بخش خبرها و سامانه ها
* کسی مسئول انتخابات است که در شهرهایی که استاندار بوده 118 درصد از واجدین شرایط رای داده اند! صندوق ها 9 صبح پر شده بوده است.
* متوسط رشد بهره وری برخی کشورها 4.5 برابر ایران است.
* آمار پارهای صادرات غیرنفتی به صفر رسیده است.
* مدیر عامل بانک مرکزی در گفتگو با سرمایه گفته است اکنون شبکه بانکی صد و ده درصد بیشتر از منابع خود تسهیلات پرداخت کردهاند. استانداردهای بینالمللی در این مورد 65-75 در صد است.
*رئیس قوه قضاییه: بعضی قضات دلشان میخواهد همه را به زندان بیاندازند و دانشجویی بخاطر دزدیدن یک کیسه برنج از خانه پدرش که 6000 تومان ارزش داشته به دو سال حبس محکوم میشود.
* رتبه آزادی اقتصادی ایران، امسال به ردیف دهم سقوط کرد
* درصد فرسایش خاک ایران بالاترین درصد فرسایش خاک در جهان است.
* بیژن زنگنه: ما وضع بدی داریم که غیر از کاهش قیمت نفت، بقیهاش ربطی به اقتصاد جهانی ندارد. بعضیها اظهار خوشحالی میکنند که اقتصاد ما دچار بحران نشده اما دو نکته هست یکی اینکه اگر اقتصاد یک کشور در پیوند و تکامل اقتصاد جهانی نباشد افتخار نیست و دوم چه کسی گفته ما دچار بحران نیستیم؟ مقاله در توضیح وضعیت بانکهای ایرانی است که در حال حاضر در وضع منفی و ورشکستگی کامل بسر میبرند و وامهایی دادهاند که نمیدانند به چه کسانی دادهاند و چه کسانی باید بازپرداخت کنند
رحیمی: نماینده مردم کالیفرنیا گفته است که جمهوری اسلامی ایران را میشود از طریق اقوام شکست داد و در واقع منظور او همان موضوع تجزیه طلبی و استقلال مناطق ایران است. خامنهای که خودش مسئول سرکوب گروههای قومی است در سفر چندی پیش خود به کردستان اشاره کرد که در پشت مرزهای ایران برای تجزیه، توطئه چینی میکنند. امروز رادیو اسرائیل بر همین موضوع اصرار داشت. اسرائیل در کردستان عراق دارای نیروی زیادی است و فعالیت اقتصادی میکند و این موضوعات را باید جدی بگیریم.
مختاری: اگر موسوی از حقوق بشر میگوید در کل این جریان آیا به نفع حقوق بشر نیست؟ همان طور که آیت الله بروجردی میگوید دین از سیاست جدا باید باشد و این را به نفع خود میدانیم.
پیرایش: از روزی که ج.ا پا گرفت حقوق بشر خواستهاند از بین ببرند. در این 30 سال کدام حقوق بشر را اجرا کردهاند که حالا به خاطر انتخابات حقوق بشری شدهاند؟ خاتمی هم از این حرفها زیاد گفت و رای را که گرفت گفت امر ولایت فقیه حقوق بشر است. موسوی هنوز میگوید اصلاح طلب اصول گرا ست و هدف کسب آراء است.
موبدی: روش برخورد به افراد و جریاناتی که ادعای حقوق بشری میکنند نشان دادن ضعفها و کوتاهیهایی است در صحبتهای آنها که احتمالا" ضد حقوق بشری است ولی هدف تقویت جنبههای ضعیف است. روش دیگر که سازنده نیست این است که با استفاده از نظرات او به وی قبولاند که او طرفدار حقوق بشر نیست.
سخنرانی : مشکل ایران چیست : دین، جمهوری اسلامی و یا ...
آجرلو: بعضی جهتگیریها ما را به بیراههای میبرد که تماما" آب به آسیای ج.ا ریختن است. در بیرون، موضع گیریهایی وجود داشته و دارد که ما را بیک ستیز تمام عیار کشانده که مکان تبلیغاتی مناسبی برای جمهوری اسلامی است. مبارزان قبل از 57 دچار یک خبط دید هستند و همه چیز را سفید و سیاه میبینند و هر جا لازم باشد سفید و سیاه را جابجا میکنند. وقتی با محمد رضا شاه مبارزه میکردند همه کارهای خوب پادشاه را نادیده میگرفتند و به حساب بدی میگذاشتند. سپاه دانش و حق رای زنان نمونهای از آنها است. با پیدایش ج.ا و احمدی نژاد، ملیگرایی به شدت رشد کرده و بخش وسیعی از قشریون را هم گرفته است. اما کسانی که اندیشه ناسیونالسیم را تقویت می کنند در مبارزه با اسلام به خطا میروند و اگر به نسل جوان القاء شود که مبارزه ما با اسلام است و هر چه به سر ما میآید از اسلام است باعث خواهد شد که تبلیغ شود اینها نه برای آزادی و دموکراسی و رفاه مبارزه میکنند بلکه برای نابودی عقاید مردم میکوشند و این به نفع ما نیست.
