حزب مشروطه ايران
(لیبرال دموکرات)

 The Constitutionalist Party of Iran
(Liberal Democrat)
Armenia iraq Iran Turky Switzerland England Qatar Kuwait Sweden Norway Italy Canada Austrian France Holland Israel Denmark Belgium Germany United States of America
صفحه نخست چاپ برگشت
هویت ایرانی

September 14, 2012

جمعه 24 شهریور 2571 = September 14, 2012

دکتر بهرام آبار
 

دانش دیرینه شناسی با بررسی یافته‏های فسیلی و کاوش آثار و بقایای بدست آمده, نتیجه میگیرد, که در آفریقا بین هفت الا سه ميليون سال پيش، به احتمال زیاد یک جهش ژنتیکی موجب جدائى ازمیمون‏ها، به پيدايش آدم نمایان منجرشد. در اثر رشد مغزی تحولی کلانی پدید آمد و تکامل انسان بسرعت ادامه یافت.
تغیرات آب و هوا و خشکسالی, نایابی خوراک و کم آبی, سبب مهاجرت انسانها به مناطق دیگر شد. افروختن آتش, زندگی در غارها, توانائی تکلم, یکجانشینی قبیله‏ای, اهلی کردن حیوانات, دامداری و کشاورزی تحولى بنیادی در زندگى بشر بوجود آورد، ساختار و بهینگی مغز مداما افزونی یافت و نحوه تکلم او را نیکوتر نمود. تکلم بعنوان تبادل توانائیهای بشر موجب شکوفانی تمدن‏هائی نیرومند و خردمند در سرزمینهای حاصلخیز کنار و بین رودخانه‏های سند, دجله و فرات، نیل و در شمال خلیج فارس, گشت. یکجانشینی, اهلی کردن حیوانات و کشاورزی، ساختن نخستین روستاها و شهرها، ابداع خط و نگارش که بسیار لازم بود، تحول و جهشی عظیم در خردمندی و بنیان‏گذار بسی تمدنهای پیشرفته بشری ایجاد کرد. باستان شناسان در بسیاری از نقاط ایران مانند جیرفت، سیالک کاشان و شهر سوخته آثار تمدنهای پیشرفته بشری را یافتند و بسیاری دیگر را یقینن در آینده خواهند یافت.

پس از پیدایش زبان و سخن گفتن، که سهولتی در روابط بین انسانی بود، ابداع خط، و نگارش برای ثبت و بایگانی کارها و تجربیات، اندیشه‏ها و خاطرات بشر, بسیار پر اهمیت و ضروری بود. بوجود آوردن خط و نگارش را میتوان تلاش پر اهمیت و شگفت‏انگیز بشر برای افزایش دانش، خرد، تمدن و فرهنگ دانست که بسرعت سیر سعودی پیمود.

تمدن و فرهنگ ايرانيان با پيشینه‏ای هفت هزار ساله, یکی از مهمترین تمدن‏های دیرینه و راهنمائی برای تمدن‏های دیگر شد. از اینرو بنیان بسياری از اولین دستاوردهای بشر در برخورد با تمدن و فرهنگ ايرانيان آشکار میگردد. در حدود چهار الا پنج هزار سال پیش، تغییرات منفی آب و هوا، خشکسالی شدید در فلات ایران، منجربه انقراض و محو تمدنهای جنوب و جنوب شرقی شد. مهاجرت وسیع ایرانیان به سمت مناطق شمالی با آب و هوای معتدل، جنوب ایران را خالی از سکنه نمود. شواهد بسیاری مانند تغییر زبان رایج در ایران (زبان دراویدی به هند و اروپائی)، در چهار هزار سال قبل، توجیست برای این دگرگونیها. طبق لغت‏نامه دهخدا؛ دراویدی یک خانواده شامل حدود ۷۳ زبان است که اعضای قوم دراویدی به آن سخن می‌گویند. شمار دراویدی زبانان، امروز بیش از ۲۱۵ میلیون نفر است. در سیستان و بلوچستان ایران، در هند، افغانستان و پاکستان جمعیتی قابل توجهی به آن زبان تکلم میکنند. فرضیه‏هائی در مورد ارتباط زبان‌های دراویدی با زبان ایلامی موجود است،‌ بطوریکه احتمالا زبان مشترکی از زبان‌های دراویدی و ایلامی، منشعب شده‌است.

