حزب مشروطه ايران
(لیبرال دموکرات)

 The Constitutionalist Party of Iran
(Liberal Democrat)
Armenia iraq Iran Turky Switzerland England Qatar Kuwait Sweden Norway Italy Canada Austrian France Holland Israel Denmark Belgium Germany United States of America
صفحه نخست چاپ برگشت
نشست 70 دفتر پژوهش حزب مشروطه ایران
بررسی کنفرانس کاسل(جُنبش سبز)

November 10, 2009

سه شنبه 19 آبان 2568 = November 10, 2009

 

خانم توکلی: در سامانه تلاش آنلاین نوشته‌ای درج شده و نویسنده عنوان کرده که آقای همایون با توجه به مطالبی که در قطعنامه آمده، نظرشان از پادشاهی کنار رفته و راه و رویه دیگری را پیش رو دارند از آقای همایون خواهش می‌کنم که در مورد این مسئله صحبتی بکنند. آیا با شما صحبتی در این مورد بوده یا اینکه این صرفا" نظر خودشان است.

همایون: این مقاله را هنوز ندیده‌ام و صحبتی نشده و اگر لازم شد پاسخی می‌دهم چون من چنین موضعی ندارم. حالا برداشت خودشان است اما قبل از خواندن مقاله نمی‌توانم چیزی عرض کنم.

گزارش خبر‌ها و سامانه‌ها :
مقایسه آماری از سوی مراکز دولتی که شامل گمرک، وزارت نفت، معاونت برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی میشود و از سوی دیگر بانک مرکزی، اختلاف 66 میلیارد دلاری را نشان می‌دهد که معلوم نیست چه شده است. هاشمی به جلسه سران دوم خرداد پیغام داده است که فضا علیه شما تندتر خواهد شد، شما امتیاز بدهید تا نظام فرصت بدهد. خوینی‌ها گفته است ما نباید با طناب هاشمی به چاه برویم و خاتمی گفته است به هاشمی می‌توان اطمینان کرد. هاشمی از موسوی و احمدی‌نژاد خواست در مجلس تشخیص مصلحت نظام حضور یابند. معاون پرورشی وزارت آموزش و پرورش از اجرای طرح استقرار دائمی روحانیت در مدارس کشور خبر داد.

بررسی کنفرانس کاسل

مختار : گزارش گروه‌های کاری همیشه به آخرین ساعات کنفرانس می‌افتد آیا می‌شود کارهای روز اول و دوم را جابجا کرد؟

رحیمی: کنفرانس بسیار خوبی بود و توقع بر این است که هرسال که می‌گذرد از نظر کیفی از سال پیش بهتر برگزار شود. توقع بر این است که در همه چیز تغییر و تحولی پیش بیاید متاسفانه چنین نبود. خیلی از دوستان بلیت گرفته بودند و کنفرانس را ترک می‌کردند در حالی که گزارش‌های گروه‌های کار می‌بایست خوانده و صحبت شود و نشان داده شود که این حزب چگونه فکر می‌کند. مثلا" کمیته روابط خارجی بسیار مهم بود و گزارشی که داده شد دوستان می‌باید می‌بودند و بحث می‌کردند. حزب با تمام زحماتی که دوستان کشیده‌اند در این سه سال آن طور که باید دلخواه نبوده است . باید راهکارهایی پیدا کنیم که بیشتر شاخه‌ها در دفتر پژوهش شرکت داشته باشند و موضع کیفی حزب را بالا ببریم

بهمن زاهدی: از برگزار کنندگان کنفرانس تشکر می‌کنم. کنفرانس با اینکه طبق اساسنامه، تصمیم گیرنده برای حزب نیست ولی گویای نظرات حزب است و ما توانستیم در این کنفرانس نظرات حزب را در رابطه با جنبش سبز بیان کنیم. بحث‌های پادشاهی و جمهوری فراوان شده و فعلا" ضرورتی ندارد. مهم این است که حزب مشروطه ایران این جنبش مردمی در ایران را درک کرده، منتظرش بوده و به نحو احسن با آن روبرو شده و حمایت کرده است. کنفرانس بخوبی توانست رابطه‌اش را با جنبش سبز مشخص کند.

