حزب مشروطه ايران
(لیبرال دموکرات)

 The Constitutionalist Party of Iran
(Liberal Democrat)
Armenia iraq Iran Turky Switzerland England Qatar Kuwait Sweden Norway Italy Canada Austrian France Holland Israel Denmark Belgium Germany United States of America
صفحه نخست چاپ برگشت
گزارش نشست بیست و پنچم دفتر پژوهش
انتخابات آزاد

February 16, 2008

شنبه 27 بهمن 2566 = February 16, 2008

 

در بخش خبر ها جدا کردن مواد درسی دختران که در دستور کار دولت اسلامی است و افزایش 350 در صدی بودجه فعالیت های دینی بیش از همه مورد توجه قرار گرفت. در بخش رسانه ها به مطالبی که از کشاکش بر سر صلاحیت کاندیدا ها درگرفته است اشاره ويژه شد.

آقای موبدی سخنرانی خود را زیر عنوان "انتخابات آزاد" از اینجا آغاز کرد که شعار ها و موضع گیری های ما با توجه به استراتژی مبارزه و اولویت های ما برای آینده ایران تعیین می شود. برداشتن جمهوری اسلامی از راه مبارزات مدنی توجه ما را به دو موضوع جلب می کند: چگونگی مبارزه و نیرو های مبارزه. یکی از میدان های مبارزه با رژیم که اهمیتش بسته به شرایط، اهمیت ش کم و زیاد می شود کارزار انتخابات است. که همچون عرصه های دیگر مانند مبارزات دانشجوئی یا زنان و کارگران و ... باید مورد توجه باشد. رویکرد به انتخابات تاکنون تحریم یا شرکت بوده است. اما با رشد مبارزات جامعه مدنی ایران اهمیت مبارزه برای انتخابات ازاد بیشتر شده است. این عرصه فعال تر از تحریم و کنار کشیدن است.
انتخابات آزاد مانند شعار ایران برای همه ایرانیان و مانند های آن زمینه ای برای فشار بر رژیم و تنگ کردن عرصه بر حکومت و مشکل تر کردن زندگی آن است. مبارزه برای انتخابات آزاد به معنی شرکت در انتخابات نیست. مبارزه برای گرفتن حقی است که از مردم ایران سلب شده است. همان گونه که مثلا برای لغو سنگسار و اعدام مبارزه می کنیم این هم کارزاری است که نباید از آن غفلت کرد. برگرد این شعار هم اکنون همرائی قابل ملاحظه ای بوجود آمده است. حساسیت رژیم را در این موضوع از واکنش سخت خامنه ای دربرابر درخواست نظارت بین المللی بر انتخابات باید دریافت.
یکی از تحولات مهم در این زمینه تشکیل "کمیته دفاع از انتخابات آزاد، سالم و عادلانه" است که به ابتکار کانون حقوق بشر با اعلام ضوابط دقیق بر پایه معیار های جهانی انتخابات آزاد تشکیل شده است. این کمیته درنظر دارد که جریان انتخابات مجلس را بررسی و اعلام نظر کند. در 27 دی این کمیته درخواست کرده که تخلفات انتخاباتی با دلایل به آن اطلاع داده شود. دو هفته بعد این کمیته تعداد رد صلاحیت شدگان را اعلام داشت و مخالفت خود را با نظارت استصوابی شورای نگهبان و نادیده گرفتن حقوق شهروندی اعلام داشت.
سخنران سپس به مواضع جناح های حکومت در ارتباط با انتخابات اسفند پرداخت و اظهار نظر کرد که مشکل این جناح ها سستی و ناپایداری انهاست که به راحتی از این سر طیف به سر دیگر می روند. وی همچنین به موضعگیری های گروه های سیاسی در موضوع انتخابات اشاره کرد.
