هفته پیش هزارمین روز از اسارت سرباز روبوده شده اسرائیلی، گیلعاد شلیط که توسط گروه تروریستی حماس به گروگان گرفته شده است را پشت سر گذاشتیم . اگر درگیری اسرائیل با گروه تروریستی حماس را به عنوان یک جنگ قبول کنیم می بایست وضعیت سرباز شیلط را به عنوان " اسیر جنگی " در نظر بگیریم .
طبق عهدنامه های بین المللی و از جمله قرارداد سوم ژنو مربوط به رفتار با اسرای جنگی ( 12 اوت 1949) ، اسیران جنگی از حقوق و مزایایی برخوردارند که طرفهای درگیر جنگ ملزم به رعایت این قوانین در مورد افرادی که به اسارت گرفته اند می باشند . از جمله حقوق ذکر شده در معاهدات بین المللی در مورد اسرای جنگی این است که طرفهای درگیر را مکلف میکند تا اسامی اشخاصی را که به اسارت گرفته اند به اطلاع سازمان صلیب سرخ جهانی و همینطور هلال احمر برسانند و به نمایندگان این دو سازمان اجازه دهد تا با افراد به اسارت درآمده ملاقات و مصاحبه نمایند. برخورداری از وضعیت بهداشت ، تغذیه و مکان نگهداری استاندارد از دیگر حقوقی است که بر طبق معاهدات بین الملل برای اسرای جنگی در نظر گرفته شده است .
در حالیکه زندانیان فلسطینی در اسرائیل برخوردار از مزایای بیشماری از جمله تلفن ، اینترنت ، ازدواج ، کتابخانه ، ورزش و تفریح بوده و هر زمان که بخواهند میتوانند با خانواده های خود مکاتبه و ملاقات داشته باشند حماس اما کمترین توجهی به رعایت حقوق گیلعاد شیلط نداشته و در این سه سال حتی یک بار اجازه ملاقات صلیب سرخ با این سرباز ربوده شده اسرائیلی را نداده است . خانواد گیلعاد شیلط دراین هزار و چند روز حتی یک تماس یا یک نامه از فرزند خود دریافت نکرده اند و حتی زنده بودن یا نبودن گیلعاد شیلط با احتمال همراه است .
هنوز از یاد نبرده ایم که سمیر قنطار تروریست جنایتکار فلسطینی و قاتل یک خانواده اسرائیلی در زندان اسرائیل ، ازدواج کرده و تشکیل خانواده داد و توانست به صورت مکاتبه ایی در کلاس های درس دانشگاه شرکت نموده و از دانشگاه اسرائیل مدرک تحصیلی بگیرد . و همینطور به یاد داریم که گروه تروریستی حزب اله لبنان چگونه توانست با ربایش و قتل دو سرباز اسرائیلی گروکشی کرده و با باج خواهی از اسرائیل ، اجساد دو سرباز مقتول را با سمیر قنطار و چندین تن از تروریستهای دیگر معامله کند .
نحوه برخورد و رفتار گروه های تروریستی از جمله حماس و حزب اله با موضوع اسیران به گونه ایی است که به جای کاربرد واژه اسیر در مورد سربازان اسرائیلی ، می بایست آنها را " گروگان " نامید . حزب اله و حماس دو گروه یاقی ِ تحت نفوذ و حمایت رژیم دینی تهران هستند که با گروگانگیری شهروندان اسرائیلی به باج خواهی به هدف تامین اهداف و خواسته هایِ ولی امرشان در تهران می پردازند .
رژیم تهران در همان اولین روزهای روی کارآمدنش با زیر پا نهادن کلیه موازین بین المللی ، سفارت ایالات متحده در تهران را تصرف نمود و با به گروگان گرفتن دیپلمات های آمریکایی باج خواهی و گروکشی را باب کرد و به گروههای تروریستی تحت امر خود نیز یاد داد . به گروگان گرفتن دیپلمات های آمریکایی تاثیر بسیار زیادی در تخریب چهره آرام و صلح جویانه ملت ایران نهاد و نیز آیت اله ها را به این نتیجه گیری رسانید که متوانند با در اختیار داشتن شهروندان دیگر کشورها - از جمله کشورهایی که برای ملت خود ارزش فوق العاده قائل هستند – به برخی از اهداف و خواسته های خود دست یابند . دقت در این مساله که رژیم تهران با همین گروگانگیری ها توانست تروریست هایی چون کاظم دارابی و انیس نقاش را از بند قانون آزاد کند ، ما را به میزان زیاد علاقه و توجه رژیم تهران به گروگان گیری و باج خواهی های نهفته در پس آن رهنمون می سازد .
سودآوری و منفعت ِ به گروگان گرفتن انسانها برای جمهوری اسلامی تا به آنجا بود که پس از چند بار فروش رون آراد بین گروههای تروریستی لبنانی ، نهایتا رژیم تهران کمک خلبان اسرائیلی را در عصری که برده داری و خرید و فروش انسانها به کلی مسخ شده است ، با پرداخت پول به یک گروه تروریستی خرید و او را به گروگان برد تا در چانه زنی های خود و عواملش در لبنان و فلسطین از آن بهره ببرد . با توجه به ولع و تشنگی شدید رژیم تهران در به گروگان گرفتن و باج خواستن از دیگران ، به جرات میتوان ناپدید شدن مامور آمریکایی بازنشسته اف بی آی ، " رابرت لوین سان "را هم در همین راستا ارزیابی کرد و مورد تحلیل قرار داد .
بر همین اساس و با توجه به عملکرد رژیم دینی ایران در این سی سال ، به نظر می آید که جمهوری اسلامی اشیاق فراوان نشان میدهد تا سرنوشت گیلعاد شیلط را هم به سرنوشتی همانند رون آراد تبدیل نماید . هیچ نباید بعید دانست که یکی از آن چندین چمدان پول اهدایی جمهوری اسلامی به سرکردگان حماس در اضاء خرید گیلعاد شیلط باشد همانطورکه نباید بعید دانست که کاروان اسلحه قاچاق شده جمهوری اسلامی به غزه - که گفته میشود در بین راه و در کشور سودان مورد هدف هواپیماهای ناشناس قرار گرفته و نابود شده است - علاوه بر اسلحه و موشکهایی با برد غزه تا تل آویو ، شامل استشهادیون و انتحاریهای ایرانی هم بوده باشد که جهت ترور و خرابکاری به مرز اسرائیل اعزام می شده اند .
جمهوری اسلامی به واسطه حسن نصراله که جسد دو سرباز اسرائیلی را در دست داشت توانست به چندی از اهدافش برسد و قنطار را آزاد کند ، اکنون خالد مشعل هم می داند که آنچه را که با زنده بودن شیلط میتواند بگیرد با پیکر بی جانش هم می تواند بگیرد و این سوال همچنان برای من بی جواب مانده است که براستی کدام سرنوشت در انتظار گیلعاد شیلط است ؟ سرنوشت رون آراد با حبس در زندان جمهوری اسلامی و یا سرنوشت الداد و اهود با پیچیده شدن در پرچم میهن .
---------------------------
نظر شما در مورد مطلبی که خواندید چیست؟
از سامانه حزب و صفحه رسمی حزب مشروطه ایران (لیبرال دموکرات) در فیس بوک دیدن کنید.
---------------------------
|