نخست شرکت کنندگان به گزارش خبر های روز پرداختند و سپس بررسی رسانه های فارسی آغاز شد. گزارش سازمان های اطلاعاتی امریکا درباره برنامه اتمی جمهوری اسلامی مورد توجه ویژه شرکت کنندگان بود و توضیح داده شد که گزارش دقیق است و می گویند به اسنتناد شنود گفتگو های مقامات بالای رژیم تهیه شده است. بنا بر این گزارش تهیه بمب اتمی از چهار سال پیش متوقف شده ولی مقدمات آن را دارند فراهم می کنند و هدف آنها تغییر نکرده است. نتیجه مستقیم انتشار این گزارش آن است که خطر جنگ از میان می رود و بوش در دوره کوتاه باقیمانده خود نمی تواند دست به اقدام حادی بزند، به ویژه که فضای بین المللی هم بکلی با این گزارش تغییر کرده است. از این به بعد جنگ در جبهه دیپلماتیک و اقتصادی خواهد بود. از نظر حزب این تحول مثبتی است، حتی اگر جمهوری اسلامی بتواند امتیازاتی بگیرد و وضع خود را محکم کند. برای حزب مهم آن است که خطر جنگ برطرف شود.
ما در پنج ساله گذشته در هر قدم مواضع درستی گرفته ایم و به نظر نمی رسد هیچ گروه سیاسی بهتر از ما مسائل را شناخته و تحلیل کرده باشد. ایرانی ها عادت دارند موضوعات را به هم مخلوط کنند و نمی توانند بپذیرند که می شود هم با برنامه اتمی جمهوری اسلامی مخالف بود و هم تا حد مرگ با رژیم دشمنی ورزید و هم در صورت حمله به ایران و به خطر افتادن تمامیت کشور موقتا در کنار آن ایستاد. امروز خطر جنگ از میان رفته و در عوض احتمال کنار آمدن دو طرف افزایش یافته است. ما در عین ادامه پشتیبانی خود از قطع برنامه تسلیحاتی رژیم نباید در این فرایند خرابکاری کنیم . ترس از این هم که حقوق بشر قربانی توافق امریکا و جمهوری اسلامی خواهد شد بی پایه است.
دستور نشست سخنرانی آقای زینالی در باره رهبری تک نفره و شورای رهبری بود. سخنران ضمن اشاره به حرکاتی که در این اواخر برای پر کردن جای خالی رهبری صورت گرفته است به اقدامات دکتر محمد حسین موسوی در این زمینه پرداخت. بنا بر این گزارش دکتر موسوی با 32 سازمان سیاسی و تعدادی افراد رایزنی هائی به منظور تشکیل یک شورای رهبری انجام داده و فهرستی تهیه کرده است که برای شرکت کنندگان در نشست خوانده شد. به گفته سخنران این افراد و سازمان ها بر اساس یک مرامنامه اعلام آمادگی کرده اند و قرار است تا ده روز دیگر فهرست بسته شود و شاید از جمع این عده گروهی سازمان دهی کنند تا بتوانیم درباره رهبری یا گروه رهبری صحبت کنیم. این حرکت آهسته و پیوسته است.
چند تن از اعضای دفتر اظهار نظر کردند که میل داشتند درباره مسئله رهبری بحث تحلیلی بشود. همچنین از ترکیب جمعی که نامشان آمده بود انتقاد کردند که بیشترشان ناشناخته اند و ربطی به ایران ندارند در حالی که در هر حرکتی مردم ایران باید درنظر گرفته شوند. انتقاد دیگر آن بود که با سازمان هائی که تنها روی کاغذ وجود دارند راه به جائی نمی توان برد. اعتراضاتی هم به وجود افراد معین در فهرست شد که به هیچ ترتیب مناسب نیستند.
در پاسخ انتقادات توضیح داده شد که آقای زینالی به عنوان حزب لازم بود هموندان را در جریان فعالیت هائی که در بیرون صورت می گیرد قرار دهند ولی بطور کلی می توان گفت که حزب اعتقادی به موضوع رهبری و نگرش سنتی به آن ندارد و اکنون زمان رهبری محلی است و رهبران بی شمار در هر جا. علاوه بر این هیچ بختی برای موفقیت رهبری هائی که اعلام می شود و مورد نظر است وجود ندارد. حزب بهتر است خود را از این جریانات کنار بکشد.
دستور نشست آینده، یکشنبه 23 دسامبر، ساعت 18 اروپای مرکزی، ادامه بحث رهبری، نظر حزب، و اتحاد ها بر سر گفتمان واحد توسط آقای رحیمی.
---------------------------
نظر شما در مورد مطلبی که خواندید چیست؟
از سامانه حزب و صفحه رسمی حزب مشروطه ایران (لیبرال دموکرات) در فیس بوک دیدن کنید.
---------------------------
|