جمهوری اسلامی آلمان Islamic republic of Germany
بهمن زاهدی
با دورود خدمت جمشاد پرچمشاهی گرامی،
منظور از نوشته این میباشد که غرب هم از پدیدههای اجتماعی که در خاورمیانه بوجود میآید کُپیبرداری میکند، ولی بعلت پیشرفت خردجمعی و همچنین موقعیت اجتماعی این پدیدهها قابل اجرا در اروپا نخواهند بود.
مسئله دوم این میباشد که در دموکراسی اگر شهروندان در سیاست دخالتی نداشته باشند تعادل در جامعه به هم خواهد خورد. دمکراسی بدون توجه مردم به اوضاع عمومی میتواند در هم شکسته شود. امروز برای آلمانیها «آزادی» در رده پنچم خواستههای عمومی قرارا دارد و برای ما ایرانیان هنوز در درجه اول.
مسئله سوم تعادل در تقسیم ثروت میباشد که باید یکی از اهداف اولیه سیاستمداران در آینده ایران باشد.
در آلمان اگر شما بعنوان شخصی تنها و بدون خانواده ماهانه 3418 یورور (نتو) به حساب بانکی شما واریز شود. شما دیگر نه فقیر هستید و نه ثروتمند. حال حساب کنید خانوادهای با داشتن دو بچه (چهاد نفر اعضای خانواده) چه مقداری درآمد باید داشته باشند که فقیر نباشند.
البته با همکاریهای فرهنگی و اجتماعی که دولت آلمان با جمهوریاسلامی بصورت متقابل انجام میدهد، به ما نشان میدهد که چگونه آلمان برای برقرار ماندن جمهوری اسلامی در ایران سرمایهگذاری کرده است.
در رابطه با قانون انتخابات خیلی دوست داشتم که قانون انتخابات آلمان (آن قانونی که باید به تصویب برسد) چکنویسی برای قانون انتخابات آینده ایران میشد، ولی متاسفانه نمیتوان به روی آن حساب باز کرد.
نکته مهم این میباشد که ما (ایرانیان مقیم آلمان) بعنوان اپوزیسیون جمهوریاسلامی باید در این «گفتگوی انتقادی» شرکت داشته باشیم و بتوانیم تاثیرگذار باشیم..
ارادتمند
بهمن زاهدی
|