حزب مشروطه ايران
(لیبرال دموکرات)

 The Constitutionalist Party of Iran
(Liberal Democrat)
Armenia iraq Iran Turky Switzerland England Qatar Kuwait Sweden Norway Italy Canada Austrian France Holland Israel Denmark Belgium Germany United States of America
صفحه نخست چاپ برگشت
اتفاقا این تجزیه طلبان هستند که خاک و زبان برایشان مهم تر از انسان است!

April 05, 2013

جمعه 16 فروردین 2572 = April 5, 2013

الاهه بقراط الاهه بقراط
 

کسانی که می‌خواهند سرزمینی با موجودیت هزاران ساله را در مرزهای کنونی‌اش حفظ کنند، کار عجیب و غریبی نمی‌کنند. عجیب آن است که کسانی به بهانه «انسان» به دنبال جدایی «خاک» و «زبان» خودشان از بقیه هستند و ثابت می‌کنند که اینها برایشان مهم‌تر از «انسان» است! آنها نمی‌خواهند بر «انسان» ساکن این مناطق نام جدیدی بنهند بلکه می‌خواهند بر تکه‌ای خاک، نام یک سرزمین مستقل بنهند! ترجیح عوامل تصادفی و اکتسابی بر انسان، یعنی اصرار و اقدام برای جنگ برادرکُشی در جامعه‌ای که هرگز مشکل قومی و نژادی نداشته است.

*****

من هدف فعالیت روشنفکران و روشنگران را در هر زمان و در هر جای جهان که باشند، کاهش رنج‌های اقتصادی و اجتماعی جامعه می‌دانم. از این نظر، انسان، و آزادی و امنیت و ثبات اقتصادی‌اش در مرکز همه فعالیت‌ها قرار می‌گیرد. فرض اشتباهی نیست اگر گمان رود که برخی از این روشنفکران و روشنگران به طور متشکل در احزاب و گروه‌های مختلف حضور دارند و طبیعتا تأثیرشان باید از روشنفکران منفرد بیشتر باشد، و چنین نیز هست. لیکن تا کنون از بخت بد، نه تأثیر مثبت!

از حرف تا عمل

متأسفانه در عرصه سیاست ایران، نه حکومت نیازی به پاسخگویی در برابر مردم می‌بیند و نه آنهایی که خود را، چه قانونی و چه نیمه قانونی و چه غیرقانونی، حزب و گروه می‌شمارند چنین وظیفه‌ای را برای خود قائل‌اند، منفردان که جای خود دارند. حکومت در واکنش به رویدادهایی که در جوامع باز به استعفا و یا حتا خودکشی مسئولان و یا برگزاری انتخابات زودرس و هم چنین سقوط دولت می‌انجامد، نه تنها کک‌اش نمی‌گزد بلکه حتا افراد جانی و تبهکار را تشویق کرده و ترفیع می‌دهد تا آن ساختار اجتماعی و فرهنگی که قدرت سیاسی را تشکیل می‌دهد بیش از پیش یکدست شود.

در اپوزیسیون نیز کسی خود را موظف نمی‌داند درباره سیاست‌های شکست خورده خویش توضیحی بدهد. نه تنها این، بلکه شکست‌ها را توجیه کرده و جامه «نظر» و «عقیده» و «تحلیل» بر آن پوشانده و همان سیاست ناکام را به شکلی دیگر ادامه می‌دهند.

در این میان، با انقلاب 57 نه تنها آزادی به دست نیامد بلکه امنیت و ثبات اقتصادی عملا موجود (که چه کسی را خوش بیاید یا نیاید، وجود داشت) از دست رفت و تئوری‌پردازی‌های به اصطلاح روشنفکرانه از چپ و راست و مذهبی نه تنها آنها را باز نگرداند بلکه هر چه گذشت موارد دیگری بر وضعیت بحرانی به وجود آمده، افزوده گشت.

اگر از یک انقلاب مثلا مردمی انتظار می‌رفت تا به جای ایستادن در برابر خواست‌های برحق اهالی استان‌های مرزی ایران به بررسی خواست‌های آنها بپردازد و با توجه به منابع موجود، پاسخ مناسب به آنها بدهد، به جایش هر چه گذشت، فاصله رژیم اسلامی با کل جامعه در استان‌های مرکزی نیز بیشتر شد تا چه رسد به استان‌های مرزی. هشت سال جنگ البته بهانه قابل قبولی برای کمبودها و حتا فشارها بود. قطع رابطه با آمریکا اما که رهبری رژیم تازه به قدرت رسیده آن را یک طرفه تحمیل کرد، به هیچ وجه قابل قبول نبود. همچنان که اصرار بر پاسخ منفی به نامه‌های «فدایت شوم» زمامداران آمریکا به رهبری کنونی جمهوری اسلامی از نظر منطق سیاسی و منافع ملی قابل قبول نیست. اینکه ما چه نظری درباره این رابطه داشته باشیم و یا آن را به سود یا زیان چه کسانی بدانیم، موضوع دیگریست. نباید انرژی خود را روی مباحثی تلف کرد که تا زمانی که درِ جمهوری اسلامی بر پاشنه سیاست‌های تا کنونی‌اش می‌چرخد، هرگز به هیچ جا نخواهد رسید.