اشکان: در کاسل حمایت از جنبش سبز نشان داده شد. صحبتی که آقای رحیمی کردند من هم همان احساس را دارم. قبلا" هم گفته شد بدنه حزب به نگاه حزب نرسیده است و ما باید سعی کنیم با انتقاد با مسائل روبرو شویم و هیچوقت نباید موضوعات را شخصی گرفت. برای مثال نکاتی راجع به برنامه تلویزیونی در کنفرانس مطرح شد. بعضی دوستان جوان فکر کردند این برخورد‌ها شخصی است. به هیچ وجه. من هم رنج می‌برم که می‌بینم با چنین نگاه بسیار روشنی که حزب دارد 1- ما نتوانسته‌ایم این را به همه اعضای حزب خودمان منتقل کنیم 2 نتوانسته‌ایم نگاه حزب را به افراد معمولی یا به سوی ایران برسانیم. باید سعی کنیم از هر رسانه و طریقی این را بازگو کنیم و به گوش مردم برسانیم. اصل موضوع در کنفرانس کاسل طرفداری از جنبش سبز بود که انجام شد.

کاظمیه: من ضعف چندانی ندیدم. می‌شد مهمان‌های بیشتری دعوت کرد ولی دیر شده بود.

موبدی: برآمد بیرونی و سیاسی کنفرانس کاسل که در قطعنامه انعکاس یافت بسیار خوب بود. حمایت از جنبش سبز، تفکیک آن به اجزاء اصلی‌اش، تاکید بر سکولاریسم و توضیح استراتژی پیکار سیاسی مردمی، شفاف و روشن بود. چگونگی روابط با دگراندیشان باید بررسی و بهبود یابد. بعضا" به محض اینکه با افکار ما مخالفت می‌کنند واکنش‌های غیر سیاسی صورت می‌گیرد. در آینده میتوان این مسئله را در نشستی در دستور قرار داد.

رحیمی: بررسی کنیم چرا دگراندیشان در کنفرانس‌های حزب شرکت نمی‌کنند. باید ببینیم اشکال از کجا است و آن را در درون خود جستجو کنیم و تعارف نکنیم. بدترین حالت از خود تعریف کردن است و می‌بایست نقطه ضعف‌های خودمان را پیدا کنیم. دگراندیشان سعی میکنند ما را منزوی کنند ما هم اگر دگراندیشی حرفی بزند ممکن است دائی جان ناپلئونی برخورد کنیم. فکر می‌کنم باید اتفاقاتی در گذشته صورت گرفته باشد که این بار میهمانان کمتری داشتیم.

بهمن زاهدی: ما نباید زیاد این مسائل را به خودمان برگردانیم. شاید اشکال از دیگران است. زمانی که دگراندیشان، چپ‌ها، اسلامگرایان از نام بردن حزب مشروطه ایران خودداری می‌کنند ما چه توقعی می‌توانیم داشته باشیم. دموکرات نیستند. ایدئولوژی زده هستند. دنبال استبداد خودشان هستند.

مختاری: ضمن تائید بخشی از صحبت‌های آقای رحیمی، می‌خواهم بگویم اگر دگراندیشی نتواند بین احزاب و نظرات فرق بگذارد نمی‌شود گفت خواهد توانست نگاه درستی به ما داشته باشد. یکی که می آید به کنفرانس ما،6-7 ماه درگیر است که چرا رفتی آنجا و بخشی نمی‌خواهند رفقایشان ناراحت شوند.

فرحی: بطور کلی در این مورد ایراد از ما نیست. بعضی دگراندیشان در گذشته از کنفرانس و روحیه آزاد‌منشی در آن تعریف کرده‌اند. البته کار تشکیلاتی ما ضعیف است.

رحیمی: حزب ما در طی سال‌های گذشته با کلی سازمانهای سیاسی اعلامیه امضا کرده است. یعنی نظراتشان در خیلی جاها مشترک بوده. من نماینده این گونه احزاب را در کنفرانس‌ها ندیده‌ام و این ضعف ماست. حزب مشروطه ایران دارای بهترین منشور است. شما همین اعلامیه آخری حزب را بخوانید در هیچ جا شما اعلامیه‌ای با شفافیت و به آن گونه که بتواند درست با مسایل برخورد کند نخواهید دید.

موبدی: به مقوله پیر و جوان، که در کنفرانس اشاره شد می‌بایست دقت کرد. بدون نقد سیاسی، و ارائه تحلیل و نظر نمی‌توان حرف را به صرف جوان و پیر بودن به کرسی نشاند.

