حزب مشروطه ايران
(لیبرال دموکرات)

 The Constitutionalist Party of Iran
(Liberal Democrat)
Armenia iraq Iran Turky Switzerland England Qatar Kuwait Sweden Norway Italy Canada Austrian France Holland Israel Denmark Belgium Germany United States of America
صفحه نخست چاپ برگشت
حالت جنگی و استحكام دیكتاتوری در ایران
آریا پارسی

April 16, 2011

شنبه 27 فروردین 2570 = April 16, 2011

 

جنگ‌ها ادامه حالت صلح است در روابط دیپلماتیك (كلاوزیتس) و با خود همیشه فلاكت و بدبختی می‌آورد، نه آن كه چیز خوبی باشد (آن‌گونه كه خمینی می‌دانست!) وقتی كه روابط دوستانه كشورها به بن‌بست‌های جدی دچار می‌شود، روابط متخاصمانه و جنگی شروع می‌شود؛ در واقع جنگ‌ها میان كشورها پدیدار می‌شود. اگر چه در داخل كشورهایی كه حاكمان نالایق، اشغالگر و یا ضددموكراتیك بر اریكه قدرت قرار دارند هم می‌توان از جنگ نیروهای دموكراتیك و جنبش‌های مدنی نام برد؛ در این مواقع شورش‌ها، انقلابات، جنبش‌ها و اعتراضات مدنی هم چونان جنگ و جدال دموكراسی و دیكتاتوری نمایان می‌شود. باز اگر رژیمی در اداره كشور با مشكلات جدی مواجه باشد و ارتباطات دموكراتیك را وانهاده و شهروندان را غیر و رعیت بداند، وقوع و پدیداری جنگی در روابط بین‌المللی می‌تواند به استحكام حكومت یاری رسانده و مطالبات مردمی را دچار وقفه گرداند؛ در حقیقت جنگ و تجاوز خارجی به كمك استحكام دیكتاتوری می‌آید و انسداد سیاسی و ركود فرهنگی را در داخل بیش از پیش باعث می‌شود.
حاكمیت نالایق ایران اكنون كه در فرایند فروپاشی قرار گرفته و مطالبات مدنی ایرانیان در برهه‌ای تازه، شعار سرنگونی و ایجاد نظام سیاسی دموكراتیك را در برنامه خود قرار داده است، به تهاجم خارجی- چه كوتاه مدت و چه فرسایشی- به عنوان معجزه نجاتگر خویش می‌نگرد و با وقوع آن می‌تواند چند مدتی بر عمر تأسف‌آور خود بیافزاید. در مورد جمهوری‌اسلامی از آن جا كه وطن و حیثیت ملی ایران و ایرانیان برایشان ارزشی ندارد، دخالت نظامی می‌تواند مرثیه مظلوم نمایی مذهبی-سیاسی آنان را ارضاء كرده و بر غارت باقی‌مانده ثروت ملی و كشتار و شكنجه نیروهای مخالف افزوده و ایرانی ویران‌تر از این كه پدید آورده‌انده، بر جای گذارد. این همه از مواردی است كه حالت جنگی منجر به استحكام دیكتاتوری اسلامیان در كوتاه مدت و خسارات خانمان برافكن در دراز مدت گردیده و در اولین ضرباتش، نیروهای دموكراتیك را با موانع جدی و چه بسا غیرقابل جبران رودر رو خواهد كرد.
تردیدی نیست كه انسجام و ارتقای جنبش مدنی ایران، اصلی‌ترین مخالفت با جمهوری‌اسلامی را در خود جای داده است؛ جدالی میان دموكراسی و دیكتاتوری، خصوصا كه با طرح نظام سیاسی لیبرال در جایگزینی برای حكومت اسلامی و رویكرد دموكراتیك برآمده از منشور جهانی حقوق بشر برای ایران آینده كه در میان بخشی از نیروهای مخالف حكومت غیرانسانی در حال گسترش است، چشم‌اندازهای واقعی و امیدوار كننده‌ای به صحنه سیاسی ایران گشوده شده است. بنابراین در همراهی و تقویت جنبش مدنی ایران و طرد انگیزه‌ها و انگیخته‌های جدایی‌طلبانه، است كه می‌توان به نقش محرك و تقویت كننده دیگر كشورها و مجامع بین‌المللی نظر كرد. محدود كردن دایره محاصره اقتصادی و دیپلماتیك جمهوری‌اسلامی و اولویت دادن به موارد نقض حقوق بشری و مطالبات آزادی‌خواهانه ایرانیان و ایجاد مكانیسم ارتباط بین‌المللی برای نیروهای دموكراتیك ایرانی در خارج از كشور و در پهنه جهانی، از موارد هستند كه خواب ویرانگر رژیم در كشاندن دیگر كشورها به مداخله نظامی را در زمان‌گیری انتقام جویانه‌اش نسبت به جنبش دموكراتیك و مدنی مردم ایران، بی‌تعبیر و فروپاشی آن را روزآمدتر خواهد كرد.
با توجه به شرایط خاصی كه ایران در منطقه دارد، ابراز نگرانی و كنش‌های دموكراتیك خارجی از نقض حقوق بشر در ایران به جای مداخله نظامی می‌نشیند و مداخلات نظامی كه در لیبی و ساحل عاج جریان دارد، در مورد ایران از اساس منتفی و جایی هیچ اگر و امایی را باقی نمی‌گذارد.

---------------------------

نظر شما در مورد مطلبی که خواندید چیست؟


از سامانه حزب و صفحه رسمی حزب مشروطه ایران (لیبرال دموکرات) در فیس بوک دیدن کنید.


---------------------------

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
معرفی فرهنگی
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
صفحه نخست   برگشت
به حزب مشروطه ایران خوش آمدید.
 
Welcome to The Constitutionalist Party of Iran (CPI)
Make irancpi.net you start page | Add irancpi.net in you favorites