از توطئه تا سیاست

بر چنین چشم‌انداز ناخوشایند و خطرناکی در دو سه سال اخیر بحث «تجزیه ایران» از یک سو در شکل «تئوری توطئه» و از سوی دیگر به عنوان یکی از سیاست‌های محتمل منطقه‌ای و جهانی مورد مجادله قرار گرفته و می‌گیرد. مرز «تئوری توطئه» و «سیاست‌های عملی» اما در بسیاری موارد به شدت شناور است. در این زمینه یادآوری چند نکته خالی از فایده نیست:

یکی اینکه، موضوع تجزیه ایران چه منسوب به «تئوری توطئه» باشد و چه سیاست عملی، در واقعیت نقشی بازی نمی‌کند!

دوم اینکه، عامل اصلی چنین توطئه یا سیاستی تنها و تنها نظام جمهوری اسلامی است زیرا با بی کفایتی و عدم توانایی در برقراری یک برنامه موزون اقتصادی و اجتماعی در داخل که در آن پاسخگویی به کمبودهای منطقه‌ای کشور در صدر وظایف حکومت قرار گرفته باشد و هم چنین برقراری یک سیاست متوازن در رابطه با کشورهای منطقه و جامعه جهانی، نه تنها نتوانسته از بحران‌های موجود بکاهد بلکه بر آن حتا افزوده است. خطر تجزیه ایران یکی از آنهاست.

سوم، برخی احزاب و گروه‌های قومی با سیاست یک بام و دو هوا و عدم ثبات فکری در برنامه‌هایی که ارائه می‌کنند، چه بسا به این سودا و وسوسه افتاده‌اند حالا که اوضاع کشور شله قلمکار است چرا ما برای خود یک کشوری و یک جمهوری‌ای نداشته باشیم! چنین اندیشه‌ای بلافاصله مورد استفاده «سیاست منطقه‌ای» و «سیاست جهانی» قرار می‌گیرد و به سرعت از طرح «تئوری توطئه» دور می‌شود! کدام «توطئه»، هنگامی که افرادی و احزابی خودشان داوطلب تجزیه ایران می‌شوند؟! این همان نکته‌ مهم درباره «مسئولیت» است که معمولا افراد و گروه‌ها نمی‌خواهند نقش خود را در شکل‌گیری رویدادها ببینند و سرانجام با انکار نقش خود به «تئوری توطئه» می‌آویزند!

آخرین نکته همان مرکزیت انسان (در سیاست) و آزادی و امنیت و ثبات اقتصادی‌اش است. من هر چه نگاه می‌کنم، کشوری را می‌بینم که هزاران سال است با مردمان گوناگون از اقوام و مذاهب و زبان‌های مختلف وجود داشته است. در طول تاریخ، عمدتا مورد تهاجم قرار گرفته است. برخی از مناطق آن به دلایل مختلف از جمله در دوران معاصر از آن نه جدا بلکه کنده شده‌ است. خاکی است که مانند همه جای جهان، خوب و بد، زشتی و زیبایی، تبهکار و قربانی در خود پرورش داده است. بالیدن و سرافکندگی را با هم دارد.

حالا کسانی که می‌خواهند این خاک را با اهالی آن در مرزهای کنونی‌اش حفظ کنند، کار عجیب و غریبی نمی‌کنند. عجیب، سخنان و شعارها و ادعاهای آن کسانی است که به بهانه «انسان» به دنبال جدایی «خاک» و «زبان» خودشان از بقیه هستند و ثابت می‌کنند که «خاک» و «زبان» اتفاقا برایشان مهم‌تر از «انسان» است! آنها به دنبال تجزیه «خاک» هستند، پس خاک برایشان مهم‌تر از انسان است. به دنبال تجزیه «زبان» هستند، پس زبان برایشان مهم‌تر از انسان است. آنها نمی‌خواهند بر «انسان» ساکن این مناطق نام جدیدی بنهند بلکه می‌خواهند بر خاک، نام یک سرزمین مستقل بنهند! پس مرزهایشان برایشان مهم‌تر از انسان است. آنها نمی‌خواهند بر رنج انسان‌هایی که در این محدوده معین از خاک، در مرزهای ایران زندگی می‌کنند، نقطه پایان نهند بلکه می‌خواهند بخشی از این انسان‌ها در خاک معینی که آنها برایشان تعیین می‌کنند و در حکومتی که آنها برایشان تعیین می‌کنند همچنان رنج ببرند و دلشان به این خوش باشد که «خاک» و «زبان» خود را دارند. پس «خاک» و «زبان» و «مرز» برایشان مهم‌تر از «انسان» است. آنها هستند که در مورد بی‌حقی و پایمال شدن حقوق انسانی همه ساکنان ایران به روشنی تبعیض قائل می‌شوند. پس برای آنها «انسان» خودشان از «انسان» دیگر مهم‌تر است.

