حزب مشروطه ايران
(لیبرال دموکرات)

 The Constitutionalist Party of Iran
(Liberal Democrat)
Armenia iraq Iran Turky Switzerland England Qatar Kuwait Sweden Norway Italy Canada Austrian France Holland Israel Denmark Belgium Germany United States of America
صفحه نخست چاپ برگشت
متن مصاحبه با علیاحضرت فرح پهلوی در شهر «بوخوم»
گزارشگر: بهرام زاهدی (برای کیهان چاپ لندن)

March 16, 2010

سه شنبه 25 اسفند 2568 = March 16, 2010

 

بی تردید دیر یا زود جوانان ایرانی فصل جدیدی را در تاریخ کشورمان آغاز خواهند کرد.
آرزو دارم ملت ایران با سر بلندی و با اراده و توان خود از شرایط ناگوار فعلی بیرون بیاید.
تصمیم دارم شمع سفره هفت سین را به یاد جان از کف دادگان سال گذشته و خواهران، برادران، پدران و مخصوصان مادران داغدار ایرانی روشن کنم.



شهر بوخوم در غرب آلمان در روز ۱۳ ام ماه مارس جاری برای دومین بار بعد از سال ۲٠۰۵ میلادی میهمان‌دار علیاحضرت فرح پهلوی بود.
شهر بوخوم هر ساله جایزه به نام اشتایگر آوارد (Steiger-Award) به شخصیت‌هایی که در سال‌های گذشته در رابطه با مسائل مختلف سیاسی، اجتماعی، هنری، فرهنگی، محیط زیستی و حقوق بشری فعالیت‌های چشم‌گیر انسان دوستانه داشته‌اند اهدا می‌کند. این جایزه هیچ نوع پرداخت مالی را در بر نمی‌گیرد.
اشتایگر در زبان آلمانی به معنی افرادی است که در معادن زغال سنگ در چند صد متری زیر زمین و تحت فشارهای جسمی و روحی مشغول به کار بوده و هستند. این کارگران به داشتن پشتکار، وظیفه شناسی و قابل اعتماد بودن معروف می‌باشند. اهدای جایزه «اشتایگر آوارد» در سال ۲٠۰۵ میلادی در شهر بوخوم که در منطقه‌ای با معادن فراوان زغال سنگ قرار دارد، با پیشنهاد و تلاش‌های بی وقفه خبرنگار معروف آلمانی آقای ساشا هلن (Sascha Hellen) پایه ‌گذاری شد و تا کنون هر ساله تداوم داشته است.
علیاحضرت فرح پهلوی از اولین شخصیت‌هایی بودند که این جایزه را در سال ۲٠۰۵ دریافت داشتند. خانم اوته اُهووِن (Ute Ohoven) ، سفیر سازمان فرهنگی سازمان ملل متحد، «یونسکو»، هنگام تقدیم این جایزه و در ستایش از فعالت‌های علیا حضرت فرح پهلوی اظهار داشت: «علیاحضرت شهبانو گام‌های گسترده‌ای برای رفاه زندگی مردم ایران برداشته‌اند، بخصوص در زمینه برابری حقوق زن و مرد، و نیز در امر بهداشت، آموزش و پرورش، فرهنگ و حمایت از حفظ صنایع دستی.»
خانم اُهووِن در سخنان خود ضمن آن که از معظم له به عنوان «بنیانگذار یک‌سری از بیمارستان‌ها، نهادهای کمک‌رسانی به افراد بیمار و معلول از نظر روحی و جسمی، کتابخانه‌ها و موزه‌های فرهنگی مدرن و باستانی» یاد کرد، افزود: «علیاحضرت همواره شهبانو فرح علاوه بر آن که به فرهنگ سنتی و تاریخ ایران اهمیت شایانی می‌دهند همواره پشتیبان و حامی هنرمندان معاصر ایران نیز هستند. ایشان با وجود مسئولیت‌های فراوان و وقت کم، نقش مادری خود را برای فرزندانشان به نحو احسن ایفا نموده‌اند. از همه مهمتر این که علیاحضرت فرح بعد از ترک وطن هیچگونه کوتاهی در قبال مسئولیت‌هایی که بر دوش داشته‌اند به خود راه نداده‌اند. ایشان کماکان مدافع مواضع صلح جویانه خود هستند و با اطمینان خاطر و تسلط به فعالیت‌های اجتماعی ادامه می‌دهند. این جایزه از این بابت به این بانوی برجسته ایرانی و به خاطر فعالیت‌های اجتماعی گسترده‌شان که با وجود تمامی تلاطم‌های فراوان در زندگی انجام داده‌اند اهدا می‌شود.»
یادآور شویم که در سال‌های گذشته شخصیت‌های دیگری چون شیمون پرز (برنده جایزه صلح نوبل و رئیس جمهور اسرائیل)، هانس دیتریش گنشر (وزیر امورخارجه پیشین آلمان)، حمید کرزای (رئیس جمهور افغانستان)، خوزه کارر راس (خواننده معروف اُپرا) و محمد البرادعی (رئیس سابق آژانس بین المللی هسته ای) دریافت کننده «اشتایگر آوارد» بوده‌اند.
امسال برای بار دوم علیاحضرت فرح پهلوی در این مراسم که با حضور رئیس جمهور آلمان هورست کوهلر (Horst Koehler) برگزار شد، شرکت کرده و جایزه «اشتایگر آوارد» در بخش هنری را به آقای رابرت ویلسون، کارگردان معروف تاتر و سینمای آمریکا، اهدا نمودند. روبرت ویلسون علاوه بر کارگردانی به نقاشی و طراحی نیز می‌پردازد. او در سال ۱۹۷٢ میلادی در جشن هنر شیراز شرکت جست و یک نمایش نامه یک هفته‌ای به نام (Ka mountain and guardenia terrace) را به اجرا درآورد.
در مراسم امسال اهدای جایزه «اشتایگر آوارد» به غیر از رئیس جمهور آلمان فدرال و همسرش، پرنسس حیا بنت الحسین دختر ملک حسین اول از اردن هاشمی و همسر امیر دوبی، بوریس تادیک رییس جمهور کشور صربستان و هنرمندانی چون کریستفر لی، ماریا مولر وستن هاگن و کلاس هیپ، برنده جایزه امسال برای حفظ محیط زیست، شرکت داشتند.
علیاحضرت فرح پهلوی با وجود خستگی ناشی از سفر اخیر خود به قاهره برای حضور در مراسم معرفی ترجمه کتاب خاطراتشان «کهن دیارا» به زبان عربی که به نام «مذکرات» انتشار یافته است؛ و نیز دیدار از نمایشگاه «بهشت گمشده» در لندن که عکس‌های هنرمند معروف سوئیسی جورج گرستر (Georg Gerster) از ایران]۱[ در آن به نمایش گذاشته شده است و برنامه فشرده‌ای که روز ۱۳ مارس در شهر بوخوم و در مراسم اعطای جایزه «اشتایگر آوارد» داشتند با بزرگواری با تقاضای گزارشگر ما برای پاسخ دادن به چند پرسش موافقت کردند. متن کامل این گفتگو به شرح زیر می‌باشد:

