سلطنت عليه پاد شاهی؟
جمشاد پرچمشاهی
در این نوشتار پرسشی مبنی بر مسئولیت شاهزاده رضا پهلوی مطرح گردیده که آیا آقای پهلوی در این میانه مسئولیتی ندارند؟ چرا، دارند!
مگر می شود کسی بدون قبول مسئولیت وارد عرصه سیاسی شود؟ منتهی ایشان بایستی به نظر من یکی از دوگزینه ذیل را انتخاب کنند:
۱- وراثت تاج و تخت پادشاهی در یک نظام پادشاهی پارلمانی یا سلطنتی؛
۲- تقبل وظیفه و مسئولیت در صدر دولت آینده پس از برقراری یک نظام دمکراسی محتمل.
اگر ایشان مایل به انتخاب گزینه اول باشند، می بایستی که به قانون اساسی پیشین که به آن در سن ۲۰ سالگی سوگند وفاداری یاد کرده اند، پایبند بوده و متعهد باشند.
چنانچه گزینه دوم را بخواهند، ناگزیر به شکستن سوگند و عهد و وفاداری به قانون اساسی پیشین بوده و بایستی که تمام تلاش خود را صرف تدوین قانون اساسی جدید توسط نهاد مقننه بنمایند.
از آنجاییکه همه گروه ها و سازمان های فعال اپوزیسیون و ایرانیان درون- و برون مرز بر انتخابات آزاد و رأی ملت مبنی بر نوع نظام و حکومت آینده تکیه دارند، بنابراین مسئولیت آقای رضا پهلوی همانند سایرهموطنان در راه مبارزه با رژیم کنونی نه فقط روشن بلکه لازم الاجراست، لیکن نقش ایشان در حکومت و دولت آینده از هم اکنون مشخص نیست چون این منوط به خواست و رأی ملت ایران خواهد بود.
در حال حاضر همه تنها از یک فرد سرشناس و مشخص یعنی رضا پهلوی به عنوان پادشاه یا رئیس جمهور آینده ایران نام می برند. اما تردیدی نیست که در فردای پس از اضمحلال نظام دینی و سقوط رژیم جمهوری اسلامی، در راستای انتخابات آزاد و تعیین نوع حکومت آینده ایران، افراد زیادی خود را جهت احراز مقامات دولتی و اجرایی کشوری کاندید کرده و بدین ترتیب رقبای بی شماری برای رضا پهلوی واردعرصه مبارزات انتخابی خواهند شد... مگر اینکه ملت ایران خواهان برقراری مجدد نظام پادشاهی (حال پادشاهی پارلمانی یا سلطنتی) بوده و از شخص رضا پهلوی به عنوان وارث تاج و تخت پادشاهی قاطعانه حمایت کنند که این امر به باور من بسیار ضعیف به نظر می رسد.
|