هدفمان را باید روی جمهوری اسلامی متمرکز کنیم و اگر بحث عقیدتی پیش آید باید خود را از این درگیری آزاد کنیم و تاکید داشته باشیم که عقاید مذهبی، امری خصوصی است.
با اسلام شخصی نباید اصطکاک به وجود آوریم. این اسلام سیاسی است که مشکل اصلی ماست.
پیرایش: سیاست حزب ما توهین یا حمله به اسلام نبوده است ولی هر دینی که سیاسی شود برای جامعه مضر است. در گذشته مجتهدین در سیاست دخالت نمیکردند و در نهایت یک نظر خصوصی به دولت وقت میدادند. اگر کسانی به دین فحاشی میکنند ربطی به ما ندارد. اینگونه افراد به همه حمله میکنند. در مورد اسلام باید واقعیت را پذیرفت. 60 میلیون مسلمان در ایران داریم که درصدی هم سنی هستند و زیر ستم رژیم. شیعهها هم غیر از بخش کوچکی زیر ستم هستند. به نفع دین است که خود را از سیاست جدا کند.
رحیمی: دین عرصه خصوصی افراد است و هیچ دشمنی با هیچ دینی ندارم زمانی که دین در عرصه سیاسی عمل کند مشکل پیش میآید. مشکل دیگر عقب ماندگی فرهنگی ما هست. حتی اگر دین در سیاست هم نباشد مشکل فرهنگی باعث عقب ماندگی جامعه می شود.
دیوانیفرد: ما با هیچ دینی ستیز نداریم و رویکرد ما بر اساس روشنگری باید باشد. کتاب مسلمان ها آیات مکی دارد و مدنی هم دارد اما آخوندها در هر موردی بسته به صلاح خود از یکی از آنها استفاده می کنند. برخورد به دین کار آسانی نیست و کار ما هم نیست.
بهمن زاهدی: بحثی نیست که اسلام در حوزه شخصی افراد ست و ما بطور کلی با اسلام مشکلی نداریم. بسیاری از کسانی که مسلمان هستند زیر فشار ج.ا هستند و ج.ا قوانین دلخواه خود را به مومنان تحمیل میکند. مشکل با اسلام گرایان ایدئولوژیک است. من شهید نمیشناسم و شهید را قبول ندارم. تمام هموطنان من که در راه دفاع از کشور کشته شدهاند قهرمان ملی هستند. کسانی که در جنگ ایران و عراق کشته شدند همه قابل احترامند. نمیتوان تشخیص داد که چه کسی در راه اسلام جان خود را داده و چه کسی در راه میهن. ما از جدایی دین و دولت و ساختار سکولار دفاع میکنیم و اقلیت دینی و قومی نمیشناسیم.
هر کسی هر دینی دارد مشکلی نیست ولی در سیاست اگر دین را شرکت دهند مشکل پیش می آید.
آجرلو : در گذشته چیزی که مرا از اپوزیسیون جدا میکرد این بود که میدیدم این سوی ماجرا همه علیه اعتقادات من به پا خواستهاند. چون مسلمان بودم دیگر شکنجهگر و قاتل و خون خوار هم بحساب میآمدم. میدیدم کسانی از خانوادهام کشته یا شیمیایی شدهاند و این سوی ماجرا میگوید جانی بودهاند. باید دقت کنیم که با درج یکی دو بند در منشور نمیتوان عواقب اسلام ستیزی بعضی هواداران پادشاهی را از خود دور کنیم چون رژیم میخواهد همه ما را در مقابل مردم قرار دهد و خط فاصلی بین ما و دیگران نمیکشد. معتقدم پتانسیل ایدئولوژی شدن در اسلام زیاد است و باید آن دو را دقیقا" جدا کنیم تا بتوانیم موفق شویم.
خلف زاده : در مورد روش ما نسبت به اسلام در آینده میتوان از طریق رسانههای گروهی ، در مدارس، و آموزش و پرورش تعصب دینی را از بین برد و نباید دین رسمی در ایران داشته باشیم عرق ملی و ناسیونالیسم را باید تقویت کنیم. اینکه بعضی میگویند دین اسلام همه چیز را خراب کرده، صد در صد نیست در گذشته هم مسلمان بودیم و تعصبی نداشتیم و قصاص هم وجود نداشت. به ما ملت خدمت شد که بدانیم ماهیت آنها چیست. آخوند باید ضعیف شود و برود مسجد و تعصب شدید نباید داشته باشیم.