بهرام زاهدی: امشب شاهد این بودیم که علیاحضرت برای یک مدت طولانی با رئیس جمهور آلمان، آقای هورست کوهلر و همسرشان گفتگو داشنتید. آیا در مورد مسایل روز ایران صحبتی پیش آمد؟

علیاحضرت فرح پهلوی: هر ایرانی آزاده در هر جای دنیا که به سر می‌برد در حال حاضر وظیفه خود می‌داند که در هر موقعیت و مناسبتی صدای حق‌طلبانه ملت ایران که متاسفانه در کشور خود اسیر یک حکومت سرکوبگر می‌باشد را به گوش جهانیان برساند. هموطنان ما باید احساس کنند که تنها گذاشته نشده‌اند. از من همواره درباره شرایط و اوضاع ایران و نظر من پرسش‌هایی می‌شود، که در حد امکان به آن‌ها پاسخ می‌دهم. مراسم امشب هم از این امر مستثنا نبود.

بهرام زاهدی: شما در مورد جنبش سبز چه فکر می‌کنید؟

علیاحضرت فرح پهلوی: جنبشی است که ایرانیان را بعد از سال‌ها در داخل و خارج ایران بهم نزدیک کرده. مهم این است که همگی در راه رسیدن به دمکراسی و برابری حقوقی زن ومرد و اجرای بیانیه حقوق بشر در ایران بکوشیم و همکاری کنیم. خوشبختانه با مشارکت میلیونی مردم در سال جاری تابوهایی در جمهوری اسلامی شکسته شده و در نهایت راه عبور از رژیم و پشت سرگذاشتن تاریخی آن باز شده است. ما می‌توانیم به مردم ایران افتخار کنیم که راه مسالمت آمیزی برای ابراز مخالفت خود در پیش گرفته‌اند و به هیچ قیمتی دیگر حاضر نیستند همچون حکومت خشونت به کار برند و فرضا یک فرد نیروی انتظامی و یا مامور دولت را که به خاطر گذران زندگی و تامین مخارج همسر و فرزندانش به استخدام دولت درآمده را اعدام انقلابی کنند و یا حتا اذیت و آزار جسمی برسانند. از این جهت جنبش سبز نتیجه مثبت خود را از هم اکنون نشان داده است. به گفته ایرانشناسان سبز در تاریخ پیش از اسلام ایران «سمبل» مبارزه با بی عدالتی بوده.

بهرام زاهدی: آیا فکر می کنید که این جنبش به نتیجه مثبتی برسد؟

علیاحضرت فرح پهلوی: این امر به عوامل مختلفی بستگی دارد و نمی‌توان پاسخ این سئوال را به سادگی با یک آری یا نه داد. جمهوری اسلامی شاید با استفاده از ابزار سرکوب بتواند جنبش آزادی و دمکراسی خواهی مردم ایران را تا مدتی در کنترل نیروهای خود داشته باشد ولی این آتش دیگر خاموش شدنی نیست و بی تردید دیر یا زود جوانان ایرانی فصل جدیدی را در تاریخ کشورمان آغاز خواهند کرد.

