حزب مشروطه ايران
(لیبرال دموکرات)

 The Constitutionalist Party of Iran
(Liberal Democrat)
Armenia iraq Iran Turky Switzerland England Qatar Kuwait Sweden Norway Italy Canada Austrian France Holland Israel Denmark Belgium Germany United States of America
صفحه نخست چاپ برگشت
آلترناتیو برای نجات ایران

September 20, 2012

پنچ شنبه 30 شهریور 2571 = September 20, 2012

فرحناز عمادی
 

لزوم تشکیل "آلترناتیو" رژیم فقاههی امروزازهرزمان دیگرمشهود تراست. دربیست وچند سال گذشته، مخالفین جمهوری اسلامی با انتشار بسی فراخوان ونشست های فراوان برای تشکیل آلترناتیو، هرگزبه نتیجه مورد نظرومطلوب نرسیدند. دراین مقاله، سعی در بررسی علل آخرین کوشش برای تشکیل یک بدیل رژیم اسلامی ومهمترین اخبار ازجانب گروه های سکولار دمکرات میشود.
گویی گروه های سکولار دمکرات ساعتشان تنظیم نیست واز حساسیت زمان حاضرواینکه چگونه ایران بشدت در آستانه یک فروپاشیست وخطرِجنگی سهمگین در منطقه و بمخاطره افتادنِ موجودیت ایران کاملا بی اطلاعند. گفتمان و تلاش در خارج کشور، برای جریانی خرمند وبه سامان رساندن بدیلی توانمند برای رژیم اسلامی همچون کلافیست سردرگم وبدون انتها. دریغا که یک موج ناکامی دیگری درراه است تا همه چیز را با خود ببرد، حتی امید واعتماد ملت ایران زمین را به جمعیت چند میلیونی اوپوزیسیون خارج!
آقای دکتراسماعیل نوری علا چند سالیست که بحث آلترناتیوسازی را سرلوحه مبارزه با جمهوری اسلامی قرارداده است. دربدو تشکیل شبکه سکولار های سبز، گفته میشد که: "ما سربازهای آلترناتیو ساز هستیم، فرا حزبی و فرا مسلکی و از این رو چتری خواهیم بود، برای پیوستن همه گروه ها، برای برقراری یک آلترناتیو درمقابل رژیم سرکوبگراسلامی". شبکه تاکید درانحلال رژیم وبرقراری حکومتی سکولاردمکرات در فردای آزادی ایران داشت. حکومتی بدورازهرنوع تبعیض و باورمند به عدم تمرکز قدرت. میرفت تا دراین امر خطیر، نقش بسیاربنیادی وکلیدی را به انجام برساند. اما افسوس که در ورطه ی رایزنی با حزب کومله و حزب دمکرات کردستان ایران، چنان به دام آن گروه گرفتار آمد که حتی مبادی خود که "ما فرا حزبی هستیم" را فراموش کرد و همگام با احزاب کنگره ملیتها، از بکار بردن لغت ملت وملیت ها وازچراغ سبز دادن برای برقراری ایرانی فدرال هم باکی نداشت.
