حزب مشروطه ايران
(لیبرال دموکرات)

 The Constitutionalist Party of Iran
(Liberal Democrat)
Armenia iraq Iran Turky Switzerland England Qatar Kuwait Sweden Norway Italy Canada Austrian France Holland Israel Denmark Belgium Germany United States of America
صفحه نخست چاپ برگشت
کنگره پنجم اتحاد جمهوریخواهان تلاشی برای تخطئه اپوزیسیون

October 17, 2012

چهارشنبه 26 مهر 2571 = October 17, 2012

عباس خرسندی
 

کنگره اتحاد جمهوری خواهان جلسه ای پر از سوالات بی پاسخ بود که تنها هدفش، توافق بر سر چگونگی کنار آمدن با تمام (کلیت نظام) یا با بخشی از حکومت (اصلاح طلبان) دینی حاکم بر ایران بوده است. نا گفته پیداست که تعداد بالای حضور سیاسیون در جلسه شهر کلن نه مشارکت طرفدارانه در این جلسه، بلکه ناشی از کنجکاوی بوده است که نسبت به سرانجام این پروژه بوجود آمده بود. تقریبا از هر طیفی از اپوزیسیون در این جلسه شرکت کردند تا بفهمند توافق بر سر جمهوری اسلامی چگونه صورت می پذیرد!

بطور روشن چهار جریان فکری با دو برنامه سیاسی در این جلسه مداخله داشته اند الف- طرفداران نظام جمهوری اسلامی فرخ نگهدار و همپیمانانش ب- اصلاح طلبان رانده شده از حکومت (خوارج) مزروعی و اردشیر امیرارجمند و دنباله آنها که تنها خواهان حذف دولت احمدی نژاد، حمایت ولایت از خود و حفظ نظام جمهوری اسلامی هستند. ج- ملی مذهبی های خارج شده از حکومت و کشور که خواهان اصلاحات نظام دینی بوده ، هستند و خواهند بود، این طیف بر اساس سنت سیاسی خود در انتخاب بین ملی بودن و مذهبی بودن با تردید شرم آلود استراتژی خود را در چار چوب جمهوری اسلامی تدوین کرده اند.! چ- گروه انتخابات آزاد که استراتژی و هدفشان را بر حذف جمهوری اسلامی از طریق اعمال انتخابات آزاد قرار داده اند. آقای حسن شریعتمداری سخنگوی این جریان به همراه دوستان، معتقد است می توان ولایت فقیه را ملزم به پذیرش رای مردم برای حذف نظام دینی نمود و یگ گذار مسالمت آمیز از نظام دینی به یک نظام سکولار را طی نمود.! این گروه نیروهای مورد نیاز برای اتحاد را از یکسو اصلاح طلبان ارزیابی کرده که با قبول شرط عبور از نظام جمهوری اسلامی با آنها بتوافق برسند و از سوی دیگر اتحاد با نیروهای دموکرات اپوزیسیون را مد نظر دارند که توازن قوا را ابتدا در خارج و سپس در داخل جنبش کسب کنند.! تا کنون بر اساس شواهد هنوز جریانات سیاسی معینی بجز همین بخشهایی از اتحاد جمهوری خواهان طرفدار نظام دینی و اصلاح طلبان حکومتی نسبت به این نظریه پاسخی در خور نداده اند.نا گفته نماند که اتحاد جمهوری خواهان طرفدار جمهوری اسلامی، گروه انتخابات آزاد را برانداز ارزیابی کرده و حاضر نیستند که با این گروه به گفتگو بنشیند، توصیه فرخ نگهدار به اصلاح طلبان خود داری آنها از گفتگو با طرفداران انتخابات آزاد به دلیل برانداز بودن آنها است.

از دو تفکر حاکم در جلسه کنگره اتحاد جمهوری خواهان، گذشته از برداشتهای متفاوت نسبت به حضور هر دو در کنار هم (سازش با نظام و غیره) فکر مسلط بر جلسه، برنامه فرخ نگهدار و همپالگیهایش بود، تحقیقا بجز موارد تحلیهای مسائل مختلف، اکثر مطالب در حوزه صلح و آشتی با جمهور اسلامی بیان شده است و از اپوزیسیون وطن پرست و مردم دوست خواسته شده است نه تنها با نظام جدال نکنند بلکه طوری عمل کنند که نگرانی ها و دغدغه های حکومت را درک کرده باعث ترس نظام نشده و اعتماد آنرا بخود جلب کنند.! از دید فرخ نگهدار و علی شاکری نه تنها باید با جمهوری اسلامی سازش کرد بلکه باید همکاری کرد و کمک نمود تا با حفظ نظام استبداد صلح تامین شود( ظاهرا جمهوری اسلامی سخت منتظر موافقت اپوزیسیون است تا هر چه سریعتردست از سرکوب مردم بر دارد!!).

اصلاح طلبان البته سنگ قدرت طلبی خود را همچنان به سینه زده و مخالفتهای خود را در مسیر مخالفت با دولت کودتای احمدی نژاد بیان کرده اند و در بیانیه ای (در جلسه پخش گردید) عاجزانه از رهبر نظام خواسته اند که بنفع آنها عمل کند و نظام را نیز حفظ نماید. این جریان اصلاح طلب در جلسه از توافق با جریان فکری آقای شریعتمداری که خواستار عبور از نظام استبداد دینی است خود داری کرده است. ظاهرا تا کنون جلسات زیادی برای جلب نظر اصلاح طلبان از سوی طرفداران انتخابات آزاد برگزار شده است اما توافق همکاری بر سر حذف نظام نه تنها امضاء نشد بلکه به تعبیر فرخ نگهداربا هر جریان ضد حکومتی هیچ سندی و در هیچ زمانی به امضاء نخواهد رسید. وضعیت آنقدر سخیف و اپوزیسیون آنقدر خفیف شده است که برای راضی کردن اصلاح طلبان باید نا صبح دولت به انتظار بنشیند.! این از جمله غیر ممکناتی است که اپوزیسیون مخالف نظام همواره نسبت به آن هشدار داده است، حکومتی که تن به اصلاحات نمی دهد و اصلاح طلبانی که باج سیاسی به اپوزیسیون نمیدهند. درسی هشدار دهنده نسبت به عواقب چانه زنی با صاحبان قدرت و قدرت طلبان اصلاح طلب حکومتی است.

