جمهوری اسلامی آلمان Islamic republic of Germany
جمشاد پرچمشاهی
با درود صمیمانه به جناب بهمن زاهدی
دولتهای مختلف آلمان از سالیان دور روابط ویژه ای با کشور و دولت های مختلف در ایران داشته و دارند. این پدیده از زمان ظهور جمهوری اسلامی به وجود نیامده.
دولتها و شرکت های آلمانی در دوران سلطنت رضا شاه فقید و جانشینش محمد رضا شاه فقید - و چنانچه دودمان پهلوی تا به امروز برقرار و پا برجا می بود - بطور یقین در دوره رضا شاه دوم یعنی شاهزاده رضا پهلوی کنونی هم روابط اقتصادی و بارزرگانی مستحکم با یکدیگر داشته و میداشتند.
برای کشور آلمان و دولتهای آن درمقاطع مختلف زمانی، از نظر سیاسی و اجتماعی هیچ فرقی نمیکند که چه نظامی و چه حکومتی در کشورهای منفعت ساز مانند ایران سر کار باشند. مهم اینست که ارتباطات تجاری و بازرگانی برقرار بوده و آلمانی ها کماکان کالاهای خود را راحت و بدون دغدغه صادر کرده و خلاصه اینکه سود و منافع کلان همیشه روبراه و درجریان باشند. بهترین نمونه اش را در همان آغاز انقلاب اسلامی تجربه کردیم: چه کسی به عنوان اولین سیاستمدار غربی پس از وقوع انقلاب و استقرار حکومت جمهوری اسلامی برای پابوسی بنیانگذار و رهبر انقلاب عازم ایران شد؟ بله، شاید درست حدس زده باشید، هانس دیتریش گنچر، وزیر امور خارجه وقت دولت آلمان! این درحالی بود که دولت وقت آلمان ناخشنودی عمیق خود از دگرگونی های پیش آمده در ایران و سقوط رژیم پهلوی را آشکارا اعلام کرده بود زیرا احتمالآ منافع اقتصادی و بازرگانی خود با رژیم جدید و حکومت دینی را در خطر می دید. ولی بزودی دیدیم که به چه سرعتی با اعزام وزیر امور خارجه خود مانع از بروز خطر حیاتی اقتصادیش شد. ادامه ...
|