حال آنکه این «انسان»، «انسان ایرانی» هزاران سال در این مرز و بوم با زبان‌ها و مذاهب خودش بر یک خاک مشترک زندگی کرده است. اگر مشکلی وجود دارد نه در آرزوی موهوم برای رسیدن به ناکجاآبادهای وعده داده شده از جمله از سوی دست درکاران سیاست‌های منطقه‌ای و جهانی، بلکه در درد مشترکی است که همه انسان‌های ساکن ایران از آن رنج می‌برند. اتفاقا کسانی که با دفاع از دمکراسی و حقوق بشر، برای رسیدن به آزادی، امنیت و ثبات اقتصادی برای همه ایرانیان، از تمامیت ارضی ایران دفاع می‌کنند، برایشان «انسان» مهم‌تر و ارزشمندتر از هر قوم و نژاد و زبان و مذهب و خاک است.این تجزیه طلبی و جدایی در کشوری از هزاران سال پیش یکپارچه است که هر یک از این عوامل تصادفی یا اکتسابی را بر انسان و انسانیت ترجیح می‌دهد و جنگ‌های برادرکُشی راه می‌اندازد. سیاست‌های نابخردانه جمهوری اسلامی که از آغاز تا به امروز به جای پاسخگویی به مطالبات برحق «انسان ایرانی»، در برابر اقوام و پیروان مذاهب گوناگون ایستاده است، علت عمده افزودن بحران «تجزیه طلبی» بر مشکلات دیگر است. سیاست زمامداران ترکیه را باید تأیید کرد که با پیام سیاسی و صلح آمیز عبدالله اوجالان از رهبران کردهای آن کشور در نوروز امسال، طرفداران تجزیه طلبی در ایران را نیز دچار مشکل ساخت.

در شرایطی که قدرت‌های جهانی در اروپا و آمریکا با توافق‌های اتحادیه‌ای به دنبال توسعه مرزهای جغرافیایی خود با حذف .ویزا و آزادی سفر و سکونت و کار در کشورهای همدیگر هستند، سخن گفتن از جدایی و یا تشکیل فدراتیوهای مستقل در کشوری با هزاران سال یکپارچگی، بیشتر به شوخی شبیه است که از ناآگاهی بر تغییر و تحولات به ویژه اقتصادی جهان ناشی می‌شود. اقتصادی که امروز آزادی و امنیت نیز در گرو آن است و وظیفه روشنفکران و احزاب و گروه‌های سیاسی تأمین آنها برای «انسان» است و نه فدا کردن یا پشت گوش انداختن آنها برای تکه پاره کردن «انسان» در خاک و زبان و مذهب و...!


در قسمت «از دیگران» مقالات درج شده می‏تواند با نظرگاه‏های حزب مشروطه ایران (لیبرال دموکرات) هم‏خوانی نداشته باشد. مقالات درج شده در این قسمت برای آگاهی‏رسانی و احترام به نظرگاه‏های دیگراندیشان می‏باشند.


---------------------------

نظر شما در مورد مطلبی که خواندید چیست؟


از سامانه حزب و صفحه رسمی حزب مشروطه ایران (لیبرال دموکرات) در فیس بوک دیدن کنید.


---------------------------

جمشید

اتحادیه اروپا نیز در شرف تصویب طرح کنفدرالیسم اروپای متحد است.به سایت پارلمان اروپا مراجعه کنید.

