در بخش خبر ها:
پایان یافتن بودجه سالیانه واردات بنزین در چهارمین ماه امسال به گفته معاون بین المللی وزارت نفت که نمونه دیگری از شایستگی و دلسوزی رژیم اسلامی است. کشوری که بزرگ ترین پالایشگاه جهان را داشت اکنون حتی نمی تواند واردات بنزین خود را درست انجام دهد.
افزایش شمار کشتگان با سلاح های آتشین به 1414 تن در سال گذشته
نیاز صنعت نفت ایران به 108 میلیارد دلار سرمایه گذاری تا 1388ــ البته اگر صنعت نفت ونزوئلا اجازه دهد.
کاهش 50 در صدی تولید کیف و کفش
انتشار اسناد مربوط به ذخیره پلوتونیوم کره شمالی برای ایران که در حمله هوائی اسرائیل به سوریه از میان رفت.
شناور کردن نفت بر روی نفتکش ها برای ذخیره احتمالی یا آتش زدن در خلیج فارس که بی خبر از بخشی از حکومت صورت گرفته است.
در بخش رسانه ها:
اعتراض کارگران به نپرداختن دستمزد کسانی که به اعتراضات کارگری یا فعالیت سندیکائی روی آورده اند.
ادامه بحث درباره اختلافات در جبهه ملی بر سر مصاحبه افرادی از جبهه در تلویزیون تظاهرات تازه در اعتراض به کوشش هائی که برای تغییر نام خلیج فارس صورت می گیرد.
دستور نشست، مروری بر منشور و اساسنامه حزب با گفتار آقای رحیمی آغاز شد که گفت با آنکه منشور و اساسنامه ما از مدرن ترین هاست ولی با گذشت زمان طبعا تغییراتی لازم می آید مثلا در مقدمه می گوید احترام به قانون حکم می کند ولی کدام قانون، و بهتر است بجای آن حقوق بشر گذاشته شود. در اصل 3 تضادی هست ما گفته این پادشاهی رضا شاه دوم ولی هنوز مردم رای نداده اند . ما یک جا می گوئیم ایشان کاندیدای ما برای پادشاهی است و یک جا آن سمت را پیشاپیش می دهیم. در اصل 18 کشتگان جنگ و معلولین با توجه به اینکه بیست سال از جنگ گذشته بهتر است عباریت دیگری بیاید. به همین ترتیب در اصل 19 باز سازی مناطق جنگ زده به همه مناصق ویران شده در سوانح عمومیت داده شود. یک اصلاح عبارتی هم در اسناد پیوست به منشور هست که آنچه در خود قطعنامه های پیوست شده به منشور آمده است دیگر لازم نیست در عنوان آنها هم بیاید.
آقای بهمن زاهدی پیشنهاد های اصلاحی خود را به شرح زیر بیان داشت:
در مقدمه منشور لیبرال دمکراسی در بیان پایه نظام فکری ما بیاید.
به اصل دوم تبصره زیر افزوده شود: نظام آینده کشور در یک رفراندم آزاد و مردمی زیر نظارت سازمان ملل متحد تعیین خواهد شد.
برای رفع تناقض، اصل 3 به این صورت درآید .... از هیچ گونه تلاش قانونی و دمکراتیک برای برقراری نظام پادشاهی مشروطه به پادشاهی شاهزاده رضا پهلوی دوم فروگذار نخواهیم کرد.
در اصل 19 عبارت مناطق جنگ و فاجعه زده و جبران زیان های فاجعه زدگان بیاید.
آقای موبدی معتقد بود که در اصل 3 منشور تناقضی نیست و عنوان پادشاهی، مشروط به رای موافق عمومی است و ما از پیش تعیین تکلیف نکرده ایم. اشکال و تناقض در بند یک اساسنامه است و منشور مشکلی ندارد. وی همچنین از پیشنهاد آقای زاهدی در افزودن عبارت لیبرال دمکرات به مقدمه منشور پشتیبانی کرد و گفت دیگران با توجه به مجموعه گفتار و کردار حزب ما را قضاوت می کنند.
