حزب مشروطه ايران
(لیبرال دموکرات)

 The Constitutionalist Party of Iran
(Liberal Democrat)
Armenia iraq Iran Turky Switzerland England Qatar Kuwait Sweden Norway Italy Canada Austrian France Holland Israel Denmark Belgium Germany United States of America
صفحه نخست چاپ برگشت
گزارش نشست سی یکم دفتر پژوهش
مشاهدات در حزب دمکرات کردستان ایران

May 06, 2008

سه شنبه 17 اردیبهشت 2567 = May 6, 2008

 

در آغاز خبر های زیر مورد توجه قرار گرفت:
80 هزار پزشک در ایران مشکلات معیشتی دارند و نیمی از کارمندان دولت با درامد کمتر از پنج میلیون ریال در ماه در زیر خط فقر هستند
تصمیم وزارت علوم به اسلامی کردن علوم انسانی
کسر بودجه 70 هزار میلیارد ریالی دولت
حرکت یک ناو هواپیما بر دیگر امریکا به سوی خلیج فارس و برآورد تلفات 350 هزار نفری ایران در جنگ احتمالی

در بخش رسانه ها از جمله به مقالات استراتژی نوین پان ترکیسم از حمید احمدی و بحث هائی که در میان فدائیان اکثریت درباره سوسیال دمکراسی و سوسیالیسم دموکراتیک در گرفته است که می گویند چیزی میان سوسیالیسم و سوسیال دمکراسی است اشاره شد.

سپس آقایان عالم زاده و آجرلو و رنجبر و وطن پور درباره مشاهدات خود از اقامت سه ماهه در کردستان عراق که میهمان حزب دمکرات کردستان ایران بودند سخنانی گفتند.
آقای عالم زاده در سخنرانی خود مانند همه سخنرانان دیگر نخست از آقای دکتر علی رضا نوریزاده و دبیر کل حزب آقای پاشائی و آقای فرزاد فراهانی و تک تک هموندان حزب که در گرفتاری چند ماهه این چهار تن در ترکیه و سپس در عراق کمک کردند و نه تنها دوبار مانع اخراج آنها به ایران شدند بلکه زیر حمایت حزب دمکرات کردستان ایران قرار گرفتند سپاسگزاری کرد. هر چهار سخنران به فراوانی و بار ها از رفتار بزرگوارانه و میهمان نوازی بی دریغ اعضا و مسئولان حزب دمکرات کردستان ایران با خود او و توجه ویژه آقای مصطفا هجری دبیر کل حزب به امور هموندان حزب مشروطه ایران سخن گفتند که سبب شد آنها هیچ احساس غربت نکنند. آقای عالم زاده گفت ما نه تنها از همان امکانات اعضای خود حزب دمکرات کردستان ایران برخوردار بودیم بلکه علاوه بر آن نیز هر کمکی لازم بود به ما می کردند. سران و مسئولان "ح.د.ک.ای" همواره آماده دیدار و گفتگو با ما بودند و در همه گفتگو ها با دوستان عضو ح.د.ک.ای حتی یکبار سخنی جز دوستی و مهربانی از آنها نشنیدیم. وی گفت حزب دمکرات کردستان بسیار آبرومند و با انگیزه و از محبوبیت محلی خاصی برخوردار است و در کردستان عراق آن را به عنوان جماعت قاسملو می شناسند.. سخنران همچنین از فشار های زیادی که از ناحیه های گوناگون بر آن حزب وارد می شود یاد کرد و گفت اعضای حزب خود را ایرانی و کرد می نامند و خواهان آن هستند که انگ تجزیه طلبی به آنها زده نشود. انشعابی هم که سال گذشته در آن حزب روی داد برسر همین پیوند با ایران بود.
هموندان حزب در تماس های خود با هم دوستان ح.د.ک.ای. متوجه شدند که آنها آشنائی چندانی با دیدگاه های ما ندارند و تفاوتی میان راست میانه مشروطه خواه و سلطنت طلبان نمی گذارند. ما منشور حزب و همچنین چند مقاله را در اختیار آنها گذاشتیم و آنها نیز مرامنامه حزب خود را به ما دادند و در بر رسی آن متوجه شدم که در نود درصد موارد به هم شباهت دارند. آنها نیز مانند ما به رعایت ادب سیاسی اعتقاد دارند و گرایش به ایران را در آنها قوی دیدم. به زرتشت بسیار احترام دارند. می گویند جهانی فکر می کنیم و منطقه ای عمل می کنیم. ما همه از اقامت خود در میان دوستان حزب دمکرات خاطرات بسیار خوشی داریم و در هنگام خداحافظی چشمان مان پر از اشگ بود.