در بررسی اسناد و شواهد تاریخی و در نوشته‏ها و مدارک باستانی، بزبان سانسکریت و در کتیبه‏های ایران باستان میتوان واژه‏های "آریا و آریائی" بویژه واژه "آریائی" را بوفور یافت و با آن برخورد کرد. این واژه‏های "آریا و آریائی" بکرات توسط نویسندگان, مورخان و تاریخ‏نگاران مورد استفاده قرارگرفته و نمودار معانی مختلفی میباشد. برای مثال, نام محل اقامت ایرانیان باستان و یا احتمالا نامی برای مردمان ایران باستان. اسناد و شواهد تاریخی و نتایج باستان شناسی نشانگرآنند که آریائی‏ها اقوامی مهاجر نبوده، بلکه هزاران سال پیش در ایرانزمین ساکن گشته, مهمترین ابداعات و نو آوریها انسان مدرن را بوجود آورده‏اند. در گذشته واژه‏های "آریا و آریائی" از طرف برخی پالئونتولوژیست‏ها (انسانشناسان) و زبانشناسان اروپائی مورد سوء استفاده قرار گرفته، بطوریکه برای پابر جائی فرضیه‏های برتری نژاد اروپائی و در توجیه ریشه مشترک و نحوه گسترش زبانهای هند و اروپائی در جهان بکار برده شده‏اند. سوء‏استفاده دانشمندان اروپائی از واژه "آریائی"، همزمان با تبلیغات وسیع در اجراء سیاستهای نژاد‏پرستانه و ملی‏گرایانه قرن نوزدهم و بیستم میلادی اروپائی انجام شد. در واقع آنها اروپائیها را اولین آریائیها معرفی کردند، که مهاجرت آنها به آسیا به گسترش آریائیها انجامیده و ایرانیان را نواده آنها معرفی میکردند. در طول چندین دهه این باور در ذهن ایرانیان بوجود آمده بود که در حدود چهارهزار سال پیش، قبایلی از شمال به فلات ایران سرازیر شده و جایگزین اقوام بومی ایرانی گشته‏اند. زبانهای هند و اروپائی مشتق شده از آریائی‏های اروپائی را آنها با خود آورده و مستقر نمودند. از اینرو، ایرانیان را از بازماندگان آریائی‏های مهاجر اروپائی دانسته و در نتیجه آن در حدود چهارهزار سال قبل، زبان ایرانیان باستان، بعلت تداخل نژادی با اقوام اروپانی از زبان دراویدی به هند و اروپائی تغییر یافته است. گرچه بررسی دقیق اینکه آریائی‏ها چه مردمانی بوده‏اند و اولین بار در کدام سرزمین‏هائی و از کی در ایران باستان و در چه زمانی ساکن شده‏اند, نیاز به تحقیقات جامع و ژرف زبان‏شناسی، باستان‏شناسی و تاریخ‏شناسی دارد. اما شواهد فراوانی, این نوع فرضیه را که اقوامی اروپائی به فلات ایران مهاجرت کرده‏اند, بطور جدی مورد سئوال قرار میدهد.

در پایان و بطور خلاصه باید گفت که عموم ایرانیان چه از بازماندگان آریائی‏ها باشند و چه از نوادگان مردمان دیگری که صد‏ها هزارسال پیش از آفریقا به آسیا مهاجرت کردند، در این سرزمین هزاران سال زیستند و بزرگترین تمدن‏های انسانی را پایه‏گذاری کرده‏اند، به این سرزمین نام ایران داده‏اند. فرهنگ و تمدن ایرانی، بعنوان يك هويت شناخته شده در نظام جهانی ثبت گردیده، لذا هويت ایرانی غیرقابل انکار و ملیت ایرانیان غیرقابل تفکیک است.

