در بخش خبر ها افزایش 20 در صدی خاموشی برق، فشار به شرکت های دولتی برای فروش زیر بهای تمام شده برای مبارزه با تورم ــ که نمونه دیگری از سیاست های شتابزده و بی اثر و زیان آور حکومت اسلامی است، ادامه فروش کارخانه های مصادره شده برای تعطیل آنها و فروش زمین ها به چند برابر، گرانی بی سابقه برنج و خبر نشست محرمانه در امریکا برای طرح ریزی حمله احتمالی به ایران مورد توجه قرار
گرفت. اعتراض به ادعای احمدی نژاد به ارتباط با امام زمان که کار سیاستگزاری را در
کشور به مضحکه کشانده است و نیز افزایش 3/5 در صدی سالانه جمعیت تهران بنا به اعلام شهردار خبرهای تکان دهنده دیگری از وضع نابسامان کشور بود.
تظاهرات بزرگ مردم تبریز و کرمان و تهران در اعتراض به اقدامات شیخ نشین ها به تغییر نام خلیج فارس به ویژه با اهمیت زیاد تلقی شد. این تظاهرات در واقع سرمایه گزاری های پشتیبانان برونمرزی تجزیه ایران را برباد داد زیرا در ژرفای دلبستگی ایرانیان در هر جا به دفاع از میهن جای تردید نگذاشت. سرخوردگی پاره ای شووینیست های پان ترکیست به اندازه ای بود که ادعا کردند تظاهرات چیزی جز راه پیمائی بامدادی نبوده است؛ ولی تبریز نیوز با انتشار دعوتنامه و پلاکارد های تظاهرات اعتباری برای آنان نگذاشت. این درجه تعصب و گریز از واقعیات مایه تاسف شرکت کنندگان گردید زیرا نوید خوشی برای آینده نمی دهد. هنگامی که گروه هائی در یک جامعه چشمان خود را به هر چه جز منافع خود می بندند همگان و بیش از همه خودشان آسیب خواهند دید. در همین رابطه توجه دوستان به مقاله ای از آقای نوری علاء و کتاب آقای دکتر توکلی طرقی زیر عنوان تجدد بومی و باز اندیشی تاریخ جلب شد. در آن کتاب شکل گیری مفاهیم ایران به عنوان مام میهن و مادر وطن با مراجعه به کتاب ها و سفرنامه ها بررسی شده است.
بحث های درونی جمهوریخواهان برای شکل سازمانی دادن به گرایشی که شکل پذیر نبوده است و چپگرایان در موضوع سوسیالیسم و لیبرالیسم که یادآور بحث های دهه سی اروپاست بخش دیگری از گفتگو های این بخش برنامه بود. با توجه به تذکری که چند تن از اعضای دفتر به ضرورت آشنائی سازمان های سیاسی با دیدگاه های یکدیگر دادند قرار شد از هر فرصت مناسب بدین منظور بهره گرفته شود.
دستور نشست، دنباله مشاهدات و برداشت های هموندان چهار گانه حزب از چند هفته ای بود که در کردستان عراق، و میهمان حزب دمکرات کردستان ایران بودند. اعضای دفتر بار دیگر مراتب سپاس و ستایش خود را از میهمان نوازی و نظم و ترتیب آن حزب بیان داشتند. در بحث تفاوت های ح.د.ک.ای. با گروه انشعابی، دوستان توضیح دادند که اختلاف بر سر وابستگی به ایران بوده است و گروه انشعابی می خواهد هر پیوندی با ایران گسسته شود. اما در برابر به اصول و زبان برنامه سیاسی آن حزب اشاره شد که با بکاربردن اصطلاح مبارزه آزادیبخش بجای مبارزه آزادیخواهانه و تاکید های مکرر بر ملت و ملیت، و اکنون، تغییر موضع از خواست خودمختاری به فدرالیسم از جریان اصلی مبارزه برای حقوق اقوام و تمرکز زدائی فاصله گرفته است. اصرار بر فدرالیسم و حق تعیین سرنوشت برای به اصطلاتح ملیت های ایران، از نظر بقیه ایرانیان جز نقشه راهی برای تجزیه نهائی ایران شمرده نمی شود. ازاین گذشته آن حزب با عضویت در کنگره ملل ایران که امروز کنگره ملیت های ایران فدرال نامیده می شود هیچ کمکی به برطرف کردن بدگمانی ها نکرده است.
در ادامه بحث ها توضیح داده شد که حزب دمکرات کردستان ایران یک برنامه دراز مدت دارد که می داند عملی نیست و نمی توان از تجزیه چهار کشور دولت یگانه ای ساخت. در فاصله میان آرزو تا واقعیت، استراتژی حزب حفظ ارتباط با نیرو های سیاسی مخالف جمهوری اسلامی است و تاکید بر احترام گذاشتن به تمامیت ارضی ایران. در عین حال عناصری در آن کنگره هستند که که سخت به انتظار مداخله قدرت های خارجی و بهره برداری از برهم خوردن اوضاع ایران نشسته اند. همکاری امروزشان با یکدیگر نیز موقتی است و اگر اوضاع به هم بریزد اول آنها به جان یکدیگر خواهند افتاد. خواندن مصاحبه ای از عبدالرحمن قاسملو در سال 1357 در اخبار روز در این زمینه بسیار روشنگر است.
از نظر حزب ما با تعهدی که به یکپارچگی ایران و همبستگی ملی داریم هیچ فرصتی برای کاستن سوء تفاهم ها از دست دادنی نیست. ما اگر هم پاسخ درستی نشنویم به کوشش برای گفت و شنود و روشن کردن مواضع و دیدگاه ها ادامه خواهیم داد. این درست است که همه کوشش های حزب برای ارائه برنامه ای که به نیاز های همه گروه های قومی و مذهبی ایران در چهار چوب یک کشور یک ملت و در یک نظام غیر متمرکز با بی اعتنائی کامل روبرو شده است ولی ما باید بر مواضعی که بیشترین سود را برای بیشترین مردم داشته باشد پابرجا بمانیم و با رفتار دوستانه به نزدیک کردن افکار کمک کنیم. به همین دلیل قرار شد برای آشنائی بیشتر با برنامه سیاسی یا مرامنامه حزب دمکرات کردستان ایران دستور نشست آینده سخنرانی آقای رحیمی در این باره باشد. (یکشنبه 25 مه.)
در پایان در پاسخ پرسش یکی از حاضران آقای پاشائی دبیرکل حزب مشروطه ایران یادآور شد که جمهوری اسلامی فشار سختی بر هموندان حزب و نیز خانواده های آنان در ایران گذاشته است تا آنها را وادار به کناره گیری از حزب کند.
دفتر پژوهش حزب مشروطه ایران
---------------------------
نظر شما در مورد مطلبی که خواندید چیست؟
از سامانه حزب و صفحه رسمی حزب مشروطه ایران (لیبرال دموکرات) در فیس بوک دیدن کنید.
---------------------------
|