بهرام زاهدی: پس از سه دهه دوری از ایران آیا امکان پی بردن به خواست‌ها و آرزوهای مردم و به ویژه جوانان ایرانی درون کشور برای‌تان مهیا است؟

علیاحضرت فرح پهلوی: دوری من از ایران باعث قطع ارتباط من با داخل کشور نشده است. درست است که در سال‌های اول بعد از خروج از ایران، ارتباطات به دلایل متعدد بسیار محدود بود، ولی من اطلاعات زیادی به وسیله تلفن، رادیو، تلویزیون‌های فارسی و ایمیل با تمامی اقشار جامعه ایران دارم. از آنچه آنان برای من می‌نویسند بسیار خوب می‌توانم حس کنم چگونه یک جوان بدون داشتن موقعیت پیشرفت در عرصه کاری و زندگی دچار یاس و نا امیدی می‌شود و با چه دیدی به رژیم حاکم می‌نگرد و چه آرزوها و امیدهای زیبایی برای آینده مملکت در سر دارد.

بهرام زاهدی: حضور فعال زنان ایرانی در سطوح گوناگون جامعه امروز و مشارکتشان در پیشرفت کشور را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

علیاحضرت فرح پهلوی: طبعا من به عنوان یک زن و مادر ایرانی از شجاعت و پشتکار زنان در ایران در مبارزه برای کسب حقوق انسانی خودشان خوشحال و سربلند هستم و آرزویم برابری کامل همه فرزندان ایران زمین است. چنانچه صدماتی که در سی ساله گذشته و در همه عرصه‌ها بر کشورمان وارد آمده پیش نمی‌آمد و زنان ایران بسیاری از امکاناتی را که در اختیار داشتند از دست نمی‌دادند، از جمله حق انتخاب پوشاک و یا حقوق در نظر گرفته شده در قانون حمایت از خانواده، بی تردید امروز از حقوق و جایگاه والاتری برخوردار بودند. اما همانطور که گفتم خوشبختانه زنان ایرانی با روحیه قوی همچنان سرگرم مبارزه هستند و به این امر افتخار می‌کنم.

بهرام زاهدی: در آستانه نوروز و سال نو ایرانی هستیم. سال نو را چگونه آغاز می‌کنید و چه آرزوهایی دارید؟

علیاحضرت فرح پهلوی: من نوروز امسال را همانند بسیاری از نوروزهای گذشته در کنار فرزندان، عروس و نوه‌هایم خواهم گذراند. و تصمیم دارم شمع سفره هفت سین را به یاد جان از کف دادگان سال گذشته و خواهران، برادران، پدران و مخصوصان مادران داغدار ایرانی روشن کنم.
آرزو دارم ملت ایران با سر بلندی و با اراده و توان خود از شرایط ناگوار فعلی بیرون بیاید و در کنار دیگر اعضای خانواده جهانی در راه پیشرفت و رفاه گام بردارد. امیدوارم ملت ایران عزم یک پارچه و متحد خود را برای دست‌یابی به آزادی و دمکراسی به جامعه بین‌المللی نشان دهد تا از پشتیبانی معنوی همه ملت‌ها و دولت‌ها در این مبارزه پر نشیب و فراز برخوردار شود.

بهرام زاهدی: علیاحضرت از وقتی که در اختیار ما قرار دادید بسیار سپاسگذارم وسال نوی خوشی را برایتان آرزو می‌کنم.

]۱[ Georg Gerster، هنرمند عکاس، که اینک 8۱ سال دارد، چندی قبل از انقلاب و با بهره گیری از پشتیبانی بی دریغ شهبانو فرح پهلوی حدود ده هزار قطعه عکس هوایی از اماکن و مناطق مختلف ایران برداشته است که هیچگاه آن ها را منتشر نکرده بود تا این که در ژانویه سال ۲٠۰۵ و در نمایشگاه «هنر باشکوه ایران باستان» که در شهر بوخوم برگزار شده بود، دو قطعه از آن عکس ها توسط علیاحضرت شناسایی و سپس با فعالیت و مدیریت خانم مریم ساکس بخشی از این مجموعه عکس های بینظیر در کتاب نفیسی به نام «بهشت گمشده» (Paradise Lost) در اکتبر ۲٠۰۸ منتشر شد.

---------------------------

نظر شما در مورد مطلبی که خواندید چیست؟


از سامانه حزب و صفحه رسمی حزب مشروطه ایران (لیبرال دموکرات) در فیس بوک دیدن کنید.


---------------------------

کتایون

جاوید شاه

March 16, 2010 07:08:56 PM
---------------------------

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
معرفی فرهنگی
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
صفحه نخست   برگشت
به حزب مشروطه ایران خوش آمدید.
 
Welcome to The Constitutionalist Party of Iran (CPI)
Make irancpi.net you start page | Add irancpi.net in you favorites