بیانیه و توافق‌نامۀ مشترک حزب دموکرات کردستان ایران و حزب کومله، احزاب ملت و ملیت‏ساز، طرحی مردود و غیرقابل تائید میباشد که درورای آن اهداف ویژه و مقاصد شخصی برای تجزیۀ ایران پنهان شده است. لازم به تکرار نیست؛ قبل از رهانی ایران از فتنه رژیم فقاهتی، "فدرالیسم برای ایران" یا شعار فاشیستی "فدرالیسم ملی جغرافیایی" برای فعال کردن نیروهای افراطی شبه نظامی و موجب رودرروئی نیروهای سیاسی و در جهت تشتت، پراکندگی و از همگریزی مبارزان مخالف حکومت اسلامی میباشد. بنظر میرسد، برای پیشگیری از برکناری نظام فقاهتی، طرح شعارهایی مانند "جنبش رهایی‌بخش ملت کرد در کردستان ایران" یا "حقوق سیاسی ملت کُرد" که در رأس آنها "حق تعیین سرنوشت" یا "ملیت‌های ایران فدرال" را قرارداده‏اند. اینها یک برنامۀ سیاسی برای خوش خدمتی به حکومت اسلامی و دعوت از بیگانگان برای تجزیه ایران است. آنانیکه با فدرالیسم، ملت و ملیت‏سازی قصد تجزیه و پاره پاره کردن ایران را دارند، در راستای منافع شخصی و میهن فروشی به بیگانگان تلاش میکنند و میباید ازمیان ایرانیان ترد شوند.

مهمترین ویژه گی مردمان ایرانزمین، تنوع و کثرت قوميتی آن‏هاست که بیش از 55 قوم را دربر میگیرد. کلیه اقوام, گروه‏ها و مردمانی که در ایران امروزی ساکنند, اعم از آذری، بلوچ، کرد، ایلامی، سیستانی، خوزستانی، خراسانی، ترکمنی، مازندرانی، گیلانی، تالشی، بختیاری، قشقانی ووو، علیرغم تفاوتهای جزئی فرهنگی، زبانی، آداب، رسوم، ادیان و مذاهب، در طی هزاران سال در جوار هم و در شادی و غم یکدیگر شریک بوده پيوند ايرانی بودنشان به آنها هويتی واحد بخشيده. مهر و دوستی و مهمان‏نوازی آئین ایرانیست، که آنرا به دیگران هم آموخته‏اند. برمبنای پندارنیک، رفتارنیک و گفتارنیک ویژه‏گی‏ها و آداب و رسوم ایرانی همیشه باهم بوده‏اند. آنها سرافرازند که قرن‏ها دوشا دوش یکدیگر از ایرانزمین پاسداری کرده و در آینده هم پاسداری خواهند کرد. ملت ایران در دفع فتنه‏های بسیار متحد بوده این بارهم برای سرنگونی حکومت اسلامی همبسته مبارزه خواهند کرد.


در قسمت «از دیگران» مقالات درج شده می‏تواند با نظرگاه‏های حزب مشروطه ایران (لیبرال دموکرات) هم‏خوانی نداشته باشد. مقالات درج شده در این قسمت برای آگاهی‏رسانی و احترام به نظرگاه‏های دیگراندیشان می‏باشند.


---------------------------

نظر شما در مورد مطلبی که خواندید چیست؟


از سامانه حزب و صفحه رسمی حزب مشروطه ایران (لیبرال دموکرات) در فیس بوک دیدن کنید.


---------------------------

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
معرفی فرهنگی
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
صفحه نخست   برگشت
به حزب مشروطه ایران خوش آمدید.
 
Welcome to The Constitutionalist Party of Iran (CPI)
Make irancpi.net you start page | Add irancpi.net in you favorites