مختاری: در کنگره ششم تعریفی از روشنفکر مسلمان و روشنفکر اسلامی ارائه شد. میشود آنرا به همه ایرانیان بسط داد. میشود مسلمان بود و با سنگسار و اعدام مخالف بود و به آزادی احزاب اعتقاد داشت. میشود با اسلام گزینشی رفتار کرد و لازم نیست مسلمان، به نظر فلان آخوند مسلمان واقعی باشد. برای اینکه مسلمان واقعی باشی تعبیری وجود دارد که می گوید شرط و شروطی لازم است که در زمان فعلی فراهم نیست و فکر میکنم این طوری شاید بشود از درجه بعضی تعصبات کاست و این راه سادهای است. تعبیری میگوید شما هر کاری کنی مهم نیست و در سر پل صراط میپرسند به عصمت پیغمبر و پیغمبری او باور داری و اگر بگویی آری از پل رد میشوی. همان آدمها که احادیث را سخت و نرم میکنند خیلی کارها با دین کرده و میتوانند بکنند. در شروع جنگ، فقط خود جنگ باعث خستگی مردم نشد، همانها که به دنبال ادامه جنگ بودند باعث آن خستگی و آن خط کشیها شدند. خانوادههای شهید و جانباز از جامعه تفکیک شدند و مردم ایران دوست نداشتند چنین شود ولی تبعیضها را میدیدند. از سال 61 نگاه ها تغییر کرد و به این رسیدند که میتوان دیگر جنگ نکرد.
موبدی: بین اسلام و نگرش سیاسی اسلامی فرق هست و ما با دومی روبرو هستیم. آیههای مکی و مدنی و فرق مختلف اسلام نشان میدهد که ما با نگرشهای متفاوت با اسلام روبرو هستیم و آنها واقعا" وجود دارند. قطع شدن پول و قدرت و زور از پشت سر آخوند و قطع ارتباط موقوفات با وی یکی از راههای مهم تضعیف آن است. مردم درمانده به خرافات کشیده میشوند در نتیجه ما به رغم مخالفت مردم با ج.ا میبینیم خرافات افزایش یافته است. تعلیم و تربیت هم در ازبین رفتن خرافات بسیار موثر است. دین را نمیشود و بنا نداریم از بین ببریم. 70 سال سلطه کمونیسم در شوروی سابق نتوانست و بعد از فروپاشی شوروی، آذربایجانیهای آن طرف مرز، رودخانه را برای بدست آوردن قرآن شنا کردند. چون مردم ضد تعبیری هستند که جمهوری اسلامی از دین دارد به این معنا مردم ضد دین هستند ولی در واقع ضد نگرش سیاسی موجود به دین هستند. خرافات با فقر و محنت افزایش یافته و خواهد یافت. ما با خرافات مخالفیم ولی با دین به عنوان امری خصوصی مخالفتی نداریم. مدرنیته یا تجدد ایرانی در گذشته بسیار سعی کرده است که از اسلام مدرنیته بیرون آورد . از اسلام مدرنیته بیرون نمیآید و این خطای بزرگ نباید تکرار شود. با این اوصاف به نظر من مشکل، جمهوری اسلامی است اما اگر با دقت بیشتر نگاه کنیم مشکل ما مشکل فرهنگی سیاسی است. مشکل نگرش ملی – مذهبی در حال حل است و آن گفتمان مطالبه محور و رشد ملیگرایی ایرانی در نتیجه غلبه هویت ایرانی بر اسلامی که سعی شده 1400 سال به ایرانیان تحمیل شود در حال گشودن است که یکی دیگر از مشکلات اصلی فرهنگی سیاسی ماست. مشکل دیگر تقدیرگرایی یا سرنوشتپذیری است که اعتقاد به تئوری توطئه و عدم فعالیت اجتماعی و سیاسی خیلی از ایرانیان به آنها مربوط است
دیوانی فرد : صحبتی که در مورد شکوفایی دوره بعد از حمله اعراب پیش آمد بعلت از بین رفتن خلافت اعراب در اسلام و در تاریکی مطلق بودن اروپا و به وجود آمدن و پایه گرفتن عرفان و تصوف و مقداری سهل گرفتن متصوفه و عارفان و آموزشهای آنها باعث شد خود قضیه اسلام کمی کنار رود و آن دوره شکوفایی هنر شعر و معماری به آن عوامل مربوط است.
سخنرانی جلسه آینده : انتخابات دوره دهم ریاست جمهوری
سخنران : آقای دیوانی فرد
درباره دفتر پژوهش
دفتر پژوهش، گرد همائی داوطلبانه گروهی از هموندان حزب مشروطه ایران از اروپا و امریکا و کاناداست که به منظور گفتگو در مسائل حزبی و سیاسی و نظری بطور منظم نشست هائی در تالار های گفتگوی حزب مشروطه ایران دارند. نظراتی که در این نشست ها ابراز می شود متفاوت و گاه منتاقض است ولی قصد آن است که برخورد آزادانه آراء به پرورش روحیه دمکراتیک و بالا بردن سطح عمومی بحث سیاسی کمک کند.
گزارش نشست های دفتر پژوهش، بیانیه های حزبی نیست که در صلاحیت شورای مرکزی قرار دارد؛ ولی دفتر پژوهش از سوی شورای مرکزی تشکیل و تقویت شده است.
---------------------------
نظر شما در مورد مطلبی که خواندید چیست؟
از سامانه حزب و صفحه رسمی حزب مشروطه ایران (لیبرال دموکرات) در فیس بوک دیدن کنید.
---------------------------
|