آقای قطبی ضمن موافقت با افزودن عبارت لیبرال دمکرات در رابطه با حزب در منشور گفت تناقضی در اصل 3 نمی بیند و اساسا شاهزاده خواندن ایشان درست نیست چون 28 سال پیش به موجب قانون اساسی اعلام پادشاهی کرده و پادشاه است ولی از بخت بد فعلا در واشینگتن بسر می برد. ولی کدام یک از ما سر جای مان هستیم که ایشان باشد؟ ایشان به موجب قانون اساسی که اشکالی نداشته پادشاه است و اگر 28 سال پیش قبول مسئولیت نمی کرد کسی به یاد او نمی افتاد. ما نباید به خاطر دیگران که هر چه بکنیم با ما نخواهند بود از ایشان به عنوان شاهزاده نام ببریم. البته ایشان می تواند هر نامی بخواهد روی خودش بگذارد. شاهزاده یا رضا شاه پهلوی در مصاحبه تلویزیونی در مصر پادشاهی را قبول کرد .
آقای امامی معتقد بود که شاهزاده اشاره کرده اند که من یک وظیفه دارم و شما وظیفه دیگر.
خانم و آقای خلف زاده با افزودن کلمه شاهزاده به اصل 3 موافق بودند و آقای مختاری مشکلی در اصل 3 به صورتی که هست نمی دید. آقای رحیمی در توضیح نظر خود گفت مسئله خوشامد دیگران نیست ولی ما باید بتوانیم به طور قانع کننده از مواضع حزب دفاع بکنیم. این حرف که عقیده ما این است و بحث ندارد به درد بیرون از حزب نمی خورد.
آقای همایون گفت منشور حزب برنامه سیاسی آن است برای هنگامی که قدرت را در دست می گیرد و نقش آن جلب آراء و نزدیک شدن به گروه های اجتماعی است. منشور نباید با ورود در جزئیات نالازم دست حزب را در عمل ببندد و باید انعطاف داشته باشد ولی به هیچ روی و برای خاطر هیچ کس و هیچ گروهی نباید از اصول بیرون برود. حزب باید حرفی بزند که با گفتار و کردارش خوانائی داشته باشد. این صحبت ها که شاهزاده پادشاه ایران است و قانون اساسی مشروطیت اعتبار دارد خود گول زدن است. اگر ایشان پادشاه است ما در این جا چه می کنیم و مگر واشینگتن مقر پادشاهی است؟ شاهزاده 28 سال است برای برطرف کردن اشتباهی که شد تلاش می کند و نه تنها می گوید پادشاه نیست بلکه اصلا تاکید دارد که برای آزادی ایران مبارزه می کند و پادشاهی و جمهوری و این مسائل را مسئله امروز نمی داند. اینکه ما وظیفه ای داریم و ایشان وظیفه ای همین است که ما برای برقراری پادشاهی ایشان به رای مردم تلاش می کنیم و ایشان خودش را بالای این مسائل گرفته است و کار درستی است. اگر مردم طرفدار پادشاهی ایشان هستند به دلیل قانون اساسی پر از اشکال سابق نیست که سی سال است نشانی از آن نمانده است. نظر من ارتباطی به اصل 3 ندارد که اشکال چندانی در آن نمی بینم.
درباره احترام به قانون در مقدمه منشور موضوع قانون معینی نیست، تاکید بر اهمیت قانون و حکومت قانون است و بیان کلی است. اصلاحاتی که دوستان پیشنهاد کرده اند عموما وارد است به ویژه افزودن لیبرال دمکرات به منشور، و می توان آنها را به عنوان نظر دفتر پژوهش به حزب عرضه داشت. با توجه به روشن تر شدن مفاهیم سیاسی در این دو سه دهه به نظر می رسد لازم است تغییراتی در این اصطلاحات بدهیم.
در قطعنامه کنگره پنجم ترتیبات تفصیلی تدوین و تصویب ملی قانون اساسی آینده ایران آمده است که می توان به منشور افزود. همچنین با توجه به روشن تر شده مفاهیمی مانند شکل و نوع نظام سیاسی
آقای پاشائی گفت با توجه به نزدیک بودن کنگره حزب بهتر است این بحث ها با شرکت همه هموندان علاقه مند حزبی صورت گیرد و برای کاندیداهای شورای مرکزی آینده نیز فرصتی برای معرفی خود به دیگران فراهم شود.ضمنا بهتر است کاندیدا ها زود تر اعلام کنند.
دستور نشست آینده (یکشنبه 6 ژوئیه 2008): ادامه مرور بر منشور و اساسنامه
---------------------------
نظر شما در مورد مطلبی که خواندید چیست؟
از سامانه حزب و صفحه رسمی حزب مشروطه ایران (لیبرال دموکرات) در فیس بوک دیدن کنید.
---------------------------
|