در بحثی که درگرفت نظر چند تن از شرکت کنندگان آن بود که لازم است حزب در این باره موضع خود را اعلام کند. یکی از شرکت کنندگان به تجربه تحریم اشاره کرد که نتیجه اش پیروزی احمدی نژاد بود. نظر دیگر آن بود که حزب به هواداران ش در ایران توصیه کند که به صلاحدید خود عمل کنند. ِدر پاسخ به اشاره ای که به تجربه بد در تحریم انتخابات قبلی شده بود یکی از حاضران عقیده داشت که تفاوتی میان احمدی نژاد و دیگر ان نیست و خاتمی است که تصمیم می گیرد . همچنین حزب می باید نظر مشخص بدهد و نمی توانیم بگوئیم هرکس هر کار دلش خواست بکند.
سخنران در پاسخ گفت حزب باید نظر خودش را اعلام و وضع موجود را برای مردم روشن کند. رژیم، مشکل انتخابات را با رد گسترده صلاحیت ها حل کرده است و حزب می تواند اکنون یا نزدیک به انتخابات نظرش را اعلام کند.
در نتیجه گیری بحث ها گفته شد که شورای مرکزی بسیار خوب کرده که برای صدور اعلامیه منتظر این بحث های درون حزبی شده است. در موضوع انتخابات همان گونه که گفته شد میان شرکت در انتخابات و استفاده مبارزاتی از انتخابات باید فرق گذاشت. با جمهوری اسلامی در هر جبهه باید مبارزه کرد و انتخابات با توجه به حساسیتی که در جمهوری اسلامی به آن هست جبهه مهمی است. مسلم است که انتخابات در جمهوری اسلامی نمی تواند آزاد باشد ولی دلیل نمی شود که یک کلمه بگوئیم تحریم و رها کنیم. مگر رفع تبعیض در این رژیم می شود که دنبالش را گرفته ایم؟ نظر یکی از دوستان درست است که مردم در شهرستان ها به دلائل محلی و خانوادگی رای میدهند ولی نباید مبارزه را رها کرد. اختلافات میان جناح ها به سود مبارزه است. جناح های رژیم هم از نظرگاه مبارزه با هم بسیار فرق دارند. در دوره خاتمی نظام تا اندازه ای باز شد و مسائل زیادی از پرده بیرون افتاد. در برابر، او موفق شد دنیا را درباره ماهیت رژیم به اشتباه اندازد و به مردم امید های واهی بدهد. رئیس جمهوری کنونی کشور را از هر نظر بسیار پائین تر برده ولی در عوض چهره واقعی رژیم را به جهان نشان داده است. کدام بهتر است؟ باید این مسائل را بررسی کرد و با یک حکم کلی قضایا را به پایان نرساند. در همین موضوع انتخابات، کدام بهتر است: اعلام تحریم یا این کاری که کمیته انتخابات آزاد می کند و خیال دارد تا بعد از رای گیری انجام دهد؟
در پرسش پایانی اینکه در بحث از انتخابات، توتالیتر یا ارتجاعی بودن رژیم تاثیری دارد یا نه توضیح داده شد که مبارزه با رژیم توتالیتر مانند شوروی یا آلمان نازی به مراتب دشوار تر از رژیمی مانند جمهوری اسلامی است که می خواهد توتالیتر باشد ولی از عهده برقرار کردن کنترلی که لازمه آن است بر نمی آید.
موضوع سخنرانی نشست آینده (17 فوریه) بررسی تطبیقی انتخابات با توجه به انتخابات آینده در جمهوری اسلامی توسط آقای بهمن زاهدی خواهد بود.

---------------------------

نظر شما در مورد مطلبی که خواندید چیست؟


از سامانه حزب و صفحه رسمی حزب مشروطه ایران (لیبرال دموکرات) در فیس بوک دیدن کنید.


---------------------------

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
معرفی فرهنگی
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
صفحه نخست   برگشت
به حزب مشروطه ایران خوش آمدید.
 
Welcome to The Constitutionalist Party of Iran (CPI)
Make irancpi.net you start page | Add irancpi.net in you favorites