کشورها را برسمیت می شناسد. سر تا پای این منشور جهانی هم کاملا سکولارست. حال چگونه است که این منشور شورای ملی منتشر شده که معلوم نیست چه کسانی آنرا نوشته اند، یکی از ماده هایش منشور جهانی حقوق بشرست ولی در 15 ماده بقیه اش حقوقی را در بر می گیرند که در خود منشور جهانی حقوق بشر آمده اند!؟ به عبارت دیگر، نویسندگان منشور ملی، چه لزومی داشت که به تکرار برخی از بندهای منشور جهانی حقوق بشر در 15 ماده دیگر اشاره کنند!؟ این نویسندگان منشور ملی یا نمی فهمند که 30 ماده منشور جهانی حقوق بشر چیست و یا می دانند و مغرضانه به چنین عملی دست زده اند. در ضمن چرا این منشور را به بحث و نقد و بررسی نگذاشتند تا همه ابهامات برطرف شوند و روشنگریهای لازم بشود پیش از آنکه از همگان بخواهند که پای انرا امضاء کنند!؟ این خود بسیار بحث برانگیز و شک برانگیزست. اگر مغرض نبودند و شیاد نبودند با همه رسانه های ایرانی تماس می گرفتند و بطور وسیع تبلیغش می کردند و در قبالش پاسخگو می شدند. کار رسانه ها و ژورنالیستها روشنگری و آگاهی دادنهاست به مردم. در این راستا رسانه ها و ژورنالیستها وظیفه داشتند و دارند که با کارشناسان حقوقی و حقیقی مستقل و نویسندگان این منشور، چالشگریهای لازم را بکنند و تشخیص دهند که این یک پروژه الماس فریب و هخا دیگریست یا نه. وظیفه ملی و وظیفه ژورنالیستی رسانه های ایرانی به کدام گوری رفته است!؟ مگر نمی فهمند که این پروژه های دروغین در طی این سالها چه صدماتی به مبارزات ملت ایران زده و چه دلسردی ها و سرخوردگی ها ایجاد کرده و چه تعداد میلیون ایرانی را به انفعال سیاسی کشانده و از مردم سلب اعتماد کرده است!؟ وظیفه ملی و حزبی فعالان سیاسی کجا دفن شده که بجای به چالشگیری این چنین منشورها و پروژه هایی مثل توده مردم یا نظاره می کنند و یا عمدا سکوت اختیار می کنند!؟ آیا رسانه ها و قعالان سیاسی و حقوق بشری نمی فهمند که این پروژه ها فقط آب به آسیاب رژیم کهریزکی می ریزد و بس که از جایشان تکان نمی خورند و مردم را آگاه و راهنمایی نمی کنند!؟ چرا کاری می کنند که رژیم به ریش ملت بخندد و همچنان بر اریکه قدرت تکیه بزند و کشور و ملت ایران را به سقوط آزاد بکشاند!؟

خداوند ایران را از دروغ و دشمن و خشکسالی در امان بدارد.

September 10, 2012 02:39:38 PM
---------------------------

بهمن زاهدی

با دورود،

بعد از اینکه اسامی افراد و سازمان‏های که زیر این منشور ناقص کُپی شده را کمی مورد بررسی قرار دادم، به این نتیجه رسیدم که این شورا هم «امام زمانی» می‏باشد. به افرادی که در حداقل چهل بار باز‏نویسی (به نوشته آقای دوشکی مراجعه کنید) هنوز آماده ظهور نیستند نمی‏توان اعتماد کرد. شفاف‏سازی مورد نظر ما در این منشور دیده نمی‏شود.

نام سازمان‏ها و افرادی منتشر شده است که فقط این منشور ناقص کُپی شده را بعد از ظهورش امضا کرده‏اند و نه قبل از آن. آن هم سازمان‏ها ناشناس و به نظر من تک نفره هستند. منفردین امضا کننده هم بیشتر و طبق معمول با نام مثتعار انترنتی پای این فراخوان را امضا کرده‏اند...

