با آنکه هنوز جزئیات خبر روشن نیست به نظر می رسد که نیروی دریائی امریکا در مخابرات خود از این پس نام خلیج عربی را بجای نام اصلی خلیج فارس بکار خواهد برد.
امریکائیان تا کنون بیتوجه به ملاخظات سیاسی و بازرگانی و با همه فشارهای اعراب خلیج فارس به واقعیات جغرافیائی وفادار بودهاند. ناوگان پنجم امریکا که حفظ امنیت خلیج فارس و دریای عمان را بر عهده دارد همواره خلیج را فارس مینامیده است. اکنون به نظر میرسد کشورهائی که امریکائیان را همواره به حمله نظامی به ایران تشویق میکردهاند توانستهاند با دادن قول همکاری در اجرای تحریمهای اقتصادی و دادن پایگاه و سرپل عملیات نظامی، این امتیاز نمادین را از آن کشور بگیرند.
مقامات کوتاه بین وزارت دفاع امریکا هیج به یاد این موضوع نیفتادهاند که چه ضربهای به آینده روابط کشور خود با ایران میزنند. ایران در سرتاسر منطقهای که از پاکستان تا مصر را دربر میگیرد تنها کشوری است که مردم آن به رغم حکومت به امریکا نظر دوستانه دارند. اکنون امریکائیان سبکسرانه این سرمایه بزرگ را فدای حکومتهائی میکنند که بی پشتیبانی امریکا دوام نخواهند آورد و با ابن همه میتوانند شرایط خود را تحمیل کنند. خلیج فارس سه هزار سالی بی امریکا و با امریکا به این نام بوده است و تا ایران هست خواهد ماند.
اما این تغییر موضع امریکا یک قلم دیگر هزینههای فزاینده سیاست اتمی جمهوری اسلامی است. ما هر چه هم دیگران را ملامت کنیم در هر جا مسئولیت با رژیمی است که مانند کره شمالی مردم و کشور برایش وجود ندارد. رهبرش دنبال مرجعیت گرفتن برای ولیعهدی پسرش است و رئیس جمهوریاش دنبال ریاست جمهوری پدر عروسش در "انتخابات" آینده. سپاه پاسدارانش به چپاول منابع درآمد ملی میاندیشد و روحانیتش غمی بالاتر از چند همسری و صیغه و حجاب ندارد.
خلیج فارس هم برود چه تفاوت برای رژیمی میکند که سیاست خارجی آن پول ریختن به جیب دیگران است و ابزار دیپلماسیاش قاچاق اسلحه و مواد مخدر به کشورهای "دوست و برادر"ی که هیچ ربطی به مصلخت ملی ایران ندارند.
اکنون که ما حکومتی نداریم که بخواهد یا بتواند از منافع ایران دفاع کند بیش از همه بر اجتماع ایرانی امریکاست که مقامات امریکائی را از این اشتباه به خود آورد.
|