حزب مشروطه ايران
(لیبرال دموکرات)

 The Constitutionalist Party of Iran
(Liberal Democrat)
Armenia iraq Iran Turky Switzerland England Qatar Kuwait Sweden Norway Italy Canada Austrian France Holland Israel Denmark Belgium Germany United States of America
صفحه نخست چاپ برگشت
گزارش بیست و ششم دفتر پژوهش
کمیته انتخابات آزاد، سالم، و عادلانه

February 26, 2008

سه شنبه 7 اسفند 2566 = February 26, 2008

 

در آغاز مسائل مربوط به سامانه (سایت) حزب طرح شد و چهار تن از اعضای دفتر داوطلبی خود را برای همکاری با مسئول سامانه اعلام داشتند. در بخش خبر ها به پاره ای آمار ها از اوضاع کشور اشاره شد:
دانشگاه های ایران در میان دانشگاه های جهان در رتبه 1045 بیکار شدن 10000 کارگر دربرابر هر یک میلیارد دلار واردات کاهش تعرفه گمرکی شکر به صفر، و واردات شکر در حد مصرف پنج ساله کشور توان جسمی دختران ایرانی برابر زنان 37 تا 47 ساله فرانسوی میزان بیکاری در مرکز لرستان 40 درصد

سخنرانی آقای بهمن زاهدی درباره انتخابات با شرحی درباره انواع انتخابات از مستقیم (فردی) و غیر مستقیم(حزبی) و اکثریت نسبی و مطلق و شیوه انتخابات در جمهوری اسلامی آغاز شد و سخنران به موضوع گذاشتن یک سقف حداقل (مثلا پنج درصد آراء) که در آلمان معمول است اشاره کرد که جلو تعدد احزاب کوچک و مختل کردن حکومت را می گیرد، چنانکه در ایتالیا پیش می آید. ( پنجاه و نهمین کابینه پس از جنگ ایتالیا تازگی سقوط کرد).

بخش دوم سخنرانی به تشکیل کمیته انتخابات آزاد، سالم، و عادلانه پرداخت که در سالگرد انقلاب مشروطه از سوی چند تن از آزادیخواهان تشکیل شده است و 20 شرط را برای چنان انتخاباتی گذاشته که همه از اسناد بین المللی، از جمله بیانیه 1994 اتحادیه بین المجالس گرفته شده است. در بیانیه دولت ها موظف شده اند که انتخابات خود را مطابق بیست اصل مزبور انجام دهند. به نظر سخنران تشکیل این کمیته اقدام سازنده ای است و می باید از آن پشتیبانی کرد. اتحادیه بین المجالس هم مرجعی برای شکایت از جریان انتخابات است و می تواند از جمهوری اسلامی بازخواست کند.

در بحثی که پس از سخنرانی درگرفت لزوم پشتیبانی از کمیته انتخابات آزاد تایید شد به ويژه که در اعلامیه کمیته برای دومین بار پس از فراخوان ملی رفراندم گروهی از درون ایران از حقوق همه ایرانیان سخن گفته اند و تفاوتی میان خودی و غیر خودی نگذاشته اند. در مورد شیوه های انتخاباتی اظهار نظر شد که با توجه به تنوع جامعه ایرانی و اختلافات شدیدی که میان افراد و گروه ها هست شیوه انتخابات اکثریت مطلق که دارنده پنجاه درصد به اضافه یک رای تنها برنده است به مصلحت نیست و بهتر است انتخابات نسبی باشد و احزاب به تناسب آراء نماینده به مجلس بفرستند و سقفی هم گذاشته شود که احزاب کوچک و متعدد مجلس و کابینه را فلج نکنند. از این گذشته انتخابات باید حزبی باشد و گرنه برای هر کرسی صد ها و هزاران داوطلب می شوند و عملی نیست. در تعیین شیوه های انتخاباتی می باید به دو هدف توجه داشت: 1 – تقویت احزاب و، 2 - دادن بیشترین فرصت به نمایندگان منافع گوناگون تا خود را به توده رای دهندگان عرضه کنند. اما موضوع مداخله اتحادیه بین المجالس به هیچ جا نمی رسد چون هفتاد هشتاد در صد اعضای اتحادیه کم و بیش شبیه جمهوری اسلامی هستند و سودی ندارد.
دستور نشست آینده یکشنبه 2 مارس ساعت 18 به وقت اروپا سخنرانی آقای بهروز داودیان درباره نگاه های گوناگون به انقلاب به مناسبت بیست و نهمین سال انقلاب اسلامی تعیین شد.

---------------------------

نظر شما در مورد مطلبی که خواندید چیست؟


از سامانه حزب و صفحه رسمی حزب مشروطه ایران (لیبرال دموکرات) در فیس بوک دیدن کنید.


---------------------------

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
معرفی فرهنگی
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
صفحه نخست   برگشت
به حزب مشروطه ایران خوش آمدید.
 
Welcome to The Constitutionalist Party of Iran (CPI)
Make irancpi.net you start page | Add irancpi.net in you favorites