حزب مشروطه ايران
(لیبرال دموکرات)

 The Constitutionalist Party of Iran
(Liberal Democrat)
Armenia iraq Iran Turky Switzerland England Qatar Kuwait Sweden Norway Italy Canada Austrian France Holland Israel Denmark Belgium Germany United States of America
صفحه نخست چاپ برگشت
کتاب «اندیشه سیاسی داریوش همایون» تألیف علی اصغر حقدار در ایالات متحد امریکا منتشر شد
علی اصغر حقدار

August 30, 2012

پنچ شنبه 9 شهریور 2571 = August 30, 2012

 

همزمان با برگزاری کنگره نهم (کنگره داریوش همایون) حزب مشروطه ایران (لیبرال دموکرات) 2 عنوان کتاب در تاریخ اندیشه‌های مدرن ایران در ایالات متحد امریکا از علی اصغر حقدار منتشر شده است؛ این کتاب‌ها همانند دیگر تحقیقات و تألیفات علی اصغر حقدار، مبتنی بر تاریخ‌نگاری اندیشه‌های ایرانی و بخشی از پروژه «صد سال اندیشه‌های ایرانی» است که وی از دو دهه‌ای پیش به مطالعه و نگارش آن مشغول است. در مقدمه کتاب نوشته شده است:
«هر روز که از درگذشت نابهنگام داریوش همایون می‌گذرد، جای خالی‌اش در سیاست خردمندانه ایران بیشتر احساس می‌شود؛ این کمبود گذشته از ناراحتی عاطفی برای کسانی که با شخصیت و اندیشه‌های داریوش همایون آشنا بودند غیر‌قابل جبران است، در عین حال برای کشنگران سیاست که خارج از معیارهای جنجال سیاسی در تلاش برای رهایی کشور و فرهنگ سیاسی از حاکمیت دینی و افکار نامتعارف اسلام سیاسی هستند، نیز کمبودی قابل تأمل است.
زنده یاد داریوش همایون نمادی از بازسازی فرهنگ سیاسی ایران در عصر آشنایی با مدرنیته است که توانست با گذار از آرمان‌گرایی سیاسی و رمانتیسم جوانی، به دگردیسی اندیشگی تن داده و در گذار از آموزه‌های پان ایرانیستی تا مأوا گرفتن در لیبرال دموکراسی، بازآفرینی خردمندانه ناسیونالیستی را در طول عمر پربار و سراسر حادثه سیاسی و رویدادهای فرهنگی و اجتماعی ایران زمین، به محک آزمون و تجربه گذارد؛ بلافاصله باید اشاره کرد که با بازسازی اندیشه سیاسی، داریوش همایون به مدرنیسم ادبی در نوشتن از سیاست و تاریخ ایران موفق بوده و به جرئت می‌توان از «ادبیات سیاسی داریوش همایون» نوشت و شکل و صورت نوشتاری وی را از این نگرش به تأمل گذاشت.
داریوش همایون به درستی نقطه اتکای اندیشه‌ورزی و کنشگری سیاسی خویش را برآمدی از مشروطیت در ایران و نوسازی آن به مثابه فرهنگ و سیاست لیبرال دموکراسی می‌دانست و به تحقیق آموزگار لیبرال دموکراسی در فرهنگ سیاسی ایران بشمار می‌رود.
زمینه‌های دیگری که اندیشه‌های داریوش همایون را واقعی‌گرایانه و از دیدگاه لیبرال دموکراسی به فرهنگ سیاسی ایران پیوند می‌زد، محور قرار دادن مسائل زنان و درخواست برابری خواهانه و رفع تبعیضات سنت مردسالارانه از حریم خصوصی و اخلاقی زنان ایران است؛ آگاهی به غایت مدرن شده از ایده‌های زنورانه که در تلاقی تجربیات شخصی داریوش همایون و دانسته‌ها و آزموده‌های اجتماعی‌اش، به رکنی از اندیشه‌ورزی سیاسی و عمل‌گرایی حزبی تبدیل شده و سیاست ایرانی را در فردای رسیدن به اداره کشور و راهسپاری به آن هدف، با اهمیت و ضرورت مسائل زنان همراه می‌گرداند.
تأمل داریوش همایون در شرایط اجتماعی و اقتصادی ایران زمین در زمانه گذار از جهان سنتی، تئوری سه جهان را در گفتمان سیاسی داریوش همایون، شاخصی بایسته و مؤلفه‌ای شایسته گردانده است؛ به نگره همایون ایران در حال گذار و در گذار از دین ایدئولوژیک-سیاسی و نارواداری «دنیای اسلام»، حوزه‌های اقتصادی و اجتماعی تعریف شده «جهان سوم» و جغرافیای فرهنگی و سیاسی «خاورمیانه» قرار دارد و نوسازی فرهنگ سیاسی به همراه تشکل اجرا کننده آن در داخل این گذار، مسئولیتی ارزنده را با بنیان‌های تئوریک و آزموده‌های عملی بر عهده دارد؛ مسئولیتی که در حق آزادی وجدان، آزادی بیان، آزادی انتخاب و دیگر آموزه‌های حقوق بشری، از ارزش‌های معرفتی و دانسته‌های سیاسی داریوش همایون بشمار رفته و از پیوند منطقی و ارگانیک این اندیشه‌ها با اعلامیه جهانشمول حقوق بشر خبر می‌دهند.
در میان بازمانده‌های ارزشمند داریوش همایون به عرصه عمل و هم پایه با دستاوردهایش در عرصه نظر، بنیان‌گزاری و توانمند ساختن حزب مشروطه ایران (لیبرال دموکرات) در صحنه سیاست ایران از همتی والایی برخورد است؛ ارزش تشکل سیاسی با تئوری لیبرال دموکراسی در آموزه‌های داریوش همایون به حدی است که ایشان حزب مشروطه ایران را ثمره عمرشان خوانده‌اند. در نگره تئوریک داریوش همایون به پدیده عینی حزب مشروطه ایران، گذار از سلطنت‌گرایی سنتی به دولت لیبرال دموکراتیک قرار دارد که مبتنی بر بازخوانی روزآمد از مشروطیت ایران و قرائت و فهم آن بمثابه لیبرال دموکراسی است؛ روایتی شکل گرفته در اندیشه‌های سیاسی داریوش همایون به «معمای ایران نوین» در زمینه‌های آسیب شناسانه پرداخته است. در این راستا از نظر دایروش همایون، علل «توسعه ناموزون مدرنیته» از یک سو و دریافت «انقلاب ناتمام مشروطه» از سوی دیگر قرار دارد.
پیش از این من در بزرگداشت هشتاد سالگی داریوش همایون، نخستین (و تاکنون تنهاترین) تک‌نگاری اندیشه و شخصیت ایشان را منتشر کرده‌ام؛ به این شناسه: «داریوش همایون و کشاکش با تجدد در ایران» با نام «آریا پارسی» به روزگار زندگی در ایران زیر سیطره استبداد دینی و خفقان تحمیلی سانسورچیان وزارت ارشاد اسلامی؛ آن کتاب تاکنون دو چاپ به صورت اینترنتی و زیرزمینی در تهران، داشته است.
اکنون ویراسته تازه‌ای همراه با افزوده‌ها و بازبینی در ادبیات و محتوای آن کتاب را برای اولین سالگرد درگذشت داریوش همایون به نام «اندیشه سیاسی داریوش همایون» آماده چاپ دارم؛ در حالی به دومین سالگرد درگذشت داریوش همایون نزدیک می‌شویم که دریغ داریم از کمبود شخصیت و اندیشه همایون در سنت سیاست ایرانی و راهسپاری به نتیجه منطقی و واقعی فرهنگ سیاسی ایران، به روزگار هوچی‌گری فزاینده و اسطوره‌سازی جنجالیان سیاسی، در عدم درک و دریافت حقیقت نگون بختی ایران زمین.
این کتاب در فصل بندی‌های زیر منتشر شده است:
اختصارات آثار دكتر داریوش همایون
مقدمه
پیشدرآمدی بر مشروطیت و ترقی‌خواهی
فصل اول: زمانه نوجوانی و سیاست ایرانی
فصل دوم: روزنامه‌نگاری ملی‌گرا
فصل سوم: روشنفکری تکنوکرات و پراگماتیست
فصل چهارم: بازخوانی اندیشه و سیاست ایران در تبعید
كتابشناسی دكتر داریوش همایون
منابع تحقیقی تاریخ سیاسی و فرهنگی ایران معاصر

