” با سرعت گرفتن رویدادها و بالا گرفتن بحران داخلی و خارجی جمهوری اسلامی ، وظیفه ”نیروهای آزادی و ترقی در برابر جامعه ایرانی سنگین تر می شود. ادامه مبارزه بر سر مسایل ”کم اهمیت و نامربوط سبب می شود که مسایل حیاتی تری مانند سرنگون کردن رژیم ولایت فقیه ”و بوجود آوردن نیرویی که از خطر استبداد در آینده نیز جلوگیری کند به کناری انداخته شود. ”بحث بر سر رویدادهای یک نسل و دو نسل گذشته که تنها برای شدت بخشیدن به اختلافات پیش ”َکشیده می شود نتیجه ای جز آن نداشته است که نیروها از هر همرایی و همکاری حتا بر سر ”بنیادی ترین اصول ناتوان بمانند.”
برای مبارزه با استبداد چه در حال حاضر و چه در آینده باید به مبارزه داخلی آزادیخواهان ”پایان داده شود ؛ به این معنی که ضمن نگهداشتن اختلافات خود ، برای آزادی ایران و دفاع از ”ارزش ها و نهادهای دمکراتیک همکاری کنند و از هم اکنون تعهد به دمکراسی را در میان خود ”نیرومند سازند تا بتوانند در ایران آزاد آینده هم در چهارچوب دمکراسی و پلورالیسم با یکدیگر ”رقابت در عین پابندی به اصول مشترک داشته باشند. ”
وارث پادشاهی پهلوی که هیچ فرصتی را برای رسیدن به چنان همکاری و همرایی از دست ”نداده بار دیگر در بیان نامه خود "میثاق با مردم" بر تعهد استوار خویش به دمکراسی برای ”ایران و حق برابر برای همه افراد تاکید کرده و گروه ها و گرایش های گوناگون را فراخوانده ”است که به کشمکش بر سر شکل حکومت پایان دهند. او نه تنها صریحا می گوید که به دنبال ”پادشاهی نیست و به آزادی ایران می اندیشد بلکه نظر خود را درباره ویژگی های یک پادشاهی ”مشروطه و نمادین در یک نظام پارلمانی ، به روشن ترین صورت بیان کرده است.”
ما که از نخستین روز پایه گذاری حزب برای رسیدن به توافق های اصولی با دگراندیشان در ”تماس و گفتگو بوده ایم. این فراخوان های بیدار کننده را از مثبت ترین تلاش ها می شماریم و ”امیدواریم میثاق با مردم پاسخ شایسته خود را از همه نیروهای آزادیخواه بگیرد. پیام آزادمنشانه ”و روشن میثاق ، جای تردید در وفاداری وارث پادشاهی پهلوی به اصول یک نظام دمکراتیک ”نمی گذارد. مساله ایران دمکراسی است نه شکل حکومت ؛ و اکنون و آینده است نه گذشته هایی ”که صرفا به کار آموختن و عبرت گرفتن می آیند.”
|