به نظر من بهتر است این منشور کُپی شده را هر چه زودتر به فراموشی بسپاریم، چون نه ملی می‏باشد و نه مانند یک شورای ملی عمل کرده‏اند.

زمانی افرادی می‏خواستند که اندیشه مشروطه‏خواهی این حزب را به اصلاح‏طلبان بفروشند، حالا که ما این معامله را نکردیم، می‏خواهند آن را بدزدند. ولی دزدان بی‏سوادی هستند که حتا نتوانسته‏اند به آن چیزکی اضافه کنند که بگویند ما این چیزک را اضافه کرده‏ایم. حتا در تفسیر کردن اندیشه مشروطه خواهی نشان داده‏اند که مطلب را هم نفهمیده‏اند و بی‏سودای خود را می‏خواهند به رُخ ما بکشند.

ای دزد، ای دزد،ای جمهوری اسلامی

هر چه نوشته‏ام نظر شخصی من می‏باشد و می‏تواند با نظرگاه‏های حزب یکی نباشد.

ارادتمند
بهمن زاهدی

September 09, 2012 11:27:26 AM
---------------------------

شیر و خورشید و تاج

***** بخش پایانی - منشور شورای ملی‌ ناکامل *****

در ضمن به دلیل کارنامه‌های سیاسی بحث انگیز من و دوستانم تا زمانی‌ که شاهزاده رضا پهلوی این منشور را امضا نکنند نمیتوانیم از این منشور پشتیبانی‌ کنیم. دلیل هم ساده است، ما شاهزاده، کارنامه ایشان، استراتژی مبارزه ایشان، و بدلیل موقعیت ایشان؛ ایشان را تنها رهبر سیاسی ملی‌ قابل اعتماد برای تشخیص اینکه آیا میشود از این منشور پشتیبانی‌ کرد یا نه تشخیص میدهیم و به ایشان اطمینان داریم. اگر ایشان این منشور را امضا کردند ما نیز این منشور را امضا خواهیم کرد. به شرط اینکه ماده ۱۱ این منشور شفاف شود، واژه‌های استفاده شده در این منشور توضیح داده شود، فارسی بعنوان زبان رسمی‌ کشور شناخته و به منشور اضافه شود، سرنگونی رژیم و رای آزاد مردم برای تعیین نوع حکومت آینده به منشور اضافه شود.

شیر و خورشید و تاج

September 09, 2012 12:47:45 AM
---------------------------

شیر و خورشید و تاج

***** بخش اول - منشور شورای ملی‌ ناکامل *****

لیست اسامی منفردین و سازمان‌ها را امروز بالاخره اضافه کردند.

اما هنوز مشخص نیست که آیا این منشور شورای ملی‌ ایران، آیا برای بر اندازی رژیم و سپس رای آزاد مردم برای تعیین نوع حکومت است، یا برای تدوین قانون اساسی‌ نظام آینده ایران؟ در هر دو صورت بعلاوه مشکلاتی که قبلاً اشاره شد، جای زبان فارسی بعنوان زبان رسمی‌ کشور نیز در این منشور خالی‌ است.

اگر در این منشور به آزادی ادیان پرداخته شده در نتیجه باید به این مسئله مهم یعنی‌ ( فارسی بعنوان زبان رسمی‌ کشور) هم پرداخته شود.

باید دید این مشکلات را بر طرف میکنند یا نه. زیرا منشور در شکل کنونی برای ما قابل امضا و پشتیبانی‌ نیست.