گفتمان خردمندانه درحول وحوش عدم تمرکزقوا، دردوشکل متعارف, اولی بشکل غیر متمرکز (مانند فرانسه) و دومی بصورت فدارال ( مانند آلمان) انجام میشد. اما تشکل یک ماهیت فرا حزبی مانند شبکه سکولارهای سبز، ازمحدوده عدم تمرکز فراتر رفت و نوع نظام سیاسی مملکت را نیزتعین کرده وپیاده نمود. گرچه امرانتخاب حکومت غیرمتمرکز و یا فدرال وظیفه ی مجلس موسسان, بهنگام آزادی ایران, با حضور متخصصین سیاسی وکلای ملت, میباید بررسی وبه انتخاب ملت واگذارمیشد. ازطرفی، اینکه کشورایران غیرمتمرکزیا فدرال اداره شود، به هیچ وجه دربرنامه یک تشکل فرا حزبی نیست بلکه دربرنامه یک حزب، اتحاد ویا یک سازمان سیاسی می گنجد. دراین زمینه شبکه سکولارهای سبز ازاهداف خود دور شده و به مسائلی خارج از برنامه خود پرداخته بود. دقت کنید که در سایت شبکه سکولارهای سبز، دربخش طرح آلترناتیو سازی مصوبه 16 مارچ 2011، چنین درج شده: " کميتهء تدارکات17. ناتوانی سازمان ها و شخصيت های سياسی در بازی کردن نقش «ميزبان ِ کنگرهء ملی ايرانيان» موجب شده است که طرح حاضر ميزبان را بصورت کميتهء بی طرفی ببيند که از اتحاد عمل گروه های «فراحزبی و فرا ايدولوژيک ِ انحلال طلب ِ سکولار ـ دموکرات» بوجود می آيد. در نتيجه همهء گروه های فراحزبی اما معتقد به سکولاريسم، حقوق بشر و ضرورت انحلال حکومت اسلامی می توانند در آن عضو شده و بر اساس آئين نامه ای که بر سر آن توافق خواهند کرد به همکاری در راستای تسهيل تسکيل کنگرهء ملی ايرانيان مشغول شوند". بهرحال رایزنی با حزب کومله و حزب دمکرات کردستان ایران و بکار بردن لغت ملت وملیت ها و چراغ سبز دادن برای برقراری ایرانی فدرال نتیجه زیررا ببار آورد. توجه کنیم به توافقنامه مشترک حزب کومله و حزب دمکرات کردستان ایران، روز سه شنبه، ٣۱ مرداد ۱٣۹۱ خورشیدی برابر با ۲۱ آگوست ۲۰۱۲ میلادی، با حضور آقایان عبدالله مهتدی، دبیرکل کومله و مصطفی هجری، دبیرکل حزب دمکرات، درسراسراین توافقنامه مشترک حتی یکبارهم به یکپارچگی ایران زمین، اشاره ای نشده. در ضمن این دو حزب با بکار بردن ترکیباتی مانند، انتخابات آزاد توسط مردم کردستان و حاکمیت آینده کردستان و فدرالیسم ملی- جغرافیایی آب پاکی را بر سر حاکمیت ملی و انتخابات آزاد که متعلق به ملت ایران زمین است، ریخته اند. در این توافقنامه مشترک با بکار بردن ترکیبی ازفدرالیسم ملی – جغرافیایی، حتی نوع فدرالیزم را که همانا فدرالیزم قومی ـ اتنیکی است را به اقوام ایران زمین، دیکته کرده اند. این دو حزب گویی هیچ شناخت سیاسی از دمکراسی و انتخابات آزاد ندارند. چرا که فدالیزم چندین نوع دارد: فدرالیزم قومی، فدرالیزم زبانی، فدرالیزم جغرافیایی و فدرالیزم مذهبی.... این دوحزب چه چیزی را برای انتخاب اقوام خواهان فدرال گذاشته اند؟! آنها که همه چیز را خود بافته و خود سرشته اند!؟ این دو حزب در ٢٢ شهریور۱٣۹۱، با انتشار بیانیه مشترکی به اتهام "تجزیه‌طلبی" واکنش نشان داده در بیانیه جدید خود تاکید کرده‌اند: "هدف ما تامین خواسته‌های بر حق مردم کرد در چهارچوب یک ایران آزاد، دموکراتیک، فدرال و سکولار است".

