افتخار و مبارزه ای که باید حفظ شود
مراسم اعطای جایزه صلح نوبل امسال فرصتی است برای آنکه مسئولیت بزرگ برنده جایزه یادآوری ”شود. جایزه صلح نوبل از میان افراد متعددی که در سراسر جهان زندگیهای خود را وقف پیشبرد ”ارزشهای انسانی کرده اند به یک ایرانی و یک خانم ایرانی داده شده است. کمیته جایزه صلح دقیقاً برای ”دلگرم کردن مردم ایران به ادامه مبارزه خود برای حقوق بشر جایزه را به یک ایرانی داده است و ”جنسیت خانم شیرین عبادی با توجه به وضع تاسف آور حقوق زن در ایران مسلماٌ نقش مهمی در گزینش ”کمیته داشته است.”
این جایزه بر خلاف جوایز دیگر نوبل نه به یک فرد بلکه به یک امر داده می شود، به فردی که خود را ”در خدمت امری گذاشته است. برنده جایزه هر که باشد با پذیرفتن آن، وظیفه دفاع از امری را برعهده ”می گیرد که به دلیل آن جایزه را گرفته است. خانم عبادی با دریافت این جایزه متعهد است که بیش از ”پیش برای دفاع از حقوق بشر، بویژه حقوق زنان در ایران بکوشد. اگر او دفاع از یک جناح حکومتی ”را وظیفه خود بشناسد و بجای دفاع از حقوق زنان ایران به عنوان سخنگوی بخشی از دولت رفتار کند ”به اعتبار جایزه ای که گرفته است آسیب خواهد زد و آن را به مقاصد سیاسی شخصی و گروهی آلوده ”خواهد کرد.”
رفتار تاکنون برنده جایزه صلح سال ۲۰۰۳ پس از دریافت جایزه به هیچ روی به انتظاراتی که مردم ”ایران دارند نزدیک نشده است و مراسم اهدای جایزه فرصتی برای یادآوری است که پاس این پیروزی ”بزرگ، که حقا از آن زن ایرانی است، نگهداشته شود. جایزه صلح را اگر می خواستند به بخشی از ”حکومت ایران بدهند لزومی به انتخاب خانم شیرین عبادی نمی بود.”
|