اشکان: حتی اگر گردهمایی‌های جمهوریخواهان با تعداد کمی برگزار شود واقعا" بدبختی و پریشانی سیاسی ما را می‌رساند. به عنوان یک جامعه ما می‌دانیم مشکل ایران مشکل فرهنگی است. امیدواریم همه گروه‌ها موفق باشند و ما در این مقطع از زمان واقعا" به هم احتیاج داریم و بسیاری صحبت‌ها‌ی ما یکی است. امیدوار باشیم هرچه شکوفاتر برنامه جمهوریخواهان اجرا شود و الان، زمان مخالفت با یکدیگر نیست. سن دلیل بر حقانیت نیست. زندان رفتن هم دلیل حقانیت نیست وگر نه مجاهدین خلق باید محق‌ترین سازمان سیاسی باشد. صحبت‌ها و نگاه سیاسی است که در تجزیه و تحلیل سیاسی ملاک قضاوت میباشد.

بهمن زاهدی: در کنفرانس‌ها میتوانیم از خود حزب هم سخنران داشته باشیم مثلا" آقای دیوانی فرد، آقای رحیمی چرا سخنرانی نمی‌کنند؟

جمع بندی

راجع به سخنرانان دعوت شده در کنفرانس‌ها و کنگره‌ها، ما تقریبا" تنها سازمانی هستیم که این کار را می‌کنیم. دیگران معمولا از مخالف خودشان دعوت نمی‌کنند. این مشکلاتی که دوستان در کار ما شمردند آنجا صادق نیست برای اینکه موردش پیش نمی‌آید. ما این کار را باب کردیم ، مخالف خودمان را دعوت کردیم . خانم دکتر فرنودی را خانم توکلی زحمت کشیدند دعوت کردند و روی خط آوردند و خیلی هم کار خوبی بود. ایشان هم لطف کردند آمدند و انتقاد هم کردند. دوستان هم جواب مودبانه دادند. این است که اگر دگراندیشان نمی‌آیند در جلسه ما، مشکل ما نیست. نیامدن میهمانان دگراندیش را اصلا" جدی نگیرید و اهمیت ندهید. یک وقت امکان مالی‌اش را نداریم و نمی‌توانیم. استفاده از تکنولوژی خوب است. کسانی نمی‌توانند بیایند و یا خرجش را نداریم. خوب با تلفن باید صحبت کنند. آقای نوری‌زاده اگر می‌آمدند به کنفرانس همان حرفها را می‌زدند و ما هم استفاده کردیم از حرف‌هایشان. برای سال آینده در آمریکا اگر کنفرانس برگزار شد بیائیم کنفرانس را الکترونیکی کنیم و از طریق پالتاک انجام دهیم. رفتن به امریکا خرج دارد و روادید نمی‌دهند و هزار گرفتاری. کم‌کم باید وارد عصر الکترونیک بشویم. تله کنفرانس الان معمول است.
در مورد گروه‌های کار، همیشه گروه‌های کار شکست خورده است علت این است که بین شب اول و دوم وقت کافی برای این کار نیست. راهش این است که این کار را پیش از همایش انجام دهیم و از این به بعد گروه کار را پیش معلوم کنیم و در نشست ارائه و بحث کنیم مانند جمهوریخواهان که گزارش‌ها را به صورت اسناد به کنگره‌هاشان می‌دهند.
ما تفاوت‌های زیاد با اتحاد جمهوری‌خواهان داریم . اولا" ما سازمان یافته‌ایم و آنها نیستند. افرادی پراکنده‌اند تعدادشان به مراتب از ما بیشتر است. از این گذشته گروه‌های چپ‌اند که همه‌شان جمهوری‌خواه هستند و گروه‌های مخالف ما که همه جمهوریخواه هستند غیر از سلطنت‌طلب‌ها، آنها فعال‌ترند از ما. دست به قلم‌ترند از ما و سخنران‌ترند از ما. ما کم داریم. باید بپذیریم. ما در هواداران پادشاهی آدم فعال بسیار کم داریم؛ نویسنده؛ سخنران بسیار کم داریم. این کار ها را بلد نبودیم. هیچ وقت هم نکردیم و آنها عمری در این کارها بودند و قوی‌تر از ما هستند. در بیرون ایران نیروی آنها با ما قابل مقایسه نیست. ممکن است تعداد طرفداران پادشاهی زیاد باشد ولی در خانه‌شان هستند. نسبت آنهائی که در مبارزه هستند در بیرون به ما، ده بر یک است. حالا این حزب توانسته میان آن همه فعال سیاسی چپ عرض اندام کند باید خوشحال باشیم. این جمهوریخواهان برخلاف ما بکلی بی میل‌اند برای کار با ما. نمی‌خواهند ما را به رسمیت بشناسند. توطئه سکوت است. راجع به ما حرف نمی‌زنند. ما را نادیده می گیرند و در نتیجه بعد از 15 سال هنوز افراد می‌گویند ما سلطنت‌طلبیم و همان آدم‌های همیشگی هستیم. برای اینکه جایی بحث نمی‌شود فقط خودمان در باره خودمان صحبت می‌کنیم و این کافی نیست. آنها دسترسی به 50 تا رسانه دارند. هیچ کدام از آنها را نباید دست کم بگیریم. خیلی آدم‌های قوی در بینشان هست. اصلا" مقایسه نکنید ما را با اتحاد جمهوری‌خواهان. دو ماهیت بکلی متفاوت است. ما ممکن است با سازمان فدائیان خلق قابل مقایسه باشیم چون بالاخره آنها تشکیلاتی هستنند، هر چند از انسجام سیاسی بهره چندان ندارند و امیدواریم بیشتر بتوانند. ولی اتحاد جمهوریخواهان تشکیلاتی نیست. یک چیز پراکنده‌ای است و به جایی هم نخواهد رسید.
ما با همه ضعف‌های‌مان که دوستان اشاره کردند در پشتیبانی از جنبش سبز در بیرون ایران کوتاه نیامدیم و یکی از نشانه‌هایش همین کنفرانس بود. حالا بازتاب قطعنامه را نمی‌دانم در بیرون چقدر بوده است اما آنچه از درون می‌رسد بسیار بسیار خوب بوده است چون آنجا توطئه سکوت مثل اینجا نیست و ما از همه بهتر در کنار این جنبش هستیم. هیچ کس مثل ما روح این جنبش را نگرفت و بیان نکرد. ما دو موضوع اصلی را برجسته کردیم که اثر بسیار خوبی داشته است. یکی آن مقایسه ویکی‌پدیا که بجا بود. یعنی خود آنها متوجه شدند یک چیزی است که دائما" از طرف تعداد زیادی دارد شکل می‌گیرد و اضافه می‌شود و هیچ کس زورش به آن نخواهد رسید. دوم "راه سبز امید" را از جنبش اجتماعی جدا کردیم. اینها مثل هم نیستند. دو ماهیت‌اند. در کنار هم‌اند و از هم استفاده می کنند. از راهنمائی استراتژیک هم اگر بتوانیم نباید بترسیم. الآن حزب مشروطه ایران است که در بیرون یکی از سخنگویان غیر رسمی جنبش سبز شده است. دیگران آن قدر مطالب فراوان در کنار هم قرار می‌دهند که اصل موضوع گم می‌شود. ما خیلی از این کنفرانس استفاده کردیم. یکی همین بحثی است که پیش آمده و بهتر است در نشست آینده به آن بپردازیم ــ راجع به موضع ما در مسئله پادشاهی که سوء تفاهم بسیار برانگیخت برای اینکه بد تعبیر کردند. ما نگفتیم تمام شد و پادشاهی را ول کنید. ما گفتیم دعوا سر این موضوعات را ول کنید. بهتر است در نشست بعدی به این موضوع بپردازیم و این کمک بزرگی است که ما به امر پادشاهی می‌کنیم در آینده ایران.