September 09, 2012 12:46:32 AM
---------------------------

حق

من وقتی به منشوری یا فراخوانی یا شورایی برمی خورم، از رسانه ها و احزاب و شخصیتهای سیاسی جدی و مسئولیت پذیر توقع دارم که به چند و چون و کند و کاو بپردازند و مردم را آگاه کنند. نه اینکه آنها را بدون هیچ تحقیقی منتشر کنند و از خود سلب مسئولیت کنند. احزاب و رسانه ها و شخصیتهای جدی و مسئولیت پذیر باید چشم . گوش و زبان و مدافع حقوق ملت ایران باشند و نه اینکه با انتشار چنین منشورها و اعلامیه ها و فراخوانهایی مردم را گیج کنند و مردم را نسبت بخود بیش از پیش بی اعتماد کنند و مسئولیتهای خود را به مردم محول کنند. // این منشور از یکسو منشور جهانی حقوق بشر را بعنوان یکی از ۱۶ ماده می پذیرد ولی از سوی دیگر برخی از مفاد همان منشور جهانی را بعنوان چند ماده دیگر ۱۶ ماده ای اش تکرار می کند! یا منشور جهانی حقوق بشر را نفهمیده اند و یا مردم را مسخره کرده اند. // کار منشور نویسی اینگونه کار کارشناسان حقوقی و حقیقی باید باشد که در یک پروسه علنی و با مشارکت مردم و نظارت رسانه ها و و و باشد و این در برون مرز کاملا امکان پذیرست. پیش نویس یک قانون اساسی نوین مبتنی بر منشور جهانی حقوق بشر هم اکنون لازمست تا جلوی این حقه بازیها گرفته شود.

September 08, 2012 10:38:12 PM
---------------------------

جمشاد پرچمشاهی


از آنجا که نام امضا کنندگان این "منشور پیشنهادی" مشخص نیست - درواقع هر حسن و حسین و تقی و نقی میتواند فراخوانی هایی از این قبیل را منتشر و از اینراه یارگیری کند - دو نکته محتمل بنظر میرسد:
۱- افرادی یا گروهی به تقلید از شاهزاده رضا پهلوی فرصت طلبی کرده و می خواهند از آب گل آلود ماهی بگیرند چون متن و محتوای "منشور" شباهت زیادی به سبک و شیوه سخنان ایشان داشته و در واقع آنها می خواهند با این کار چنین وانمود کنند که تنها رضا پهلوی نیست که به مبارزه علیه رژیم کنونی بپا خاسته است.
۲- افراد یا گروه های وابسته به رژیم مذهبی که به منظور کسب و جمع آوری اطلاعات مهم در مورد ایرانیان مخالف رژیم به خارج اعزام شده اند و احتمالا می کوشند اول از طریق امضا، بعد عضویت جعلی و پیوستن به جمع "شورا" و نهایتا شناسایی و انتقال اطلاعات به نهاد های امنیتی داخل کشور اقدام نمایند. بدیهیست که با انتشار چنین محتوایی، وارونه جلوه دادن حقایق به منظور انحراف افکارعمومی بوده تا کسی به برنامه و اهداف آنها مشکوک نشود. دراینجاست که همه باید با هوشیاری تمام گوشی دستشان بوده تا مبادا به دام چنین فراخوانی های کذب افتند!

September 08, 2012 09:41:15 PM
---------------------------

ایرانی

بخش ۳: در پایان و در همین نگاه نخست، مقایسه منشور و اساسنامه حزب مشروطه ایران (لیبرال دموکرات) با انشایی که حتی نمی دانیم چه کسی آنرا نگاشته، ارزش تلاش های شادروان همایون و ارکان و اعضای حزب را بیشتر روشن می کند. علی القاعده، رسیدن به آزادی دموکراسی، حقوق بشر، عدم تمرکز، اقتصادی پویا و هر آنچه آرزوی هر ایرانی است، نه یک شبه ممکن است و نه با انشاء نویسی شدنی. شورای ملی ایرانیان، در وحله اول، شخصیتی ملی را طلب می کند و گروهی آگاه به مسائل تئوری و برنامه ریزی عملی معطوف به دانش. در این میان، به نظر می رسد، کپی کردن بخش هایی از اساسنامه و منشور حزب مشروطه ایران (لیبرال دموکرات) و اضافه کردن بخش هایی دیگر و یک انشای پر از تناقض نگاشتن، دوای درد امروز ایران نیست. در مقام قیاس، آنچه حزب مشروطه ایران (لیبرال دموکرات) در اسناد رسمی خود بیان می کند، بسیار فراتر از منشور پیشنهادی است. از سویی شخصی ملی را کاندیدای مقام پادشاهی می داند و از سوی دیگر با تعریف درست و دقیق واژه ها، برنامه ای عملی را پیشنهاد می دهد. ارائه پیشنهاداتی از این دست (مانند منشور پیشنهادی شورای ملی) هرچند کار بدی نیست، اما به شرط آنکه اصول، پرنسیپ، دانش و هر آنچه لازمه عنوانی ملی است را در خود جای داده باشد.
پاینده ایران