آقای آجرلو اظهار داشت که حمایت آقای نوریزاده و تماس مستقیم آقای پاشائی با دبیر کل ح.د.ک.ای. در این که موقعیت ما از میهمان بالا تر برود موثر بود و رعایت موازین حزبی از دو طرف باعث برقراری رابطه بسیار قوی میان ما شد. حزب دمکرات کردستان ایران تلاش دارد که نشان دهد خواهان جنگ و جدائی نیست. در پاسخ من که پرسیدم اگر قرار باشد میان ایران و کشور کردستان انتخاب کنید کدام را برمی گزینید در بالا تر ها می گفتند اگر چه آرزوی هر کردی است که کردستان را ببیند ولی ایران را انتخاب می کنیم. در پائین بی استثنا می گفتند ایران را انتخاب می کنیم. در پاسخ پرسش دیگر که اگر در ایران آینده همه حقوقی که می خواهید به شما داده شود ولی نظام فدرالی نداشته باشد نظر تان چیست می گفتند ما برای حق تعیین سرنوشت که در نظام فدرال هست می جنگیم و می خواهیم خودمان سرنوشت خود را تعیین کنیم. در گذشته دنبال خودمختاری بودیم ولی از داخل کردستان فشار زیادی بود و مجبور شدیم فدرالیسم را قبول کنیم.
آقای رنجبر گفت اعضای حزب دمکرات در رده های پائین نیز در نگهداری اسرار و انجام وظایف حزبی خوب پرورش یافته اند. حزب افرادی را تربیت می کند و به ایران می فرستد.
آقای وطن پور از روابط گرم شخصی و خانوادگی با دوستان حزب دمکرات سخن گفت و پذیرائی هائی که در خانه آن دوستان می شد.

واکنش حاضران به اظهارات دوستانی که اکنون پناهنده در سوئد هستند و گرفتاری ها شان پایان یافته است بسیار گرم بود و همگی زیر تاثیر میهمان نوازی و کمک های ارزنده حزب دمکرات کردستان ایران قرار گرفتند ولی اظهار نظر شد که با آنکه روابط شخصی در سیاست بسیار اهمیت دارد حوزه عمومی و خصوصی را می باید از هم جدا کرد. مواضع رسمی حزب دمکرات کردستان ایران قابل بررسی جدی و انتقادی است و می باید گفت و شنود را ادامه داد. قرار شد دستور نشست آینده دفتر پژوهش (یکشنبه 11 می 2008) نیز ادامه همین بحث ها باشد. ضمنا از سوی هموندان دفتر به شورای مرکزی پیشنهاد شد که کنگره ششم حزب در پائیز امسال با توجه به خدمات فریدون آدمیت از نظر شناساندن پیام انقلاب مشروطه و حق بزرگی که به گردن حزب دارد به کنگره فریدون آدمیت نامگزاری شود.

---------------------------

نظر شما در مورد مطلبی که خواندید چیست؟


از سامانه حزب و صفحه رسمی حزب مشروطه ایران (لیبرال دموکرات) در فیس بوک دیدن کنید.


---------------------------

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
معرفی فرهنگی
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
صفحه نخست   برگشت
به حزب مشروطه ایران خوش آمدید.
 
Welcome to The Constitutionalist Party of Iran (CPI)
Make irancpi.net you start page | Add irancpi.net in you favorites