---------------------------

نظر شما در مورد مطلبی که خواندید چیست؟


از سامانه حزب و صفحه رسمی حزب مشروطه ایران (لیبرال دموکرات) در فیس بوک دیدن کنید.


---------------------------

ايراني

درود.
بار اول هست كه اينجا كامنت ميگذارم.
جواني هستم از ايران و مدتي هست كه به اين سايت مي آيم و مطالب درج شده در اينجا را دنبال ميكنم. چند مدت پيش بعضي از كتاب هاي زنده ياد داريوش همايون به دستم رسيد و آنها را خواندم. براي من كه بسيار نكته گير هستم و در اين آشفته بازار فريب و دروغگويي، به اين راحتي سخني را قبول نميكنم، بسيار برايم جالب بود آثار اين مرد بزرگ. با اينكه خيلي وقت ميباشد اين مرد بزرگ را ميشناسم ولي آثار او را مطالعه نكرده بودم.
با خواندن كتاب ها و مقالات داريوش همايون به نگاه دقيق و واقع بينانه او به گذشته و آينده پي بردم.
دير است ولي اكنون كه او رفته، ما او را شناخته ايم و كاش او اكنون بود و ميتوانست يك راه را براي رسيدن به ايراني آزاد ترسيم كند. او صحنه سياسي ايران را خوب ميشناخت و واقع بينانه ترين نگاه را نسبت به آينده مشخص ميكرد.
به درستي كه مقالات اين مرد بزرگ، هنوز آگاهي دهنده است و هنوز بوي تازگي ميدهد.
سپاس از شما
زنده باد آزادي...

