در بخش خبر ها:
هر سال تولید نفت 300 هزار بشگه در روز افت می کند
اردن به جمع کشور های تحریم کننده ایران پیوست
فعالیت 600 مدرسه غیر انتفاعی متوقف شد
کسر بودجه وزارت آموزش و پرورش 400 میلیارد تومان است
احمدی نژاد در سه ساله گذشته 150 میلیارد تومان تنخواه گردان داشته است
کشمکش بر سر کرد زبان یا ترک زبان بودن بعضی شهر ها بالا گرفته است
در چند شهر کردستان مغازه ها به مناسبت سالروز کشته شدن قاسملو بسته شد
در بخش رسانه ها به تحولات دفتر تحکیم وحدت پرداخته شد که همزمان با دستگیری فعالان و اقدامات رژیم برای تضعیف آن، گروهی نیز از درون به عنوان هویت طلب به جدائی ها دامن می زنند.
دستور نشست ادامه کفتکو درباره منشور حزب بود.
آقای موبدی نظر چند تن از هموندان را تایید کرد که عبارت لیبرال دمکرات در حائی در منشور بیاید و پیشنهاد کرد پس از پادشاهی مشروطه واژه پارلمانی هم افزوده شود و قطعنامه کنگره پنجم درباره دو رفراندم برای تعیین قانون اساسی و شکل نظام سیاسی در منشور بیاید. درمورد اصل 9 منشور و تامین مسکن اگر منظور این است که دولت باید مسکن برای مردم بسازد بهتر است اصلاح شود.
آقای عالم زاده بر این بود که میان پادشاهی مشروطه و پارلمانی تفاوت هست و افزودن لیبرال دمکرات ضرورت ندارد زیرا ما حزب ایرانی هستیم و آزادی ها تا حد زیادی در منشور گنجانده شده است.
آقای مختاری گفت پادشاهی پارلمانی و مشروطه یکی است چون در رژيم مشروطه قدرت در دست پارلمان است. وی همچنین موافق اشاره به فرایند تدوین و تصویب قانون اساسی آینده ایران و رای های جداگانه برای نوع و شکل نظام حکومتی در منشور بود.
آقای رحیمی گفت به عنوان حزب سیاسی خواه ناخواه در مقوله های مدرن قرار می گیریم و اینکه به کدام گرایش تعلق داریم. مفاهیم امروزی جا افتاده اند و دیگر مانند گذشته به جبهه ملی آن وقت ها لیبرال نمی گویند. اگر لیبرال دمکراسی درست فهمیده شود دیگر تجزیه طلب ها نمی توانند بگویند حقوق شهروندی کافی نیست. لیبرال یعنی اکثریت به عنوان دمکراسی نمی تواند حقوق اقلیت را از بین ببرد. درست است که ما حزب ایرانی هستیم ولی همه چیز ما از جمله خود حزب مدرن است و نیاز به همکاری با احزاب بین المللی هم داریم. درباره حقوق همجنس گرایان که آقای موبدی موافق آوردن آن در منشور بود به عقیده آقای رحیمی منشور حزب حقوق شهروندی را به رسمیت می شناسد و افراد آزادند هر رفتاری داشته باشند به شرط آنکه به حقوق دیگران تجاوز نشود. منشور باید کلی باشد و پاسخ همه موقعیت ها را بدهد وگرنه ده ها مورد جزئی دیگر هست. در اصل 9 منظور آن است که تامین مسکن برای مردم در سرلوحه برنامه هاست نه اینکه دولت باید وارد خانه سازی شود.
آقای عالم زاده پیشنهاد کرد لیبرال دمکراسی با توضیح بیشتر بیاید و بازسازی مناطق جنگ زده حذف نشود چون هنوز بازسازی نشده اند.
آقایان دکتر اکمل و اشکان عقیده داشتند که با توجه به تاکید ما بر حقوق شهروندی لزومی به اشاره به حقوق همجنس گرایان نیست.
آقای بهمن زاهدی گفت ما پس از چهار سال توانسته ایم توده حزبی را با مفهوم لیبرال دمکراسی که اساس ایدئولوژی ماست آشنا کنیم و اکنون وقتی است که در منشور هم بیاید ولی البته دست به نام حزب نمی زنیم که چهار سال پیش هموندانی پیشنهاد کردند. در باره اصل 3 منشور هم نباید بیش از اندازه پای ایشان را به میان بکشیم که به ایشان لطمه می زند و نیازی هم به پشتیبانی ما ندارد. ما نیاز به مرز بندی با راست و چپ افراطی داریم. جامعه باید از مرجعیت گرائی بیرون بیاید.
آقایان عسگری و دیوانی فرد نیز افزودن لیبرال دمکراسی را در جائی از منشور به موقع دانستند. آقای عسگری گفت سرتاسر منشور حزب یک بیانیه لیبرال دمکرات است و آقای دیوانی فرد توضیح داد که منظور ما لیبرالیسم سیاسی است و لیبرالیسم اقتصادی بحث دیگری است.
آقای همایون گفت در بحث اصل 3 منشور نظرات دوستان به هم نزدیک شده است و بهتر است تغییری در آن داده نشود. ما همه القاب پادشاهی و غیره را پس از اینکه تلاش های ما به جائی رسید و مردم رای دادند آورده ایم و اشکالی نخواهد داشت. معلوم است که مردم اگر رای بدهند به رضا شاه دوم پهلوی رای خواهند داد. درباره لیبرال دمکراسی موضوع تغییر نام حزب نیست موضوع روشن کردن طبیعت و کاراکتر حزب است. در این سال ها روی این مفاهیم کار کرده ایم و دقیق تر می دانیم چه می گوئیم. در جامعه سیاسی هم لیبرال که زمانی دشنام چپ و راست بود (هنوز برای آخوند ها و کمونیست ها و سوسیالیست های چپ هست) امروز مسابقه درگرفته که چه گروهی لیبرال است. دوستان از این واژه تعبیرات دور و دراز نکنند. لیبرال دمکراسی یعنی حکومت اکثریت در چهارچوب اعلامیه حقوق بشر؛ همان که آقای رحیمی گفتند: اکثریت نمی تواند حق یک نفر را هم زیر پا بگذارد. پادشاهی پارلمانی هم همان پادشاهی مشروطه است. کسانی خواستند همان حرف های ما را بزنند ولی از زبان خودشان، و گفتند چیز دیگری است. دمکراسی بدون حاکمیت مردم که از طریق نمایندگان شان اعمال می شود معنی ندارد ــ حالا چه به شکل پادشاهی باشد چه جمهوری.
مسلم است که همه مردم همه حرف هائی را که در منشور گفته شده است متوجه نمی شوند ولی ما منشور را برای گروه معینی نمی نویسیم. منشور باید در بالا ترین حد باشد. بقیه اش وظیفه ماست که آن را به زبان هر گروهی توضیح دهیم. آوردن بخش هائی از قطعنامه کنگره پنجم لازم است و با توجه به نظرات دوستان فکر می کنم بد نباشد جمع بندی پیشنهاد ها را به صورت منظمی در بیاوریم و به عنوان نظر دفتر پژوهش به شورای مرکزی بفرستیم تا در کنگره طرح شود. این کار در نشست آینده خواهد شد.
دستور نشست آینده (یکشنبه 3 اگوست 2008) دنباله بحث.
---------------------------
نظر شما در مورد مطلبی که خواندید چیست؟
از سامانه حزب و صفحه رسمی حزب مشروطه ایران (لیبرال دموکرات) در فیس بوک دیدن کنید.
---------------------------
|