بولدوزرهای جمهوری اسلامی گور دسته جمعی قربانیان سیاسی را ویران می کنند
در حالی که ایران در حال آماده کردن تدارکات جشنهای سی امین سالگرد روی کار آمدن
جمهوری اسلامی است. سالگرد غمبار دیگری در خاطره ها زنده می شود. بیست سال پیش حدود ده هزار زندانی سیاسی و مخالفان رژیم اسلامی با یک فتوای رهبر وقت جمهوری اسلامی آیت الله خمینی وحشیانه قتل عام شدند. اعدام شدگان که بعضی جوانان پانزده شانزده ساله ای بیش نبودند همه در گورهای دسته جمعی به خاک سپرده شدند. بسیاری از این قربانیان را اعضاء و هواداران گروه های تندرو دسته چپی و سازمان مجاهدین خلق بودند. بعضی از آنان چند هفته ای به پایان دوران محکومییتشان از زندان باقی نمانده بود هنگامی که خمینی فتوای خود را صادر کرد.
امسال این زخم کهنه بیست ساله خانواده های قربانیان بار دیگر باز شده است. برای جشن ورود به چهارمین دهه حکومتش جمهوری اسلامی تصمیم گرفته که زمان پاک کردن آثار گذشته خونبارش فرا رسیده است. بولدوزرهای دولتی گورستان خاوران جائی را که بسیاری از قربانیان قتل عام زندانیان سیاسی مدفون هستند و خانواده هاشان یادبوده ای موقتی برای عزیزانشان ساخته بودند را ویران و زیر و رو کردند. بنا بر بعضی گزارشهای رسیده دولت درختانی در آنجا کاشته است.
خاوران احتمالا مشهورترین گورستان سیاسی ایران است. اولین گروه از قربانیان رژیم جمهوری اسلامی که صدها تن از هواداران پادشاه فقید ایران بودند توسط خانواده هاشان در گورستانهای گوناگون در سرتاسر ایران وبعضا با اسامی مستعاربرای حفاظت از آرامگاه هایشان به خاک سپرده شدند. ولی خاوران گورستان نبود. قطعه زمینی بود خالی در کنار گورستان بهائیان که بسیاری از بهائیان اعدام شده در سال ۱۹۸۰ میلادی در این گورستان به خاک سپرده شده بودند. اعدام زندانیان سیاسی یک دهه پس از انقلاب متوقف نشده بود.
بین ماه های آگوست سال ۱۹۸۸ میلادی تا فوریه سال ۱۹۸۹ میلادی در زمانی که آیت الله خامنه ای ریاست جمهوری جمهوری اسلامی را به عهده داشت دومین موج اعدامهای زندانیان سیاسی بوقوع پیوست. در مجموع بین ماه های آگوست سال ۱۹۸۸ تا فوریه ۱۹۸۹ میلادی نزدیک به ۱۰۰۰۰ تن از زندانیان سیاسی در سرتاسر ایران اعدام شدند. رقم واقعی اعدام شدگان را شاید هرگز نتوان پیدا کرد. ولی بسیاری از قربانیان این اعدامها در نزدیکی تهران در خاوران مدفون هستند.
سازمان عفو بین الملل از دولت ایران خواسته است تا دست از تخریب گورهای دسته جمعی در خاوران برداشته و در باره قتل عامی که در آن محل بوقوع پیوسته تحقیقاتی انجام دهد ولی تحقیق و تفحص و به مجازات رساندن مسئولان این قتل عام کار سهل و ساده ای نیست. چرا که هیچ مسئول بلند پایه ای در جمهوری اسلامی نیست که به گونه ای در این قتل عام نقشی نداشته باشد: از رهبر فعلی جمهوری اسلامی که در آن زمان رئیس جمهور بود تا بسیاری از به اصطلاح اصلاح طلبان حکومتی چون سعید حجاریان که از مشاوران بلند پایه خاتمی است و در آن دوره از مقامات بالای وزارت اطلاعات بود. خاتمی هم در این مورد سکوت کامل اختیار کرده است و هرگز حتی وقوع چنین قتل عامی را تائیید نکرده است چه رسد به اینکه بخواهد مسئولین و دست اندرکاران این فاجعه را تحویل عدالت دهد.
اما هستند کسانی در ایران که این سکوت را شکسته اند. یکی از دلایلی که آیت الله العظمی حسینعلی منتظری که زمانی جانشین منتخب خمینی بود از مقام خود کنار گذاشته شد به خاطر مخالفت علنی او با این قتل عام و فتوای خمینی بود. آیت الله حسین کاظمینی بروجردی که به خاطر حمایت علنی از جدائی دین و دولت در زندان بسر می برد از سلول خود در پیامی که در سالگرد انقلاب اسلامی فرستاده گفته است که: چه غم انگیز است دیدن جشنهای دولتی و افتخاری که رسانه های حکومتی در سالگرد انقلاب نشان می دهند در حالیکه ملت در دریائی از بدبختی ها غوطه می خورد و زندانها پر است از بیگناهان و نظام به سرعت مشغول ساختن زندانهای جدید برای جای دادن زندانیان است. بازماندگان قربانیان قتل عام در عین بهت زدگی به خاطر مشاهده زیر و رو شدن قبور عزیزانشان به راحتی می توانند حرف آیت الله را درک کنند.
در سخنرانی مراسم تحلیف خود رنیس جمهور آمریکا براک اوباما گفت: «به کسانی که از طریق فساد و فریب و خاموش کردن ناراضیان به قدرت چسبیده اند می گویم که شما در طرف اشتباه تاریخ قرار دارید ولی ما دست خود را اگر حاظر شوید مشتهای خود را باز کنید به سوی شما دراز خواهیم کرد». پر واضح است که رئیس جمهور آمریکا جمهوری اسلامی را هنگام اظهار این بیانات در نظر داشت. ایران هنوز اسرار زیادی را در تاریکخانه های خود پنهان دارد که باید باز شوند. تاسیسات زیر زمینی اتمی یک طرف این داستان و گورهای دسته جمعی در خاوران طرف دیگرآن است! رئیس جمهور اوباما که در شرف باز کردن باب مذاکره با جمهوری اسلامی است باید بر روی باز شدن تمامی این تاریکخانه ها اصرار ورزد. او اینکار را نه تنها به خاطرحرمت به مردگان که برای تثبیت آینده ای بهتر برای همه زندگان باید انجام دهد.
لینک اصل مقاله به زبان انگلیسی
http://www.weeklystandard.com/Content/Public/Articles/000/000/016/138qnpcb.asp
ویکلی استندارد
The Weekly Standard
---------------------------
نظر شما در مورد مطلبی که خواندید چیست؟
از سامانه حزب و صفحه رسمی حزب مشروطه ایران (لیبرال دموکرات) در فیس بوک دیدن کنید.
---------------------------
|