September 08, 2012 06:58:25 PM
---------------------------

ایرانی

بخش ۲: مشکل عمده ای که در متن این بیانیه وجود دارد، همانطور که هموطن گرامی شیر و خورشید و تاج قلمی نمود، عدم تعریف واژه هاست. تا زمانی که معنای دقیق هر واژه معین نگردد، برداشت های متفاوت از آن ممکن است. مانند اینکه آقای دوشوکی در پی نوشت این منشور می نگارند، حق! ما را بدهید، نامش مهم نیست!. آنچه در این منشور آمده است، بندهای آن یکدیگر را نقض می گنند، به عنوان مثال صحبت از عدم تمرکز می شود، اما گسترش بهداشت و آموزش را بی تعریفی درست از این واژه ها به عهده دولت می داند!، ظاهرا نویسندگان منشور، تفاوت های مابین دولت رفاه و سیستم اداری عدم تمرکز را نمی دانند و از یک دولت رفاه، توقع در پیش گیری سیاست عدم تمرکز را دارند!.

September 08, 2012 06:40:13 PM
---------------------------

ایرانی

با درود خدمت دوستان، کانون گفتگوی لیبرال دموکراسی ایران
بخش ۱: هر دم از این باغ بری می رسد!، افراد و سازمانی مجهول الهویه، انشایی پر از تناقض می نویسند و نام آنرا می گزارند منشور پیشنهادی شورای ملی ایرانیان، کدام شورا؟ هویت اعضای آن؟، وزن سیاسی هر کدام از این افراد مجهول الهویه چیست؟ آیا شورایی که نام ملی را یدک می کشد، عنصری ملی را نیز در درون خود دارد یا خیر؟. چگونه می شود برنامه! و منشور کسی را پذیرفت که حتی از قرار دادن نامش در زیر دست پخت پر از تناقض خودش ابا دارد؟ بنابراین، اولین شرط انجام اقداماتی از این دست، وجیه المله بودن و داشتن وزن ملی برای کسانی است که شورای اینچنین را تشکیل می دهند که اگر به اعتماد به ناشناسان باشد، شورای مجهول الهویه راه سبز امید نیز وجود دارد!

September 08, 2012 06:34:35 PM
---------------------------

سیامک شوروی

با درود!
این دیگر از آن شوخیهای کمیابی است که تلخی اش را به این آسودگی نمیتوان بر خود روا داشت! هنگامی که این شوخی را خواندم و نامی در زیر آن ندیدم به این گمان که انتشار نام ها به گونه ای از یاد رفته است بر آن شدم که پژوهشی کنم تا ببینم چه کسانی در پشت چنین منشور بزرگی که در یک برگ نوشته جا میگیرد، هستند و یا پشتیبانی اش میکنند. همانگاه نوشته بهمن گرامی را دیدم و پس از خواندن آن شیرفهم شدم که هدف از این نوشته گردآوردن نام های دیگران است و نه شناساندن خود این کسان (و شاید یک فرد). بیگمان این نیز بگذرد اما تلخی اش به این آسودگی ما را رها نخواهد کرد.

با درود دوباره!
سیامک شوروی
سوئد

September 08, 2012 01:59:46 PM
---------------------------

شیر و خورشید و تاج

چند نکته کوچک در مورد این منشور (دوباره) بی‌ امضا...

۱- در منشور یک شورای ملی‌، سرنگونی رژیم و رای آزاد ملت برای تعیین نوع حکومت آینده باید بعنوان یکی‌ از اهداف این شورا بصورت روشن و شفاف گنجانده شود. این بحثی‌ نیست که در پسوند و پیشوند و توضیحات گنجانده شود.

