دو پرسش دارم، آیا پاسخی دارید؟ سخنی با احزاب و گروه های سیاسی ایران
حق
بخش 2. ...کشورهای جهان و سازمان ملل متحد" احتیاج دارند.
به جز امیرانتظام، برخی دیگر از شخصیت ها و گروه های مخالف جمهوری اسلامی نیز بر ضرورت برگزاری رفراندوم برای تعیین نوع و شکل حکومت ایران تأکید کرده اند اما مسئولان جمهوری اسلامی اغلب واکنش و برخوردی تند با این موضوع داشته اند.
در یکی از تلاش ها برای برگزاری رفراندوم در ایران در اواسط دهه ۸۰ تعدادی از فعالان دانشجویی و دیگر چهرههای مخالف حکومت، طرحی برای جمع آوری ۶۰ میلیون امضا در حمایت از این موضوع را اجرایی کردند که به شدت توسط نهادهای امنیتی و قضایی سرکوب شد.
در قانون اساسی جمهوری اسلامی، برگزاری همه پرسی برای انجام تغییراتی در قوانین کشور در چارچوب نظام کنونی مورد پذیرش قرار گرفته اما بر اساس آخرین اصل قانون اساسی، مواردی مانند "محتوای اصول مربوط به اسلامی بودن نظام و ابتنای کلیه قوانین و مقررات بر اساس موازین اسلامی و پایههای ایمانی و اهداف جمهوری اسلامی ایران و جمهوری بودن حکومت و ولایت امر و امامت امت و نیز اداره امور کشور با اتکاء به آراء عمومی و دین و مذهب رسمی ایران" تغییر ناپذیر است.
هشدار درباره "بازی خطرناک"
عباس امیرانتظام اگرچه در پیام خود به مرکز بین المللی حقوق بشر در کانادا، توضیح بیشتری درباره "بحران خشونت بار" احتمالی در آینده که ایران را تهدید می کند، ارائه نکرده اما دو هفته پیش در گفت و گو با "روز" تصریح کرده بود که تحریم های بین المللی علیه ایران نشاندهنده آغاز یک "بازی خطرناک" است.
به گفته این زندانی سیاسی ناراضی، آنچه از مشاهده "نحوه گذران زندگیبخش عظیمی از آحاد ملت" به دست میآید نشانگر "آیندهای تیره و تار" است.
امیرانتظام در آن مصاحبه گفته بود: "آنچه بر ملت ایران تحمیل گردیده شوخی نیست، بلکه بسیار اسفبار و هشداردهنده است زیرا نه تنها بر میزان تلخی و ناگواری آن به طور روزانه اضافه میشود و طاقت این ملت بردبار را به چالش میکشد، بلکه اثرات سوء آن تا سالهای طولانی بر ذهنیت فردی و زندگی اجتماعی.....ادامه در بخش ۳
|