نوری علا: انزوا و عدم ائتلاف به نفع حکومت اسلامی است
جمشاد پرچمشاهی
تنفر از واژه فدرالیسم
.برخی ها از شنیدن واژه فدرالیسم موی بر اندامشان سیخ شده و چنان دوآتشه در برابر آن واکنش نشان می دهند که گویی آسمان درحال فرود آمدن بر روی زمین است
فراموش نکنیم که ما از دونوع فدرالیسم سخن می گوییم؛ یکی فدرالیسم واگرا و دیگری فدرالیسم همگرا. حامیان نظام فدرالیستی که من خود یکی از آنها هستم، هرگز خواهان فدرالیسم واگرا برای ایران نیستند. این نوع نظام فدرالیستی همان است که موجب جدایی و به اصطلاح تکه پاره شدن خاک کشوری می شود. اما در فدرالیسم همگرا نه فقط تکه پاره شدن خاک کشوری مطرح نیست بلکه برعکس جذب بخش های دیگری و پیوستن آنها به خاک کشور و یا استمرار و تحکیم وجود تمامی مناطق و استانها و ایالات های آن کشور برای متشکل شدن یگانگی و یکپارچگی سرتاسر کشور است که ما این را و فقط این را برای نظام آینده ایران می خواهیم. مهمتر از همه اینکه هیچ یک از ما چه در داخل و چه در خارج از ایران نمی توانیم و حق هم نداریم به تنهایی یا بصورت گروهی درمورد اشکال و نوع نظام و حکومت برای آینده ایران تصمیم گرفته یا بصورت تحمیلی به همه بقبولانیم که این یا آن نظام غیرقابل تصور و یا اصولا برای کشوری چون ایران ناممکن است. چنین تصمیمی را باید همه مردم و ملت ایران طی رفراندوم عمومی و انتخابات آزاد در آینده گرفته و درعملی شدن یا نشدن برنامه ها و ساختارهای حکومتی نقش اصلی را ایفا کنند.
درضمن بارها شنیده شده و میشود که ما یک ایران فدرال همانند افغانستان وعراق نمی خواهیم. اگر این دو کشور دارای نظام فدرالیستی هستند پس چرا رسما به آنها جمهوری فدرال افغانستان یا عراق نمی گویند؟
به تصور من در نظام جمهوری فدرال (همگرا) نه تنها لزومی به تفکیک و جدایی هیچیک از مناطق و استان های کشور از یکدیگر نیست بلکه در تحکیم و گردآوری آنها به زیر سقف اتحاد و یکپارچگی کاملا
موثر خواهد بود.
تنفر و کینه از هرنظامی که مورد دلخواه و سلیقه مان نیست را کنار بگذاریم و ضمن احترام به مرام سیاسی و عقاید هر فردی تلاش کنیم که بجای پرخاش و حملات لفظی به این و آن با حفظ عفت و حرمت کلام عقاید و نظرات خود را بیان کنیم. تخریب شخصیت و هتک حرمت هنر نیست. با منطق و استدلال متقاعد کردن "مخالفان" هنریست لایزال و فناناپذیر.
|