April 07, 2013 11:25:30 PM
---------------------------

حق

اتفاقا همین تجزیه طلبان و قومگرایان فدرالیست ملت و ملیت ساز و لابیهایشان در شبکه های سکولارهای سبز هستند که نقش بسیار موثری در به تعویق انداختن نجات ایران از شر جمهوری اسلامی کهریزکی داشته اند! خدمات اینها به جمهوری اسلامی یکی دو تا نیست که! همینها جنبش سبز تکثرگرا را خطری برای خود دیدند و در صدد گروکشی از آن برآمدند و آنرا با تقسیم شان به سبزالهی، سکولاردمکرات (سکولاردمکراسی چه صیغه ای است!)، و مجاهدین خلق در کنار سلطنت طلبان (این ۲ توهین جمهوریخواهان قلابی به کل پادشاهی خواهان است)تکه پاره کردند. وقتی تظاهرات سال ۸۸ جنبش سبز در اوج بود، اینها در سازمان ؛اتحاد جمهوریخواهان ایران؛ به سرکردگی مهرداد مشایخی و حسن شریعتمداری از رسانه های بیگانه و خودی! شایع کردند ؛جنبش سبز، یک جنبش سراسری (یعنی ملی) نیست؛! من خودم اینرا از دهان مهرداد مشایخی در صدای امریکا در برنامه تفسیرخبر جمشید چالنگی شنیدم. دلیلشان هم این بود که استانهای مرزی و بقول حسن شریعتمداری ؛ملیتهای دیگر ایران؛ ساکت اند!!! در همان حول و حوش، رفیق ایندو، اسماعیل نوری علاء، طبق دسته بندی ای که مهرداد مشایخی از جنبش سبز کرده بود، شبکه سکولارهای سبز خود را راه انداخت و هر چه ملت و ملیت ساز فدرالیست و غیرو بود را در آن سازماندهی کرد و بدین تریب لابی قوی و خود را مطرح ساخت. این لابی هم در تکه پاره شدن و تضعیف جنبش سبز ملت ایران کارگر افتاد و هم در تنظیم منشور پیشنهادی اخیر که اصل ۱۱ برای ارضاء خاطرشان بود و ناشی از ترس دکتر امیدمهر و یارانش از ۱۵۰۰۰ تروریستی که در مرزهای ایران و کشورهای همسایه بویژه در کردستان عراق برای تجزیه ایران منتظرالوقت نشسته اند. اگر انسان ایرانی برای اینها اهمیت داشت که با جنبش سبز و منشور پیشنهادی و هر اقدامی برای برانداختن جمهوری اسلامی ترمز و همزمان فعال و زمینه ساز تجزیه ایران نمی شدند! خوشمزه اینکه حضرات مخالفان تجزیه ایران به ملتها و ملیتها، و مخالفان فدرالیزم فاشیستی شان را خودخواه و تمامیت خواه می نامند و خود را مدافع و دلسوز انسانها!

April 05, 2013 02:48:41 PM
---------------------------

ایرانی

با درود خدمت دوستان
اولین جمله ای که از مقاله این هفته سرکار خانم بقراط بنده را هیجان زده کرد، عنوان مقاله است. بسار زیبا لب مطلب را در عنوان مقاله بیان نموده اند و سپس با شیوایی که مخصوص قلم ایشان است، در خود مقاله آن را شرح و تأویل نموده اند. در حالیکه ایرانیان از هر قوم، اختلافی با هم ندارند و قرن هاست آنچنان درخت درهم تنیده ایران را تشکیل داده اند که جداسازی آنها از هم عملا امکان ندارد، عده ای از غم نان و با حمایت خارجی، سعی دارند پیکره واخدی به نام ایران را مورد تعرض قرار دهند. هر روز به رنگی در می آیند و اهداف خود در لفافه الفاظ پنهان می دارند. چوب آموزش به زبان مادری را که از اینها بگیری، جز فاشیزم برخاسته از تمایل به تشکیل حکومت های مورثی برای خود و اعوان انصارشان، چیز دیگری برایشان باقی نمی ماند. حال بگو در همین جمهوری جهل و فساد، هر استان به زبان خود شبکه تلویزیونی جداگانه دارد!، خیر این ها قبول نیست، رضاشاه ملیت ها! را نابود کرد!، حال بگو شادروان کسروی خود از ملیت! ترک بود و به گسترش زبان پارسی اهتمام داشت.
متاسفانه منافع حاصل از باند و گروه و یا غم نان در کشوری دیگر، به همراه ضعف و زبونی جمهوری جهل و فساد، چه ها که نمی افریند. جمهوری فدرال خلق های ایران را به فدرال ملیت ها و هزار واژه خنده آور دیگر تبدیل می کند و این داستان تا این حضرات هستند، خواهد بود. حال بگذار موحدی نامی که مدتی در این سامانه نیز حضور داشت، خود را ایرانی نداند، زهی افتخار، ایرانی بودن آداب و پرنسیپی دارد که :نه هر که سر بتراشد، قلندری داند؛.
ملت یکپارچه ایران را هیج مزدور بیگانه ای نمی تواند تکه پاره کند. با سپاس از سرکار خانم بقراط برای این مقاله زیبا، مستدل و به موقع.
پاینده ایران

April 05, 2013 02:13:08 PM
---------------------------

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
معرفی فرهنگی
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
صفحه نخست   برگشت
به حزب مشروطه ایران خوش آمدید.
 
Welcome to The Constitutionalist Party of Iran (CPI)
Make irancpi.net you start page | Add irancpi.net in you favorites