سراب فدرالیسم
جمشاد پرچمشاهی
کسانی که شعار "یا فدرالیسم یا هیچ" را سرلوحه فعالیت و مبارزات سیاسی خود قرار داده اند، یا افرادی استبداد طلب هستند یا فاقد هرگونه اندیشه و تفکر دمکراسی خواهی می باشند.
حامیان نظام فدرال بر مبنای دمکراسی و حقوق بشر شعار و فریاد "یا فدرالیسم یا هیچ" سرنمی دهند بلکه تکیه کلامشان یا آنچه را که خواهانند "گزینه نظام فدرالی در مجاورت همه گزینه ها" می باشد.
اما گذشته از همه این بحث ها و تفسیرها، ما در برهه ای از زمان به گفتگوها یا جروبحث ها پرداختهایم که هنوز فرسنگها از گذار از دشمن اصلی و متفق مان دوریم و هنوز نسخه درمان این عارضه صعب العلاج را پیدا نکرده ایم. بقول معروف ما پیش از آنکه اسب تازی را بخریم، اول زین اش را تهیه کرده ایم.
حامیان نظام فدرال بر اساس ترویج آزادی و دمکراسی با رعایت حقوق شهروندی و حفظ منافع ملی و تمامیت ارضی کشور با درنظرگرفتن کلیه آزادیهای قومی و فرهنگی، زبان و آداب و رسوم محلی، هیچگاه خواسته های خود را برهیچکس از هر طیف و حزبی، گروهی یا سازمانی تحمیل نکرده و هیچگونه اصرار و عجله ای هم از هم اکنون تا زمانی که رژیم کنونی دینی حاکم بر کشور ساقط و از اریکه حکومت سرنگون نشده است، برای پیشبرد برنامه ها و اهداف سیاسی خود ندارند. این دسته از حامیان نظام فدرال، فدرالیست های واقعی و همگرا هستند که منافع ملی و تمامیت ارضی و یکپارچگی خاک ایران را مد نظر داشته و به اصول آن پایبندند. آنهایی که جز این فکر یا تلاش می کنند، بدون تردید فدرالیست های واگرا و تجزیه طلب اند که منافع قومی و ایالتی بیش از منافع ملی کشور برایشان حائز اهمیت است. به تصورمن اینها هستند که البته حق اظهار نظر و به گفته دوستمان جناب ایرانی، حلاجی و ارزیابی مسایل موجود را دارند اما گمان نمی رود که در آینده پایگاه و پشتوانه ای میان مردم و ملت ایران داشته یا اینکه بسیارضعیف بنظر می رسد.
سال نو میلادی بر همه مبارک و پرنعمت باد!
|