۲- ماده ۱۱ و ۱۵ این منشور در کنار یکدیگر و جدا، مبهم است و جا را برای بحث و از آن مهمتر تعبیر باز گذاشته. بوی فدرالیست بمشام می‌خورد.

۳- منشور باید از یک واژه نامه برخوردار باشد که هر کسی‌ واژه‌ای را آنطور که دوست دارد تعبیر نکند. مثلا وقتی‌ می‌گوید عدالت آموزشی و تسهیلات آموزشی بدون توضیح دقیق در را برای تعبیر باز میگذارید که حزب‌اللهی بگوید بر طبق "عدالت و تسهیلات آموزشی" ما میخواهیم در مدارس و دانشگاه کلاس فلسفه حزب‌الله را درس دهیم و آموزش‌های عملیاتی و و و ... حالا بیا و توضیح بده که بابا جان منظور از عدالت آموزشی درس ترور نبوده... در نتیجه توضیح واژه‌ها برای جلوگیری از شیطنت شیاطین لازم است.

این منشور مشکلات دیگری هم دارد که فعلا به همینجا بسنده می‌کنیم. تا منشور بعدی...

اعتبار یک منشور ملی‌ به چاپ آن نیست مانند اسکناس‌های بی‌ اعتبار رژیم. این ملت به منشور شورای ملی‌ بی‌ امضا نیاز ندارد به رهبران ملی‌ قابل اعتماد احتیاج دارد.

September 08, 2012 01:22:35 PM
---------------------------

عزیز لطفی‌

جالب است ایمان فروتن و لهراسب زینالی شورای ملی‌ میزنند؟! نهاد مردمی زدند و کلی‌ سر خزانه داری آمریکا کلاه گذاشته و پول گرفتند حالا که به نهاد پولی‌ نمی‌دهند ،شورا ساخته اند تا به مفت خوری خود ادامه دهند .

افسوس که اینها به راحتی‌ عوامفریبی میکنند و ما هم به راحتی‌ فریب می‌خوریم امیدوارم شاهزاده حساب خود را از این جمع فاسد جدا کند

September 07, 2012 09:08:43 PM
---------------------------

بهمن زاهدی

با دورود،

«ما امضا کنندگان این منشور» تا آخر نوشته مجهول مانده است؟

کُپی اصل باشد و یا اصل کُپی شده، فرقی نمی‏کند؟ اول فکر کردم منشور حزب را به تفسیر کشیده‏اند.

در لیبرال دموکراسی که ما به تعریف می‏کشیم. دولت حق چاپ اسکناس ندارد بلکه بانک مرکزی تصمیم گیرنده برای چاپ اسکناس می‏باشد. دولت مرکزی را نمی‏توان به همین سادگی محدود کرد، عدم‏تمرکز پُرسه‏ای دارز مدت می‏باشد و نه ناگهانی و انقلابی و بی‏برنامه.

در صدر مشروطه چون قانون‏گذاران در فضای صد سال پیش زندگی می‏کرده‏اند. چاپ اسکناس را به دولت واگذار کرده بودند ولی امروزه نه. در صد سال آینده شاید پیشرفت بیبشتری بشود و پول به صورت امروزی ارزشی نداشته و احتیاج به چاپ آن هم از بین برود.

اندیشه را نمی‏تواند کُپی کرد تا زمانیکه که آن را درک نکرده باشیم. دوستان مجهول امضا کننده این منشور هنوز باید کمی تمرین دموکراسی بکنند.

چندین اشکال فنی دیگر هم در این منشور موجود می‏باشد که به نقد دوستان می‏سپارم. این مشنور من را به خود جلب نکرده! فقط به فکر فرو برد که به چه می‏خواهند برسند؟

ارادتمند
بهمن زاهدی

September 07, 2012 09:03:52 PM
---------------------------

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
معرفی فرهنگی
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
صفحه نخست   برگشت
به حزب مشروطه ایران خوش آمدید.
 
Welcome to The Constitutionalist Party of Iran (CPI)
Make irancpi.net you start page | Add irancpi.net in you favorites