اگر آقای هجری و آقای مهتدی به برقراری دمکراسی و حاکمیت ملی در فردای آزاد ایران زمین علاقمندند، میبایستی، برای به سامان رساندن یک بدیل برای رژیم اسلامی نیزهمچنان فوری فوتی اقدام کنند که برای این توافقنامه مشترک اقدام کرده اند. آقای دکترنوری علا وشبکه سکولارهای سبز، سالهاست که درصدد تشکیل یک بدیل تمام عیاربا همکاری این دو حزب، بودند. اما طبق قرائن موجود این دو حزب ملی انگیزه ای برای تشکیل یک بدیل تمام نداشته احداف دیگری دارند. پس آقای دکترنوری علا وشبکه سکولارهای سبز بعد ازاینهمه اتلاف وقت، با گروه هایی که برای برکناری این رژیم و برقراری یک حاکمیت ملی بر مبنای منشور حقوق بشر و یکپارچگی ایران زمین فعالیت میکنند همکاری میکند.

از طرفی دیگر در راستای به سامان رساندن یک آلترناتیو، جمعی از ایرانیان خارج کشور در روز 22 آگوست 2012، اجمائی بنام شورای ملی تشکیل داده, اعلام موجودیت کردند. در آن فراخوان به ضرورت تشکیل یک بدیل اشاره شده است و همچنین نوشته شده، نقل به موزون: " تنی چند از كنشگران و نيروهای سياسی ـ مدنی از طیف ها و گرایش های مختلف برای برون رفت از اين بحران دهشتناك وخانمانسوز همگام با ملت يگانه ايران، دست در دست هم داده تا با گذار دموکراتیک و به دور از خشونت از نظام مستبد جمهوری اسلامی، شرايط مناسب برای برگزاری انتخابات آزاد، سالم و عادلانه منطبق با موازین بین المللی، بمنظور انتخاب نمایندگان مردم در مجلس مؤسسان، جهت تدوین قانون اساسی نوین ایران و تعیین ساختار اداری کشور و در نهایت برگزاری همه پرسی برای تصویب قانون اساسی نوین را فراهم آورند."

دریغا، که ازآغازتا آخر این بیانه، خواننده ازاین که، تنی چند و چه کسانی این جمعیت را تشکیل داده اند، در بیخبری باقی میماند. متاسفانه این بیانیه به هیچ وجه حرفه ایی تدوین نشده. زیرا یک بیانیه سیاسی بدون نام ونشان وامضا، به هیچ پشتوانه سیاسی متکی نیست. لذاهر کسی می تواند این چنین فراخوانی را بنویسد وانتشاردهد. متاسفانه یک همچنین غفلت وکوتاهی، خبر از نوکاری این گروه میدهد. گروهی که مانند گذشته یک تنه به میدان نمیامد و ازاپوزیسیون چشم براه درتشکیل یک مجموعه بهم پیوسته ازجبهه های فرا حزبی و فرا ایدولوژی, چتری شود در روبروی رسانه های عمومی آمده وسعی کافی نکرده تا که کنشگران سیاسی دست دردست و درکنارهم، برای نجات ایران زمین ازفتنه رژیم اسلامی، سیاستگذاری کنند ومنشوری تمام عیار برای تشکیل یک بدیل تدوین کنند.

در خاتمه من همچنان بر این باورم که برای جلوگیری ازوقوع امواج ناکامی های بزرگ و کوچک تواما همت کرد. همبستگی احزاب و گروه ها سکولاردمکراتی که برای برقراری حاکمیت ملت, یکپارچگی ایران زمین فعالیت میکنند اتحاد الزامیست. ایرانیانی که همواره دلشان برای آزادی ایران, برقراری حکومتی سکولارـ دمکرات بر مبنای منشور جهانی حقوق بشر وعدم تمرکز قدرت می تپد، میباید برای تشکیل کمیته تدارکات در این راستا هم پیمان شوند.


در قسمت «از دیگران» مقالات درج شده می‏تواند با نظرگاه‏های حزب مشروطه ایران (لیبرال دموکرات) هم‏خوانی نداشته باشد. مقالات درج شده در این قسمت برای آگاهی‏رسانی و احترام به نظرگاه‏های دیگراندیشان می‏باشند.


---------------------------

نظر شما در مورد مطلبی که خواندید چیست؟


از سامانه حزب و صفحه رسمی حزب مشروطه ایران (لیبرال دموکرات) در فیس بوک دیدن کنید.


---------------------------

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
معرفی فرهنگی
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
صفحه نخست   برگشت
به حزب مشروطه ایران خوش آمدید.
 
Welcome to The Constitutionalist Party of Iran (CPI)
Make irancpi.net you start page | Add irancpi.net in you favorites