هشتمین نشست دفتر پژوهش با شرکت 18 تن برگزار شد. نخست آقای همایون گزارشی از مشاهدات و گفتگو های خود با هموندان حزبی در پاره ای شاخه های امریکا داد و ضرورت کوشش های بیشتر حزب را برای دگرگون کردن و گشاده تر کردن فضای فکری هموندان یادآور شد. با آنکه 13 سال از تشکیل حزب می گذرد به نظر می رسد در جاهائی هیچ تفاوتی در رویکرد هموندان پیدا نشده است. حزب نیاز به جلب اعتماد توده های مردمی دارد که دستاورد های بزرگ گذشته را نزیسته اند و این امر تنها با رعایت واقع نگری و انصاف میسر خواهد بود. می باید میان دفاع از گذشته و آماده شدن برای آینده تعادلی بوجود آورد وگرنه ما نیز مانند گروهی که وظیفه اش را دفاع از یک امامزاده قرار داده است بی ربط خواهیم شد.
در گفتگو از اختلافاتی که مانند هر حزبی گاه و بیگاه میان هموندان پیش می آید پیشنهاد شاخه واشینگتن را درباره نظر خواهی شورای مرکزی از واحد های حزبی در پاره ای موضعگیری های حزب به آگاهی دفتر رسانیده شد که شورای مرکزی با آن موافقت کرده است.
در پاسخ پیشنهادی درباره برگزاری نشست های مشترک شورای مرکزی و شاخه ها آقای پاشائی گفت در گذشته شورای مرکزی جلساتی با شاخه ها گذاشت که از آن استقبال زیادی نشد ولی باز خواهیم کوشید چنین جلساتی با واحد های حزبی داشته باشیم.
در بخش بررسی رسانه ها به موضوعات زیر اشاره شد: بالا گرفتن بحث هائی درباره اقتصاد آزاد؛ جای دین در سیاست و کوششی که پاره ای نویسندگان برای تبدیل اسلام به یک دین مدنی می کنند؛ بازاندیشی جایگاه مصدق با بهره گیری از اثر پژوهشی دکتر جلال متینی که به نظر می رسد هر روز توجه بیشتری را جلب می کند و خدمت بزرگی به اسطوره زدائی از تاریخ همروزگار ایران بشمار می رود؛ نقش روشنفکران و ارتش ترکیه در متوقف کردن اسلام گرائی در حکومت آن کشور و بهره برداری زیرکانه از سنگسار یک دختر کرد توسط خانواده اش برای جا انداختن ملت کرد؛ درماندگی برخی تندروان چپ از بحث سازنده که بجای نقد کتاب مشروطه ایرانی دشنام و اتهام پراکنده اند.
دستور نشست آینده نقش پادشاه در نظام پادشاهی و پرسش آقای مکی درباره وظیفه حزب در شرایط تبعید تعیین شد.
|