August 30, 2012 11:46:24 PM
---------------------------

بهمن زاهدی

با دورود خدمت حق گرامی،

در هیچ زمانی دو انسان نمی‌توانند در تمامی موارد با هم توافق داشته باشند. نسبیت است که ما بین انسان‌ها حکم می‌کند. این نسبی بودن می‌تواند ما بین یک مشروطه‌خواه و یک جمهوری‌خواه بیشتر باشد و یا کمتر باشد.

آنچه مهم می‌باشد این است که نقاط اشتراک را بخاطر نقاط اختلاف قربانی نکنیم.

از داریوش همایون هنوز می‌توان آموخت این فراگیری ولی نسبی نیست، واقعیت‌گرانه‌ است.

ارادتمند
بهمن زاهدی

August 30, 2012 10:46:46 PM
---------------------------

حق

با درود بر وجدانی گرامی و تایید کامل هر آنچه در نظرشان ابراز کرده اند، امیدوارم شاهد نشریات بیشتری در رابطه با افکار داریوش همایون و لیبرال دمکراسی بوسیله این حزب باشیم تا همایون منحصر به ایران را از انحصار برخیها که فکر می کنند او را در انحصار خود دارند، در آورد. تلاش این حزب و آقای حقدار ارجح است بر هر ؛تلاش؛ دیگری در حال حاضر. داریوش همایون میراث ملی ایران است و متعلق به ایران. از این حزب، حزبی که او بنیانگزارش بود انتظارات بسیار دارم تا او و افکارش را اشاعه دهد و به ملت ایران باورش را که همایون را نمی توان در یک حزب و یک سایت و و و خلاصه کرد. او مال ایران و مال هر ایرانی وطنپرستی است صرفنظر از اینکه جمهوریخواه باشد یا پادشاهی خواه. همایون منه جمهوریخواه را بعنوان همراه با خود در لیبرال دمکراسی برای ایران با آغوش گشاده پذیرفت در حالیکه خانواده چپی که هنوز تعلق خاطر به آن دارم مرا نپذیرفت چون حاضر نبودم و نیستم که ایران را فدای جمهوریخواهی خود یا پادشاهی خواهی کسی کنم. جای آن دارد که از این حزب بویژه بهمن زاهدی گرامی، هم سپاسگزاری کنم که پس از داریوش همایون، مرا بعنوان همراه این حزب در ارزشهای لیبرال دمکراتیک و لیبرال دمکراسی برای ایران پذیرفت با اینکه اختلافاتمان را هم داریم. نمکش هم به همینست!

August 30, 2012 10:27:08 PM
---------------------------

وجدانی


حزب مشروطه ایران ثمرۀ عمر داریوش همایون است!

در قسمتی از نوشتۀ بالا و بقول نویسنده در مقدمۀ کتابِ «اندیشه سیاسی داریوش همایون» این جملات را از آقای علی اصغر حقدار میخوانیم: ...»»ارزش تشکل سیاسی با تئوری لیبرال دموکراسی در آموزه‌های داریوش همایون به حدی است که ایشان حزب مشروطه ایران را ثمره عمرشان خوانده‌اند...««

امروز بعد از بر گزاری کنگرۀ نهم وقتی سخنرانیها، صحبتها، گزارشها، عکسها و بویژه قطعنامۀ این کنگره را مورد بررسی و مطالعۀ دقیق قرار میدهیم حضور معنوی و از بابتی فکری داریوش همایون را همچنان شاهدیم و به جرئت میتوان گفت که شرکت کنندگان در کنگره ضمن احساس این حضور در انجام وظایف و کارهای محوله به موفقیت بزرگی نائل شده اند. من حتم دارم این ثمرۀ عمر داریوش همایون یعنی حزب مشروطه ایران در جهت اهدافی به پیش رفته و میرود که منظور و مقصود آن رایزن فقیدش میباشد. ضمن آرزوی موفقیت و پیشرفت برای این حزب امیدوارم بر تعداد کتابها، مقالات تفسیری و آموزشیِ اندیشه های سیاسی داریوش همایون روز بروز و علی الخصوص از سوی حزب او بیشتر و بیشتر گردد.

August 30, 2012 07:37:33 PM
---------------------------

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
معرفی فرهنگی
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
صفحه نخست   برگشت
به حزب مشروطه ایران خوش آمدید.
 
Welcome to The Constitutionalist Party of Iran (CPI)
Make irancpi.net you start page | Add irancpi.net in you favorites