کنفراس سه روزه بروکسل به میزبانی حزب دموکرات کردستان باحضور صاحبتنظران و گروههای حزبی و قومی ایران به اتمام رسید.
در روزهای هفتم تا نهم دسامبر دو هزار و دوازده شهر بروکسل میزبان نشستی به دعوت حزب دموکرات کردستان بود. این نشست سه روزه که با محوریت دو موضوع «چگونگی گذر از جمهوری اسلامی» و «نوع نظام سیاسی آینده در چهارچوب ایران» برگزار شد به بررسی دیدگاهها و ایده صاحبان نظران در خصوص دو بحث فوق با حضور نمایندگان گروها و تشکلهای حزب مردم بلوچستان، صدای موج سبز ایران، حزب مشروطه ایران، شبکه سکولارهای سبز ایران، حزب سوسیال دموکرات ایران، اتحادیه عشایر و اقوام جنوب ایران، سازمان دموکراتیک یارسان، شبکه جوانان پیشرو و حزب دموکرات کردستان در سه روز برگزار شد. یکی از مهمترین دستآوردها این کنفرانس سه روزه برسی و آسیبشناسی ملی و در نتیجه تمام گروهها و حزبها به اتفاق به عدم تجزیه ایران بود و بحث تجریهپذیری را شیوه جمهوری اسلامی برای کوتاه کردن دست گروهای خارج از کشور در سطح جامعه خوانند، هیت ریسه این کنفرانس به نمایندگی از گروهها و افراد صاحبنظر در جلسه خطاب به مردم ایران برای ایجاد ارتباط محکم و مناسی بین گروههای خارج کشور و مردم ایران با بیان برقرای و تفاهیم بهترین راه را برقرای دیالوگ بیان کرد.
در روز دوم احمد رافت، روزنامهنگار و صاحبنظر مسایل اجتماعی سیاسی با اشاره بر این که: «وقتی صحبت از گذر جمهوری اسلامی باشد یعنی بیان خواستههایی که دلمان میخواهد اما ربطی به این که خواست دلمان را تبدیل به واقعیت کنیم ندارد» شروع به سخنرانی کرد و در ادامه گفت: «ما در سطح رویا هستیم، در این سالها فقط در راستای رسیدن به این رویا حرف زدهایم و به ابزار رسیده به این رویا را برسی و آسیبشناسی نکردهایم. این سوال مهمی است که برای فکر کردن باید چگونگی گذر از جمهوری اسلامی باید به آن اهمیت داد و آن این است که چرا حرکتهای اعتراضی سال 88 به نتیجه نرسید ولی مصر و یا تونس به نتیجه رسیدند». وی در جواب به سوال مطرح شده از سوی خود عدم وجود رسانه را مهمترین دلیل غیرمنسجم بودن فعالیتها و در نتیجه نرسیدن به هدف مشترک دانست و در ادامه افزود در (سروستان) همگام شلوغ شدن خیابانها یک رادیویی بود به نام (بی92) که تمام برنامههایش رهنمود دادن به دانشجوها و حتا اعلام کردن مکانهایی که نیروهای دولتی هستند بود، به نوعی این رادیو اتاق فکر شده بود در حالی که ما این گونه اتاقهای فکر را نداریم، تمام رسانههای ما مشغول رقابت با هم هستند و در یک ساعت مشخص همگی با هم برنامههای هم راستا پخش میکنند در حالی که میتوانند یک همبستگی مناسب و خوبی داشته باشند و در نهایت به یک اتاق فکر برای ملت تبدیل شوند.
احمد رافت در ادامه به نقش فیسبوک در جنش داخلی ایران پرداخت و تنها لایک کردن و یا به اشتراک گذاشتنها را، تنها راه مفید برای به ثمر رسیدن اهداف ندانست و به ایجاد اتاق فکری از سوی رسانهها را لازم دانست.
نماینده حزب بلوچستان هم ابراز تغییر و عمومی کردن خواست و راه تغییر را مهمترین اصل از گذر از جمهوری اسلامی دانست. در این جلسه نماینده حزب مشروطه فاصله گروهها و اپوزیسونهای ایرانی را برای رسیدن به هدف نکتهای منفی دانست و تنها نقش گروهها و افراد خارج از ایران را برای روشنگری اجتماعی تاثیر گذار دانست و تنها خواست همه قومها را بر این محوریت به شمار آورد که همه میخواهند از حقوق مساوی در اجتماع برخوردار باشند چیزی که اکنون در جمهوری اسلامی این دیده نمیشود.
و اما گروههای دیگر مثل صدای موج سبز به اعتمادسازی اشاره کرد و یکی از مهمترین کارها را برای گذر از حکومت کنونی ایران، اعتمادسازی دانست و گفت مردم به خاطر جوسازیهای رسانهای اعتمادی به روشنفکران و گروههای خارج از ایران ندارند و باید روی این موضوع به خوبی کار کرد.
دکتر جمشید اسدی صاحبنظر و یکی از مهمانان دیگر این کنفراس در ابتدا با این سوال که گذر از جمهوری اسلامی به کجا؟ به بیان نظرات خود پرداخت. دکتر جمشید اسدی در ادامه به جنبهها و انوع پاسخهای احتمالی به سوال خود گفت: «گذر از جمهوری اسلامی برای رسیدن یه چکمههای رضاخانی یا برای تقسیم ایران و …. جمشید اسدی پیشنهاد داد که قبل از هر چیز به اینکه جامعه به انتخابات آزاد نیاز دارد و هیچ گروهی به تجزیه ایران فکر نمیکند باید اعتمادسازی در جامعه کرد» پرداخت و خواستار این شد که «همه دست به دست هم بدهیم که کشور را از دست جمهوری اسلامی در بیارویم و قبل از اینکه بر سر آرمانها به توافق برسیم بر سر اصول توافق کنیم.»
این کنفرانس که به میزبانی حزب دموکرات ایران بود تمام سخنگوهای حزب دموکرات کردستان با اشاره بر این که ما تجزیهطلب نیستم و این جوسازیها همه از سوی دولت جمهوری اسلامی است پافشاری داشتند و تنها خواست خود را حقوق مساوی در اجتماع دانستند.
در این کنفرانس سه روزه، نکتهای که از اهمیت بالایی بر خوردار بود و تمام گروهها و افراد حاضر در کنفراس بر ان اتفاقنظر داشتند مسئله عدم تجزیه و ایجاد همبستگی و اعتمادسازی در جامعه ایران بود.
کاوه آهنگری، دکتر حسین لاجوردی، سیروس آموزگار، رحمان جوانمردی، رویا کاشفی، حسام دستپیش، مصطفی شلماشی، گلاله شرفکندی و آسو حسنزاده دیگر مهمانان و سخنران این کنفرانس سه روزه بودند.
در قسمت «از دیگران» مقالات درج شده میتواند با نظرگاههای حزب مشروطه ایران (لیبرال دموکرات) همخوانی نداشته باشد. مقالات درج شده در این قسمت برای آگاهیرسانی و احترام به نظرگاههای دیگراندیشان میباشند.
---------------------------
نظر شما در مورد مطلبی که خواندید چیست؟
از سامانه حزب و صفحه رسمی حزب مشروطه ایران (لیبرال دموکرات) در فیس بوک دیدن کنید.
---------------------------
|