دستور نشست بعدی :
1: موضع ما در مورد پادشاهی و آنچه که در کنفرانس گذشت
2- نگاه و روش ما در برابر دگراندیشان و چه باید کرد ها
سخنرانان آقایان: مختاری، بهمن زاهدی



درباره دفتر پژوهش
دفتر پژوهش، گرد همائی داوطلبانه گروهی از هموندان حزب مشروطه ایران از اروپا و امریکا و کاناداست که به منظور گفتگو در مسائل حزبی و سیاسی و نظری بطور منظم نشست هائی در تالار های گفتگوی حزب مشروطه ایران دارند. نظراتی که در این نشست ها ابراز می شود متفاوت و گاه منتاقض است ولی قصد آن است که برخورد آزادانه آراء به پرورش روحیه دمکراتیک و بالا بردن سطح عمومی بحث سیاسی کمک کند.

گزارش نشست های دفتر پژوهش، بیانیه های حزبی نیست که در صلاحیت شورای مرکزی قرار دارد؛ ولی دفتر پژوهش از سوی شورای مرکزی تشکیل و تقویت شده است.

---------------------------

نظر شما در مورد مطلبی که خواندید چیست؟


از سامانه حزب و صفحه رسمی حزب مشروطه ایران (لیبرال دموکرات) در فیس بوک دیدن کنید.


---------------------------

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
معرفی فرهنگی
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
صفحه نخست   برگشت
به حزب مشروطه ایران خوش آمدید.
 
Welcome to The Constitutionalist Party of Iran (CPI)
Make irancpi.net you start page | Add irancpi.net in you favorites