29 دی ماه 1357 كه انقلاب دراوج خود بود؛ در فرانسه دكتر علی شایگان، دكتر نصرالله سیف پور فاطمی (برادر دكتر حسین فاطمی) و تنی چند از یاران قدیم دكتر مصدق با آیت الله خمینی دیدار و مذاكره كردند و در پی همین دیدار گفته شد كه نظام آتی ایران جمهوری خواهد بود، رئیس جمهور توسط نمایندگان (الكتورها) و نخست وزیر از سوی مجلس انتخاب خواهد شد تا هیچیك قدرت زیاد نداشته باشد که فرضا زورگویی كند و آزادی فعالیت های اقتصادی و سیاسی و نشر روزنامه و كتاب تامین خواهد بود. به این ترتیب، قرار بود كه انتخابات ریاست جمهوری دو مرحله ای باشد (مردم الكتور ها و آنان رئیس جمهور را از میان نامزدها برگزینند) . ضمنا گفته شد که رمسی کلارک (دادستان سابق آمریکا) برای مذاکره با آیت الله خمینی به پاریس می رود.
همزمان در آسوان (مصر) جرالد فورد رئیس جمهوری پیشین و جمهوریخواه آمریكا (که در سال 2006 درگذشت) با شاه و انورسادات یك مذاكره طولانی سه جانبه داشت و در پی آن، فورد بدون ذكر نام كارتر گفت كه دولت كنونی حزب دمكرات به دلیل ناپختگی در امور بین الملل، در دو سال طول عمر خود مسائل متعدد روی دست آمریكا گذارده كه مهمترین آنها برهم خوردن نظم در ایران و افغانستان است و همین طور آمریكای لاتین (نیکاراگوئه) و آفریقا (اتیوپی و ...).
در همین روز در تهران، شاپور بختیار نخست وزیر وقت گفته بود که بر سر دوراهی قرار گرفته است؛ اگر بخواهد مقاومت کند مردم کشته می شوند و اگر کناره گیری کند ارتش دست به کودتا خواهد زد. وی افزوده بود که مشکل دیگرش این است که اگر مجلس را هم منحل کند، دیگر نمی توان وزیران سابق را که در بازداشت هستند محاکمه کرد.
در قسمت «از دیگران» مقالات درج شده میتواند با نظرگاههای حزب مشروطه ایران (لیبرال دموکرات) همخوانی نداشته باشد. مقالات درج شده در این قسمت برای آگاهیرسانی و احترام به نظرگاههای دیگراندیشان میباشند.
---------------------------
نظر شما در مورد مطلبی که خواندید چیست؟
از سامانه حزب و صفحه رسمی حزب مشروطه ایران (لیبرال دموکرات) در فیس بوک دیدن کنید.
---------------------------
حمید
با درود
طبق اسنادو مدارک جدید و همچنین کتاب خاطرات کارتر او(۱۵۰میلیون دلار)به حساب بانکی خمینی در پاریس واریز میکند و پرمسلم امدادهای غیبی دیگر که ما از ان اگاه نیستیم و نخواهیم شد.
در اینجا دو پرسش برای من مطرح است . امید که کسی بتواند پاسخ مرا بدهد.
۱- این پولها مابین چه کسانی تقسیم شد؟ نوشيروان كيهانی زاده بهتر است تعارف را کنار بگذارد راجع
به انها هم بنویسد منظورم مسئولین کشوری و لشگری نظام پیشین است که خود را اباد و ملتی را ویران کردند.
۲- با سپاس از احساس مسئولیت نوشيروان كيهانی زاده در یاداوری این نکات مهم و تاریخی ٬ اما نباید
فراموش کرد که روال کار در اینگونه موارد ذکر منبع و مأخذ است امید که در اینده تصحیح بفرمایند.
January 18, 2013 05:42:59 PM
---------------------------
|