یوسفی اشکوری که بدلیل تمرد از لباس روحانیت شناخته شده است، درک مغشوش خود از اپوزیسیون را مطرح کرده است. برای هر فرد سیاسی موضوع اپوزیسیون موضوعی مهم و قابل فهم است اما چگونه این آقا به کشف فرخ نگهدار رسیده است و ندانسته در یک جمعی آشنا با ترمهای سیاسی، پدیده و تعریف و هدف اپوزیسیون در برکناری نظام استبداد دینی را از واقعیت اپوزیسیونی جدا کرده است خدایش عالم است.! انحراف از تعریف اپوزیسیون و تقلیل وظایف آن به اصلاح طلبی (پوزیسیون) حکومت، کار کسانی است که میخواهند استبداد را توجیح کنند. باید دانسته شود که تعریف و جایگاه اپوزیسیون در نظامهای دموکراتیک با تعریف و جایگاه اپوزیسیون در نظامهای مستبد کاملا متفاوت است و دو ماهیت جداگانه دو عملکرد جداگانه و دو تعریف جداگانه نسبت بهم دارند. اینکه طرفداران نظام خود را اپوزیسیون تعریف میکنند تخطئه نمودن اپوزیسیون مخالف کل نظام است. این روحانی سابق، هم آلترناتیو در مقابل حکومت و هم عدم امکان اعمال انتخابات آزاد را نفی کرده است و جدایی دین از دولت را غیر ممکن شمرده و آنرا از مشکلات پس از یک تغییر سیاسی دانسته است و به این ترتیب با اتخاذ مواضع ضد اپوزیسیونی و طرفداری از حکومت استبداد دینی مهر باطل بر گفته های پایانی سخنرانی خود زد که گفته است، ‌‌‌طرفدار هیچ نوع نظام دینی نیست.!!

کنگره پنجم اتحاد جمهوری خواهان در کلن بصورت علنی در خدمت به نظام جمهور اسلامی و در تقابل با اپوزیسیون قرار گرفته است. گروه انتخابات آزاد با طرح عبور از حکومت استبداد دینی بر اساس تئوری خود تا کنون قادر به جذب اصلاح طلبان نبوده است و نباید با نفی نقش سیاسی اپوزیسیون در تقابل با نظام استبداد دینی و جایگزین نمودن صرف جامعه مدنی بسیار ضعیف و سرکوب شده بجای اپوزیسیون خود را در تنگنای سیاسی بیشتری قرار دهد. اپوزیسیون ناکارآمد و غیر منسجم که دلیلی برای بروز و رشد جریانات وابسته به حکومت استُ باید با انسجام و همبستگی هر چه بیشتر تلاش خود را جایگزین چنین اقدامات انحرافی نماید.


در قسمت «از دیگران» مقالات درج شده می‏تواند با نظرگاه‏های حزب مشروطه ایران (لیبرال دموکرات) هم‏خوانی نداشته باشد. مقالات درج شده در این قسمت برای آگاهی‏رسانی و احترام به نظرگاه‏های دیگراندیشان می‏باشند.


---------------------------

نظر شما در مورد مطلبی که خواندید چیست؟


از سامانه حزب و صفحه رسمی حزب مشروطه ایران (لیبرال دموکرات) در فیس بوک دیدن کنید.


---------------------------

ایرانی

با درود خدمت دوستان
با سپاس از نویسنده محترم مقاله و کنکاش تحلیلی ایشان. ظاهرا" همپیمانان سال 57 دوباره برای حفظ نظامی که بالاخره جمهوری است گرد هم آمده اند!، نظامی که به امامش علاقه دارند و بهترین امام تاریخ است، زیرا برای همیشه! به نظام پادشاهی خاتمه داد (برگرفته از صحبت های همسر کیانوری). آب در هاون می کوبید حضرات. نسل جوان ایران پویاتر و داناتر از آن است که مانند پدرانش در دام جهان وطن های جمهوری خواه قلابی اسیر شود و نسل های بعد از خود را به نابودی بکشاند. امروز روز انتخاب است و مردمی که آرزوی بازگشت به سال 54 را می کشند و به خود لعنت می فرستند که چگونه با دست خود هر آنچه داشتند نابود کردند و نسل های بعد را نیز گرفتار،فریب اپوزیسیون سازی باند رفسنجانی در خارج از کشور را نخواهند خورد، قبول ندارید؟ کمی صبر کنید تا ببینید. فروپاشی جمهوری جهل و فساد نزدیک است و این فروپاشی از نقطه غیر قابل بازگشت گذشته است. روندی که قابل توقف نیست،
پاینده ایران

October 18, 2012 05:25:08 PM
---------------------------

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
معرفی فرهنگی
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
صفحه نخست   برگشت
به حزب مشروطه ایران خوش آمدید.
 
Welcome to The Constitutionalist Party of Iran (CPI)
Make irancpi.net you start page | Add irancpi.net in you favorites